woensdag 31 juli 2024

postcrossing#397

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
Ik ga gelijk van start met nieuwe kaarten die ik nog had besteld bij 

Ik ben echt dol op deze zaak en ook deze keer was er weer genoeg leuks om uit te kiezen. Letterlijk kiezen, er was zoveel dat ik zelf dingen weg heb gehaald omdat ik anders toch wel voor een redelijk hoog bedrag aan kaarten had besteld. 
Ik heb deze keer een aantal kunstkaarten erbij zitten met werk van Vincent van Gogh. Maar ook afbeeldingen van Hollandse steden in de stijl van hem. 
Nee, ik ben geen kunstkenner en ook geen liefhebber, maar bepaalde werken zijn zeker mooi om eens van dichtbij te bekijken in een museum of zo. 
Verder heb ik er ook een paar leuke en grappige kaarten bij zoals de kat en de vos, mijn dochter noemde de kat Harry Potter en ik kan haar geen ongelijk geven. 
Er is ook met het thema brievenbus en Nederlands voedsel. 
Weer genoeg waar de voorraad kaarten mee is aangevuld, helaas kun je ze niet allemaal goed op een foto zichtbaar maken. 
Dat wordt dus postcrossing hier volgen om te zien of er eentje voorbij komt. 😉
Deze week is het nog even postzegels bestellen, ik heb echt een hele leuke afbeelding gevonden die prima past bij de vakantie die eraan komt. 
Maar daar volgende week meer over. 

En de klacht die ik had gemaakt bij ons postbedrijf heeft zeker gewerkt.
Alles wordt weer netjes bezorgd, ook deze week had ik weer een happy mailbox dankzij postcrossing. 
Deze kaart mocht ik afgelopen week ontvangen, de kaart komt uit de USA en heeft een reis van 6815 km gemaakt in 20 dagen. 
Mayberry is een fictieve gemeenschap die ooit het decor was voor twee populaire Amerikaanse televisie sitcoms , The Andy Griffith Show (1960-1968) en Mayberry RFD (1968-1971).
Mayberry zou gebaseerd zijn op Andy Griffiths geboorteplaats Mount Airy, North Carolina. Mount Airy staat ook bekend als Mayberry en wordt door de inwoners bij beide namen genoemd.
Je raad het al … Google! Ik heb het opgezocht. 
De afzendster woont in North Carolina op een kleine boerderij met geiten, kippen en honden. Het lijkt mij heerlijk genieten als ik het zo lees.
Ik vind het echt een hele leuke kaart. 

En vorige week hadden we een kaart die weer een aardig reisje mocht gaan maken, deze week hebben we er weer eentje die een verre reis mag maken.
Dat is deze kaart en deze is onderweg naar China en maakt een reisje van 9036 km voor het zijn bestemming heeft bereikt. 
De ontvangster van deze kaart kan zeggen dat ze haar droombaan heeft waargemaakt. Ze wilde als kind advocaat worden en dat heeft ze ook bereikt. 
Super tof, ze kan met een gerust haar naar een reünie en zeggen dat het niet bij een droom is gebleven. 
Wat betreft kaarten is het weer lastig, een behoorlijke voorkeurslijst en ook nog de voorkeur aan echte, auteursrechtelijk beschermde ansichtkaart (geen eigen gemaakte kaarten enzo). De vraag voor leuke stempels of andere leuke dingen om op de kaart te plakken is geen probleem, dat heb ik genoeg. 
Ik ben een beetje blijven steken op ‘schattige geïllustreerde kaarten’, ik gok dat daar deze kaart wel onder gerekend mag worden. 
Ik ga het afwachten hoe de reactie is op dit konijn.

*Ik wil nogmaals benadrukken dat voorkeurslijsten leuk bedacht zijn maar zeker geen verplichting is om je aan te houden als je wat verstuurd. 

