donderdag 28 maart 2019

de identiteit van Jack the Ripper

de identiteit van Jack the Ripper, de beruchte seriemoordenaar uit de late jaren 1800 in Engeland, is mogelijk gevonden!
de brute moorden en het mysterie achter de identiteit en het motief van de moordenaar inspireerden talloze romans, films en theorieën in de afgelopen 130 jaar.
de moordenaar kreeg de naam Jack the Ripper doodde op zijn minst vijf vrouwen van augustus tot november 1888 in de wijk Whitechapel in Londen.


een DNA-forensisch onderzoek dat deze maand is gepubliceerd door twee Britse onderzoekers, identificeert Aaron Kosminski, een 23-jarige Poolse kapper en hoofdverdachte in die tijd, als de waarschijnlijke moordenaar.
de spermavlekken komen overeen met de reeksen van een van de belangrijkste politie-verdachten, Aaron Kosminski, volgens de studie van Jari Louhelainen van de Liverpool John Moores University en David Miller van de Universiteit van Leeds.
de studie voerden genetische testen uit van bloed en sperma op een sjaal die gevonden werd in de buurt van het lichaam van Catherine Eddowes, het vierde slachtoffer van de moordenaar, wiens zwaar verminkte lichaam op 30 september 1888 werd ontdekt.

de onderzoekers zeiden dat ze de zijden omslagdoek de afgelopen acht jaar hebben geanalyseerd en dat de shawl waarnaar in dit artikel wordt verwezen, het enige bewijsmateriaal is waarvan bekend is dat ze bij deze moorden behoren. 
door middel van analyse van fragmenten van het slachtoffer en het mitochondriaal DNA van de verdachte, die uitsluitend door de moeder zijn doorgegeven, konden onderzoekers dat vergelijken met monsters van levende afstammelingen van Eddowes en Kosminski.
de krant stelt ook dat de 'waarneembare' karakteristieken van de verdachte, afgeleid van DNA, overeenkomen met de enige ooggetuigenverslaggeving bij de moorden, waarvan de ordehandhaving 'aanzienlijk betrouwbaar' had bevonden.
de studie zei dat zijn bevindingen de eerste "systematische, moleculaire analyse van het enige overgebleven fysieke bewijsmateriaal in verband met de moorden van Jack the Ripper vormen."


Kosminski, die schijnbaar verdwenen is na de moorden, is al eens eerder genoemd als mogelijke verdachten, maar zijn schuld is een kwestie van debat geweest en nooit bevestigd.

(NBC News)

← eigentijdse schets van Aaron Kosminski, een verdachte van Jack the Ripper. 

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...