vrijdag 28 september 2018

stoptober 2018

stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 
28 dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf! 
en ik doe maar weer eens poging nummer 'weet ik veel' om mijn sigaret te laten voor wat het is. dit keer met een stok achter de deur.

stoppen met roken kan lastig zijn.  
toch weten ik vanuit verhalen dat het kan. 
zelfs als je heel veel rookt. of al heel lang rookt. 
de afgelopen jaren hebben meer dan 225.000 rokers met elkaar bewezen dat stoptober werkt. hoe dat kan? kort gezegd: door het samen te doen!
via een app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om het vol te houden, ook als het even wat minder gaat. 
de app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. ook krijg je tips wat je kunt doen op eventueel moeilijke momenten.


ik heb er nog een extra stok bij gekregen: per week stop ik minimaal 8 euro (prijs van het merk sigaretten die ik rook) in een potje.
ik blijf dit wel langer doen dan die 28 dagen van stoptober. 
de afspraak is dat ik dit nu minimaal voor 6 maanden ga doen, 26 weken keer 8.00 euro is 208 euro.
er zijn dan 3 optie's: 
1. van dit geld gaan mijn dochter en ik wat leuks doen.
2. we gaan nog even door met opsparen voor bijvoorbeeld een vakantie naar Euro Disney of de Efteling. twee dingen die we graag nog zouden willen doen. 
3. ik ben weer de mis in gegaan en ben ik weer gaan roken, dan is het geld voor mijn dochter, het geld zoals besproken na 6 maanden, 208 euro dus. dan kan zij er mee doen wat ze wil.
ze is er van overtuigt dat ze dit gaat winnen, maar ze hoop ergens ook wel dat ik het vol kan houden. ik ga mijn best doen het dit keer vol te houden.
als het lukt dan zal uiteindelijk mijn dochter toch ook wel mee kunnen genieten van de eindbonus.

Uit een onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken.  de meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. 
bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. ook is de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt. elke dag niet roken telt!



op donderdag 20 september was mijn eerste dag niet roken, ik rook dus nu al een hele week niet, daar voor was ik ook al minder gaan roken, maar als je last heb van keelpijn dat kost je dat ook niet zo heel veel inspanning om roken te laten.
de eerste dagen gaat nog wel maar na 3 dagen begin je ... hoe zal ik het zeggen, te zoeken naar iets. de kunst is dan om je niet te verliezen in snoep, koek of chips.
ik ben daar naast ook een smarthwatch gaan gebruiken, hiermee hou ik bij hoeveel ik loop, wat me bloeddruk, hartslag en zuurstofgehalte is.
plus dat ik kan zien hoeveel ik met al mijn bewegingen aan calorieën verbrand.
voor de donderdag zal dat we goed komen! dan werk ik bij het Leger des Heils en loop ik de hele dag door. gisteren zat ik op bijna 15000 stappen, dat was niet alleen van het lopen op mijn werk, we hadden ook nog een rondje gelopen met de hond.
dat ik op leeftijd, 45 jaar, dit nog mee ga maken? stoppen met roken en dan ook nog de gezondheidsmiep ga uithangen.
eigenlijk is het niet verkeerd, als je kijkt wat je per maand op rookt dan had je van dat geld best veel leuker dingen kunnen doen.
en met de hele familie geschiedenis aan ziektes is het gezonder doen ook niet zo verkeerd.
we gaan er dus voor! mijn dochter heeft er vertrouwen in dat zij gaat winnen maar ik zal mijn stikkende best doen haar het tegen deel te bewijzen en dat ik best zonder roken kan.
ik hou jullie op de hoogte via blogs en via het instagram account (scooziemouse).

tot het volgende blog ....









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...