Dan nog even het volgende: 
Het weblog heeft vanaf morgen vakantie! De hele maand geen blogs met uitzondering van postcrossing. 
Dat kan gewoon niet, een maand geen postcrossing is gewoon te lang. Oké, de verhuizing was toen even een uitzondering wat betreft postcrossing.
Dus dat blijft zoals altijd hetzelfde, 2 weken geen postcrossing en dan ervoor en erna twee kaarten die erop uit worden gestuurd. De vaste volgers kennen het systeem hiervan intussen wel.
De vakantie loopt dus de hele maand augustus en op 7 en 28 augustus komt er wel een postcrossing online. 
Er zijn genoeg dingen te doen de komende tijd hier in Drenthe en wie weet gaan we er nog dagjes op uit. Misschien dat ik dan nog leuke kaarten kan vinden. 
De Efteling staat dit jaar niet op de bezoeklijst dus daar zullen geen kaarten meer van komen voorlopig. 


Dan zijn we nu echt aan het einde van dit blog gekomen. 
Als jij ook nog vakantie bent of op vakantie gaat, dan wens ik je een fijne vakantie.
Voor nu bedankt voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog …  











  

dinsdag 30 juli 2024

zomervakantie 2024

Het is weer de tijd van het jaar: zomervakantie!
En dit jaar doen we het even iets anders, we gaan niet twee weken er van tussen maar de hele maand. 
Geen blogs, met uitzondering van postcrossing, daar is op 7 en 28 augustus wel een blog van. 
Postcrossing heeft zoals elk jaar 2 weken geen blog, voor en na die twee weken gaan er twee kaarten tegelijk uit. Zo blijven we gelijk met 1 kaart per week. 
De andere blogs als kattenstreken en gametalk komen deze maand te vervallen.
voor datums van wanneer in september deze weer online zijn verwijs ik jullie naar de kalender van die maand. Die kun je op de website vinden of via de Facebook pagina, Instagram, Treads en X (twitter).
Deze staat op 1 september online.

Ver ga ik het dit jaar niet zoeken, gewoon thuis.
Hier in Meppel hebben we vanaf 25 juli tot 29 augustus Meppel Dagen, elke donderdag van de maand augustus is hier in de stad een ander (feest) thema.
Kraampjes met verkoopwaren, eten en drinken, live muziek en nog veel meer. 
En ik woon redelijk dicht bij de stad, ik ben er dus zo.
Maar ik gok dat ik vanaf mijn balkon ook wel kan meegenieten van de live muziek in de stad. 
De drukste dag die hier verwacht wordt is donderdag 22 augustus, dan is het Mokum Dag. Alles is dan in Amsterdamse sfeer en ook veel live muziek.
Ze komen dan met bussen vol naar hier. Het beste kun je dan met de trein komen, met je auto is het niet te doen vanwege de drukte, om nog maar te zwijgen over het parkeerprobleem wat hier dan is. 
Ik zelf heb weinig met Mokum, ik gok dat ik deze dag lekker thuis blijf. De muziek hoor ik toch wel.
Verder zien we nog wel wat we deze vakantie gaan doen, er is genoeg hier te doen in Meppel. Zwembad, bioscoop, genoeg plaatsen om uit eten te gaan of te genieten van een terrasje met een biertje erbij. 
Kortom: we gaan echt wel genieten van onze vakantie. 

Zepeto vakantie 2024
Dit jaar kun je weer de Zepeto vakantie voorbij zien komen. 
We hebben de vakantie nu al meerdere keren gehad, Parijs, USA en Egypte.
Vorige jaar was het de Zepeto Cruise vakantie, dit jaar blijven we in eigen land.
Nederland biedt ook zeker leuke momenten om je vakantie te houden, dagje strand, dagje dierentuin, tripje naar het museum en laten we molens van Nederland ook niet vergeten. 
In week 32, van 4 tot 11 augustus deel ik elke dag een afbeelding met jullie. Dit zal te zien zijn via Instagram, Facebook,Treads en op het Zepeto account zelf. 
De tijd zal ergens tussen rond 6 uur zijn, Nederlandse tijd. Voorgaande jaren deed ik dit rond 12 uur Nederlandse tijd, maar dat was niet altijd handig, zeker als je dan net een dagje weg bent of zo. 
Voor TikTok en YouTube probeer ik een filmpje te maken met hier in de foto’s verwerkt van deze Zepeto vakantie. Ik gok dat ik ergens in week 33 deze online zal plaatsen.
Het is elke keer weer een leuke uitdaging om deze afbeelding te maken.
De man in de afbeeldingen heeft helemaal niks met mijn privéleven te maken, ik heb namelijk helemaal geen man, ik ben vrijgezel en dat bevalt mij prima.
Ik zou dit soort afbeelding wel kunnen maken met mijn dochter maar dit werkt makkelijker voor mij. Anders moet ik haar telkens via haar account laten omkleden en nu werk ik via één account met meerdere figuren. 
Sugar, de pink fairy komt namelijk ook van Zepeto vandaan, alleen heb ik met haar al een tijdje weinig gedaan. Misschien een vakantie met mijn Zepeto karakter en Sugar? Kan ook grappig zijn, denk ik. 
We zien wel, voor dit jaar houden we het bij deze Nederland vakantie. 

