vrijdag 9 juli 2021

StarStable Prietpraat #40


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

ruiterclubs
met een ruiterclub jij en je vrienden heel gemakkelijk met elkaar chatten, evenementen plannen, en over outfits kletsen. er zijn eindeloos veel mogelijkheden! 
ik en Michelle Mousetree hebben ook zo een club: the witches family. 
een club hebben we gemaakt om al de uitnodigingen voor clubs te stoppen en verder doen we er niet zo heel veel mee. niks geen verplichtingen bij onze club.
het enige doel van de club is: gewoon kunnen spelen zonder telkens van die uitnodigingen te krijgen voor een club. wedstrijden die je wil rijden doe je voor jezelf maar niet speciaal voor de club. 
nu hebben ze wel wat dingen veranderd die de administratie van de ruiterclubs gemakkelijker maken. daarnaast zien sommige opties voor jou en je clubleden er wat anders uit.
Michelle is de eigenaar van onze club, ik de clubleider en heb nu van haar ook de mogelijkheid gekregen om leden aan te nemen en te verwijderen. 
dus als je gewoon wil rijden zonder verplichtingen en alle uitnodigingen te stoppen voor een club, dan zit je bij ons wel goed.

wat is er veranderd?
★ clubeigenaren kunnen bepaalde taken aan functies binnen de club toekennen. je kunt bepalen wie nieuwe leden kan uitnodigen, de clubkalender kan aanpassen en nog veel meer. geef deze rechten alleen aan mensen die je vertrouwt.
★ het venster van de ruiterclub ziet er nu mooier en duidelijker uit.
★ vanuit dit venster kun je nu berichten sturen naar iedereen binnen je vereniging. handig als je de volgende buitenrit of oefening wilt plannen of gewoon iets leuks te melden hebt. je kunt ook berichten naar bepaalde functies (spelers) binnen de club sturen als dat nodig is. dat kan alleen als je spelers binnen je club bepaalde rechten of taken hebt gegeven.

nog geen lid? zoek er eentje op en sluit je aan of begin zelf een club.
laten we wel even een ding duidelijk stellen: niemand is verplicht om zich aan te sluiten bij een club. zonder een club kan je ook het spel spelen. 
maar om de uitnodigingen te stoppen voor een club is een club als die van ons wel handig.
geen verplichtingen, speel gewoon je spel voor jezelf. 

de Percheron
ik moet eerlijk zeggen dat ik van dit ras nog nooit had gehoord.
de geschiedenis van de Percheron gaat terug naar de middeleeuwen, toen de machtige grijze krijgspaarden geharnaste ridders tijdens de veldslagen vervoerden. 
toen deze manier van oorlog voeren in de vergetelheid raakte, gebruikte men de Percheron als koets- en werkpaard. 
het ras werd wereldwijd, en met name in Amerika, heel populair als trekpaard. 
tegenwoordig is de Percheron een van de veelzijdigste trekpaarden ter wereld. je ziet hem koetsen en sledes trekken, hij werkt in de bosbouw, maar je ziet hem ook bij springwedstrijden. 
en ik heb er even over moeten denken maar heb er toch eentje genomen. 
de zwarte en ik heb hem de naam BubbleGum gegeven. 
je kunt twee manenstijlen op de Percheron gebruiken: lange manen of vlechten.
vooral de staart heeft een erg leuk detail in de vlecht: een hartje. 
de Percheron heeft ook een speciale pas voor je, de 'elandpas'. 
laat je de Percheron rustig lopen en houd je SHIFT ingedrukt terwijl je de Percheron vraagt om zijn pas te versnellen.

je vindt hem op Marleys boerderij. er is tijdelijk ook één soort Percheron te koop in Fort Pinta die later naar de andere Percherons in Silverglade gaat.
het paard bij Fort Pinta is voor iedereen meteen verkrijgbaar. Voor andere variaties moet je minstens level 7 hebben. 
ze kosten 850 star coins en in de kleuren lichtgrijs, schimmel, donkerschimmel, zwart, vos en bruin verkrijgbaar.

ze hebben ook nieuwe barokhoofdstellen die perfect bij je Percheron passen. 
mogelijk komen deze schitterende, handgemaakte hoofdstellen je bekend voor, maar deze hebben geen hoorn. 
je vindt ze in de Totaalshop en de winkel in Jarlaheim naast het huis van Linda.

je kunt de barokhoofdstellen voorlopig alleen gebruiken op de 3e generatie van het Finse paard, de Gotlander, de Fries, de Arabier en de Percheron. 
ze willen deze hoofdstellen in de toekomst ook beschikbaar maken voor meer paarden van de 3e generatie.

scrapbook# 26
en met dit scrapbook komen we weer aan het einde van deze StarStable prietpraat. 
voor de life-time riders onder ons wil ik nog even laten weten dat er deze week weer een bonus item in de shop staat. vergeet die dis niet op te halen in Moorland bij de bonusshop. 
via de instagram accounts blijven we foto's plaatsen , je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#384

En afgelopen week is PostNL, ons Nederlandse postbedrijf, met een bericht naar buiten gekomen dat waarschijnlijk niemand zag aankomen. Ze ga...