donderdag 27 september 2018

Bert en Ernie

het internet ging afgelopen weken los toen bekend werd gemaakt dat de poppen Bert en Ernie uit Sesamstraat een stelletje zouden zijn. 
maar de producent claimt dat het nog altijd 'beste vrienden' zijn. 
ik persoonlijk had echt zo iets van: waar gaat dit nou weer over? 
ik denk ook niet dat de kinderen die naar dit duo kijken zich afvragen wat die twee van elkaar zijn.

de scenarioschrijver van Bert en Ernie, Mark Saltzman, had altijd al een sterk gevoel dat de poppen een stelletje waren. 
de schrijver baseerde de meeste situaties 
over wat Bert en Ernie van elkaar zijn, wordt al jaren gespeculeerd. 
Saltzman, die vele jaren voor Sesamstraat schreef, baseerde zijn verhalen op zijn eigen leven. "Ik was al samen met mijn man Arnold, toen ik bij Sesamstraat kwam. meerdere mensen verwezen naar ons als Bert en Ernie. Arnie was filmredacteur, als je denkt aan Bert, kan je dan een passendere job bedenken? met zijn paperclips en organisatie? en ik was de grappenmaker. dus ik kon niet anders over ze schrijven als een liefhebbend koppel."
al sinds 1969 leven de twee poppen samen, slapen ze in dezelfde kamer en kibbelen alsof ze een getrouwd stel zijn. 

tot nu toe werd door de makers van Sesamstraat echter altijd in het midden gelaten dat de twee ook echt een koppeltje zouden zijn.
de producent van Sesamstraat reageerde op dit nieuws en zegt: “de personages zijn ooit bedacht om kinderen te leren dat mensen die heel verschillend kunnen zijn toch goed met elkaar op kunnen schieten. en poppen hebben geen seksuele oriëntatie.” 

Bert en Ernie zijn een van de bekendste duo's, ze debuteerden in 1969 in de Amerikaanse versie van Sesamstraat, Sesame street. 
van oorsprong maakte ze deel uit van een groep poppen van Jim Henson. ze behoorden al snel tot de populairste Muppets en werden een vast onderdeel van Sesamstraat uitzendingen over de hele wereld.
de eerste uitzending in Nederland van Sesamstraat waar Bert en Ernie in voor kwamen was op 4 januari 1976.

ik denk ook dat we ons verder maar niet te druk moeten maken over de hele discussie rond dit duo.
ik keek als meisje van een jaar of 4 ook naar Sesamstraat en ik heb me nooit afgevraagd wat Bert en Ernie nou van elkaar zijn. ik denk dat dat geen enkel kind doet?
je kijkt er naar en we vinden het leuk, we stellen ons zelf er verder geen vragen over dit tweetal maar de grote mensen die voeren weer discussie over geaardheid aan.
iets wat de meeste kinderen,denk ik, weinig kan schelen.

tot het volgende blog ...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...