En meer heb ik voor nu niet om te delen met jullie.
Dan is het tijd om maar te gaan afsluiten en als vast in vakantie mood te komen.
Ik ga zeker genieten van mijn vakantie, ik ben er wel aan toe, met de verhuizing achter de rug en nog van alles wat geregeld moest worden, zijn we nu wel op ons plek en hebben onze draai gevonden in ons nieuwe huis.
Mocht jij nog op vakantie gaan, dan wens ik jou ook een fijne vakantie, ben je al terug? Dan hoop ik dat je een toffe vakantie hebt gehad. 
Ik zou zeggen: fijne vakantie en zie jullie weer in september.

p.s: vergeet niet dat op 7 en 28 augustus postcrossing wel gewoon online komt! 


woensdag 24 juli 2024

postcrossing#396

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
Wat een hitte hebben we gehad! Het was niet al te lang, maar het hangt dagen erna ben je nog zoveel mogelijk alles aan het doorluchten om de warmte je huis en je lijf uit te krijgen. De ventilatoren hebben hier weer voluit gedraaid.
Maar ik wil jullie nog even mee terugnemen naar vorige week, ik had het er over dat de post niet bezorgd werd die in de app stond en dat ik een klacht heb gemaakt.
Nou die klacht is binnengekomen bij ze, afgelopen week kreeg ik mijn post alsnog bezorgd. Zelfs post van mijn dochter waar ze al twee weken op zat te wachten. 
Het hoe en wat verder weet ik niet, want daar krijg je niks over te horen. Maar ik heb mijn post en ik hoop dat het ook gewoon bezorgt blijft worden. 
Ik kreeg nog wel een mail met een link voor een gratis postzegel code maar dat is alleen voor post binnen Nederland en eerlijk gezegd vind ik deze manier van excuus vanuit PostNL een beetje onpersoonlijk. 
Maar goed, we zullen zien hoelang het goed blijft gaan met de post. 

Oké, we kregen dus weer post en hierbij ook een kaart die al een tijd in de app stond om te bezorgen.
En dat gaat om deze kaart, de kaart komt uit Rusland en heeft een reisafstand van 1690 km in 39 dagen. 
Nou, die dagen kloppen niet helemaal door de vertraging van mijn post. Maar oké, hij is bezorgt en niet kwijtgeraakt in de post. 
De afzender hoopt ooit Nederland te bezoeken en er is genoeg om te zien en te doen. Ik zou zeggen: kijk eens naar andere dingen als grote steden als Amsterdam. 
Genoeg prachtige platteland plaatsen waar je heerlijk kan genieten van de Nederlandse natuur, strand, zee en bossen. 
Hij raadde mij ook aan om eens te kijken naar de boeken van Vladimir Nabokov, ik heb dat gedaan maar deze trekken mij nou niet echt aan om te willen lezen. 
'Lolita' is een van de boeken die hij schreef en is in sommige landen verboden vanwege het verhaal van een oudere man die een jong meisje misbruikt. 
Dus het verbod kan ik nog wel begrijpen, geen boek wat ik zou willen lezen. 
De kaart zelfs is absoluut grappig, pas ook zeker bij mij. Ik had vroeger een kat die boven op mijn toetsenbord ging liggen als ze aandacht wou en ik aan het werk was. 

Een andere kaart die ik mocht ontvangen was deze.
Een kaartje uit Duitsland, en deze heeft in 4 dagen een reisje gemaakt van 178 km. 
En de afzendster is grote fan van de Tour de France, dat mag duidelijk zijn aan de kaart. 
Op de kaart staan 2 Nederlandse wielrenners maar ik ken ze verder niet.
Ik ben echt geen sportliefhebber, ik kijk geen sport en ik volg het ook niet. 
De Tour de France kan ik hooguit eens opzetten vanwege het landschap maar echt niet voor de sport op zich. 
Het EK voetbal interesseerde mij ook niet en de olympische spelen die binnenkort beginnen ook niet. 
Ik ben anti sport, kan ik wel zeggen, ik heb er gewoon niks mee.
Dat neemt niet weg dat ik dit kaartje toch wel leuk vind, zo leer je toch nog wat kennen van de Tour de France. 

Dan is de kaart van vorige week, postcrossing 395 op zijn bestemming aangekomen na een reisje van 385 km in 4 dagen. 
Verder is uit postcrossing 394 nog een kaart onderweg naar de USA, deze is nu 16 dagen onderweg. 
Daar komt deze week nog een kaart die we hebben verstuurd.

En dit is het kaartje dat ik deze week erop heb gestuurd.
Dit kaartje is onderweg naar Japan en gaat een reisje maken van 9143 km.
En de ontvangster van deze kaart is moeder van 2 kinderen, ze houdt van reizen, het ervaren van de lokale cultuur en kunst, het bezoeken van historische gebouwen en het proberen van lokale gerechten. Ze heeft ook een passie voor kunst en lees graag boeken.
Een echte voorkeur was er niet, wel ideeën als je het niet weet en ook een lijst met wat liever niet. Die van insecten kan ik nog begrijpen. 
Ik heb gekozen voor deze kaart met tekening van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Deze tekening hoort bij het kinderboek 'Boer Boris en het bootje.’
Ik moet eerlijk zeggen dat ik verder ook niet bekend ben met de verhalen van boer Boris. Maar deze kaart kwam ik hier in de stad tegen en vond het een leuke kaart om te versturen met postcrossing.
We gaan het afwachten wat ze van de kaart gaat vinden

En zo komen we weer aan het einde van deze postcrossing.
Het is voor mij bijna vakantie, nog een week. Postcrossing heeft er nog 2 op de planning staan en dan 2 weken niks. 
Ik hou hele maand augustus vakantie, geen blogs met uitzondering van postcrossing. Een maand geen postcrossing is bijna niet te doen, dus wilde ik dit jaar het op deze manier eens proberen met de vakantie. 
Verder is het gewoon zoals altijd met de vakantie, 2 kaarten voor en 2 kaarten na de vakantie. 
Verder wil ik deze week nog even postzegels bestellen, met de huidige reeks kom ik niet tot 7 augustus rond. Nog even kijken wat voor een soort van vakantie muis (?) … komt goed, we gaan er weer wat leuks van maken.
En ik heb ook nog leuke kaarten bij 'postcards from Essie' besteld.
Oké, dat was het dan echt voor deze week, ik wil jullie weer bedanken voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog … 








dinsdag 23 juli 2024

🌈Pride Amsterdam 2024

foto: Pride Amsterdam
De deelnemers voor de 27e editie van de Canal Parade zijn geselecteerd. 
De zes nieuwe Pride Ambassadeurs zijn bekend, Nickie Nicole, Inge Lamboo, Karen de Lathouder, Rikkie Kollé, André Donker en Haroon Ali. 
Hun uiteenlopende verhalen inspireren de hele regenboogfamilie dat jezelf kunnen zijn, houden van wie je wilt, en er zijn voor iedereen die belangrijk is. 
Het thema is “TOGETHER” en er zijn 80 boten geselecteerd die dit jaar gaan meevaren. 
Toegankelijkheid voor iedereen is dit jaar een belangrijk onderwerp. Zo varen onder meer een boot mee voor doven en slechthorenden, mensen met een licht verstandelijke beperking, jongeren en ouderen.
Pride Amsterdam vindt plaats van 27 juli t/m 4 augustus 2024.

Thema
Sinds 2014 organiseert Stichting Pride Amsterdam met veel succes de jaarlijkse Pride in Amsterdam. Daarbij is het programma een spiegel van de huidige maatschappij en verandert en breidt de programmering ieder jaar uit.
In 2024 zal Pride Amsterdam in het teken staan van verbinding met als thema TOGETHER. 
In een samenleving waar spanningen en tegenstellingen tussen personen of groepen vergroten, komt de lhbtiqa+ community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer weet te vinden. Samen sterker, ondanks onze verschillen. We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand nu lhbtiqa+ of bondgenoot is.

foto: bootuitjes.nl

Tijdens de Pride vinden er zo’n 300 evenementen plaats, voor ieder wat wils en aan elke community is gedacht. 
Bekijk in de agenda op de website van Pride Amsterdam: 


De wereldberoemde botenparade vaart op zaterdag 3 augustus 2024 door de Amsterdamse grachten. Dit evenement start om 12 uur.
Via NPO1 kun je thuis de parade ook volgen. 

'Ik wens iedereen fijne dagen en wees trots op wie je bent, wie je wilt zijn en hoe je dit laat zien. Niemand heeft het recht om je dat te ontnemen omdat hij/zij die mening niet deelt'.
                                                                                                            
                                                                           -Scooziemouse🐭-

Tot het volgende blog … 
 


donderdag 18 juli 2024

kattenstreken #81

Welkom bij kattenstreken!
Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grappig, maar soms ook gewoon een leuk moment om op de foto te zetten.
Frodo, Nala en Raya, alle drie een eigen persoonlijkheid en die botst soms met elkaar.
Je kan ze waarschuwen maar dat helpt niet altijd, en het lijkt ze niks te kunnen schelen.
Frodo is de oudste van de 3, een kater van 10 jaar. Nala is ook een kater, ze zeiden dat het een zij was, maar later bleek het een hij te zijn en inmiddels is hij 7 jaar oud.
Raya is enigste vrouw, maar een echt bitch die haar mannetje wel staat. Ze is 6 jaar. 
We beginnen wel te merken dat ze ouder worden. De dolle buien zijn er nog wel, maar minder. 
Ondanks dat ze een stel monsters kunnen zijn, hou ik zielsveel van hun. 
Dit zijn Frodo, Nala en Raya, en dit zijn de verhalen uit hun leventje.

En laat je nog steeds niet misleiden door hun schattige kopjes!

Zomerweer 
Het balkon is een plek waar de katten graag zitten.
Ik zit hier natuurlijk perfect, 3 hoog, op de hoek, een prima uitzicht voor de clan.
Vooral als er dan nog van die kauwen en roeken ( een roek is een kraaiachtige vogel met een witte dop op zijn snavel) rondvliegen of aan de overkant op het gebouw zitten. Raya gaat dan zitten mekkeren, maar als ze verwacht dat ze komen heeft ze het mis. 
Ze kunnen hier echt genieten van lekker buiten liggen in een stoeltje en slapen, zoals Frodo.
Maar we hebben intussen al een paar warme dagen achter de rug hier in Nederland.
Dan hang ik een oud laken op de waslijn tegen de zon, die hier vanaf de middag tot zonsondergang op de kant waar mijn balkon zit. 
Meestal staat er een van de tuinstoel in een hoek, daar gaat Frodo vaak in liggen.
Aan de andere kant staat ook nog een tuinstoel en Raya d’r rieten stoeltje, wat we uit Zeeland hebben meegenomen voor haar. 
Of het ten goede komt aan het stoeltje dat het gewoon buiten staat, ongeacht het weer, maakt niet uit. 
Er staat nog iets van een bankje op de planning, dus dan gaat het stoeltjes alsnog weg.
Het hele balkon wil ik nog anders maken wat betreft de inrichting voor de katten. 
Nu zit er een lange plank, er zaten er twee maar de andere zat slecht vastgemaakt. Frodo is er letterlijk door gezakt. Dat wil zeggen: de stok die onder de plank zat om de plank omhoog te houden brak af. 
Ik wil meerdere kleinere planken gaan bevestigen, op verschillende hoogtes. Een soort klimrek aan plankjes. Op die manier hebben ze meer mogelijkheden om te zitten of liggen. 
Iets wat zeker gaat blijven is het kleed wat ik met mooi weer buiten op de grond leg, Nala is er dol op, hij gaat er dan lekker op liggen slapen. Raya kruipt soms dan ook bij hem. 
Als Nala dan zo op het kleed ligt, kan hij net onder het randje van het houtwerk op straat kijken, onze gluurder!
Ik had voor de lol een mini zwembad met van die waterspeeltjes voor katten gekocht, leek mij wel leuk voor ze. Ze doen er alleen niks mee, ze gebruiken dat ding meer als waterbak dan dat ze werkelijk zitten te vissen naar die speeltjes. 
Maakt mij verder ook niks uit, het was goed bedoelt. 

Intussen hebben we dus al een paar warme dagen gehad. Echt warm kan ik je zeggen. 
Het was hier in huis 30 graden, vooral in de avond leek het in huis warmer te zijn. Warmte stijgt omhoog dus in hoeverre merk ik dat door dat ik op de bovenste verdieping zit? 
Gelukkig heb ik ook weer de mazzel dat door dat ik boven zit een heerlijk windje heb. Ramen open en door waaien die handel. 
En anders hebben we nog ventilatoren staan om te gebruiken. Daar is Raya helemaal fan van geworden geloof ik.
Ze gaat letterlijk op een krukje liggen wat bij die ventilator staat en gaat in de wind van dat ding liggen slapen. 
Datzelfde zelfde flikte ze op bed. Ik had een ventilator op een tafeltje staan die dan zo over het bed waaide. 
Ze ging dus naast me liggen precies in de wind van dat ding. 
Nala sliep buiten met die warmte, ik had de balkondeur open gelaten en ook de buitenlampjes aangelaten. Van die lampjes die op zonne-energie werken, laden dus overdag in de zon weer op.
Katten waren helemaal blij met deze mogelijkheid, ik iets minder. Muggen!
Ik ben echt lek geprikt, ik had wel een stuk of 10 muggenbulten na één nacht. Ik heb zo een ding met citroen tegen muggen, maar die werkt dus niet. dat mag wel duidelijk zijn. 
De katten vinden het heerlijk om buiten te kunnen zijn. Ze hebben alle 3 een verandering ondergaan in hun gedrag sinds we zijn verhuisd. En het is zeker geen slechte verandering. 


En zo komen we alweer aan het einde van deze kattenstreken.
Maar ik wilde nog wel even deze foto met jullie delen.
Onze hond Beertje die regelmatig in een van de kattenmand kruipt en daar in gaat liggen slapen. 
Laat ik daar even bij zeggen dat Raya ook vaak genoeg in zijn mand gaat liggen slapen of Frodo die door het huis springt achter de bal van Beertje aan. 
Ze kunnen wel wat hebben van elkaar, behalve de voor bak van Beertje, daar laat hij geen van 3 bij toe. 




Namens de clan wens ik jullie een fijne vakantie.
Wij gaan ook genieten van hopelijk mooie dagen met iets zon en niet te hoge temperaturen. 
Ik zelf ga nog een paar dagen naar mijn beste vriendin voor vakantie, maar mijn dochter blijft thuis en zorgt dan voor de clan. Ze zijn dus in goede handen.
We zijn weer terug op donderdag 19 september met een nieuwe kattenstreken.
Een high poot van de clan en tot na de vakantie … 



woensdag 17 juli 2024

postcrossing#395

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
Een drukke week, en dat had niets met postcrossing of het weblog te maken. 
Ik heb een nieuwe kast, dus dat was de oude slopen en de nieuwe in elkaar zetten. 
En ik heb weer een paar verhuisdozen kunnen uitpakken. 
Maar tussen alles door heb ik ook druk geprobeerd om een klantenservice te bereiken van ons Nederlandse postbedrijf. Iets wat niet lukte.
foto: pinterest
Blijkbaar hebben ze daar opeens problemen met hun telefoonlijn. Of ze weten heel goed dat het een zooitje is en halve Nederland klacht over de slechte bezorging.
Hier nu dus ook, laat ik voorop zetten dat de nieuwe regeling van om de dag post nog niet is ingegaan. 
Ik zit al een hele week te wachten op een poststuk dat vorige week dinsdag in de app stond en ik tot op heden nog steeds niet heb ontvangen. 
Kijk, een dag of 2 vertraging wil ik nog geloven, maar een week! Dat gaat er bij mij niet in. 
Ik ken mensen die er werken en ik hoor van velen dat het een zooitje is. Post wat kwijt raakt, niet genoeg mensen om te bezorgen, waardoor post blijft liggen omdat niemand het kan overnemen. 
Ik heb er een klacht van gemaakt maar of ik er ooit iets van terug hoor? Ik vrees van niet. 
Ik hoop dus dat ik niet te veel post kwijt raak door deze ellende bij PostNL en dat de kaart vanuit postcrossing wel gewoon binnen komt in mijn mailbox. 
Ik hoop dat al mijn post gewoon netjes bezorgt gaat worden! 


Een kaart die ik dan wel deze week met de post heb gekregen is deze en die komt uit Litouwen en heeft een reistijd van 7 dagen over 1132 km.
De afzender is een man van weining woorden, dus ik kan er niet veel verder over zeggen. 
Ook op zijn profiel stond niks wat ik met jullie zou kunnen delen, hij heeft een hond, maar dat is het dan ook wel. 
De afbeelding is een schildering van Anatoly Yaryshkin, ik heb niks over deze persoon kunnen vinden. 
Wel genoeg andere afbeelding van hem/haar gevonden waar deze katten of andere op terug te zien zijn. Blijkbaar is dat een van de kenmerken die bij deze schilder hoort. 
Vilnius is de hoofdstad van Litouwen, gelegen in het zuidoosten van dit Baltische land aan de rivieren de Vilnelė en de Neris.
Het toerisme is in Litouwen langzaam in opkomst. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het kasteel en plaatsje Trakai, ten westen van Vilnius, te midden van de vele meren in het natuurpark Trakai.


Gaan we door met de post die ik heb verstuurd deze week. 
Dat lijkt iets wat dan nog wel goed gaat bij PostNL: post ophalen voor bezorging!
Deze kaart zit daar deze week dus bij en die gaat naar Duitsland en zal een reisje gaan maken van 385 km.
De ontvangster van deze kaart komt uit het zuidwesten van Duitsland. Ze werkt als ergotherapeut en reist graag de wereld rond. 
Haar nieuwste hobby is scrapbooking, dat kan erg leuk zijn. 
Ik zelf maak bulletjournals, maar dan in dagboekstijl. Ik schrijf per dag een stukje en hou bijvoorbeeld bij wat we hebben gekeken aan films en series of welke boeken ik heb gelezen. 
Scrapbooking is een beetje hetzelfde maar dan op een speelse manier knippen en plakken van papier en foto’s. 
Op zich ook leuk maar ik zelf ben meer van schrijven.
Ze heeft een aantal dingen die ze leuk vond en die ze niet leuk vond, dus ik heb aan de hand van die lijst deze gekozen. 
We gaan het dus afwachten hoe de reactie zal zijn, Duitsland is niet heel ver weg van hier dus het zal een kort reisje worden. 

En dat was het dan alweer voor deze week.
Bijna vakantie en ik ben eraan toe. 
Postcrossing is nog twee keer en dan gaan we er even twee weken van tussen.
De vaste bezoekers kennen het ritueel in tussen wel: 2 kaarten voor de vakantie en twee kaarten na de vakantie. 
En dan moet ik ook nog nieuwe postzegels bestellen, want we komen net niet rond met deze serie. Misschien een leuke muis die bij het thema vakantie past? 
voor nu wil ik jullie weer bedanken en graag tot het volgende blog … 




dinsdag 16 juli 2024

de veranderingen per 1 juli 2024

Er zijn twee momenten in het jaar waarop standaard een aantal prijswijzigingen plaatsvinden, op 1 januari en 1 juli. 
Door nieuwe wet- en regelgeving of omdat prijzen van abonnementen of huren weer omhoog mogen. 
Wat verandert er eigenlijk allemaal per 1 juli 2024? 

foto: ??
1. Het minimumloon gaat omhoog.
Ieder half jaar vindt er een indexatie plaats van het minimumuurloon. 
Per 1 juli gaat het minimumuurloon weer verder omhoog. Er zou eerst nog sprake zijn van een extra verhoging van 1,2 procent, maar dat voorstel kreeg geen meerderheid in de Eerste Kamer. 
Het minimumloon stijgt nu met 3,1 procent van 13,27 euro naar 13,68 euro. 
Een hoger minimumloon werkt ook door in uitkeringen, zoals AOW en UWV-uitkeringen, hetzelfde geldt voor de bijstand.

2. Dubbele kinderbijslag
Ouders van kinderen die extra zorg nodig hebben, krijgen op 1 juli automatisch dubbele kinderbijslag. Dit zijn kinderen met een indicatie voor Wet langdurige zorg (Wlz). De kinderbijslag voor kinderen tot en met 5 jaar is momenteel 279,49 euro, voor kinderen tot en met 11 jaar is dat 339,38 euro en voor de kids tot 17 jaar bedraagt de kinderbijslag 399,27 euro. 
Ook is het mogelijk om de dubbele kinderbijslag met zes maanden terugwerkende kracht aan te vragen.

foto: ANP

3. Huurverhoging sociale huurwoningen
Vanaf 1 juli mogen verhuurders van sociale huurwoningen de huren verhogen met maximaal 5,8 procent als de kale huur 300 euro of meer per maand is. Is de huur lager, dan mag die met maximaal 25 euro omhoog. 
Heb je een hoog inkomen, dan mag je verhuurder een nog hogere huurverhoging voorstellen. De hoogte is afhankelijk van de hoogte van je inkomen en mag maximaal stijgen met 50 tot 100 euro per maand. 
Een verhuurder mag dit alleen doen als er eerder een schriftelijk voorstel is verstuurd.


4. Zorgpremie via het CAK gaat omlaag
Heb je zes maanden of langer geen zorgpremie betaald, dan kun je door je zorgverzekeraar aangemeld worden bij het CAK. 
Je gaat dan zorgpremie betalen aan het CAK, die is hoger dan die van je zorgverzekeraar. Wanbetalers betalen dus een hogere zorgpremie. Maar per 1 juli gaat die premie wel omlaag met 14,60 euro van 175,20 naar 160,60 euro per maand. 
De snelste manier om af te komen van deze hogere zorgpremie is een betalingsregeling afsluiten met je verzekeraar.

foto: ??
5. Variabele energietarieven stijgen (of dalen)
Heb je een variabel energiecontract? Energieleveranciers mogen twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, ook hun tarieven wijzigen. 
Essent bijvoorbeeld verlaagt het stroomtarief per 1 juli met 35 procent. De nieuwe variabele stroomprijs wordt 0,265 euro per kWh. 
Check bij jouw energieleverancier de actuele stroom- en gasprijzen.

6. Wettelijke vakantiedagen vervallen

Wettelijke vakantiedagen hebben een vervaldatum. Neem je ze voor die tijd niet op, komen ze te vervallen. Dat gebeurt altijd een half jaar na het kalenderjaar waarin je ze hebt opgebouwd. 

Dus heb je in 2023 vakantiedagen opgebouwd, dan komen ze per 1 juli 2024 te vervallen.


foto: BNNVARA
7. Internet- en tv-abonnementen worden duurder
Veel internetproviders houden in hun prijzen rekening met een inflatiecorrectie en verhogen hun tarieven per 1 juli. 
Het inflatiepercentage over 2023 is 3,8 procent. Sommige aanbieders rekenen deze verhoging door aan hun klanten.
Ziggo: 1,50 euro meer betalen per maand. De kosten voor vaste telefonie stijgen met 0,50 euro per maand. Heb je alleen kabel tv? Dan ga je 0,87 euro extra betalen.
KPN: ga je 3,8 procent meer betalen over je maandelijkse kosten. Hoe duurder je abonnement, hoe hoger de prijsstijging. Betaal je bijvoorbeeld voor KPN Internet nu 52,50 euro, dan wordt dat per 1 juli 54,50 euro.
Delta: zij verhogen alleen de prijzen voor kabelaansluitingen in Zeeland. Je gaat daarvoor een internetpakket maximaal 1,50 extra betalen per maand.

Bij Online.nl zijn de hoogste prijswijzigingen te zien. Daar ga je 4,50 euro per maand extra betalen voor je internet. 
De prijsverhoging ligt bij een aantal abonnementen hoger dan de inflatiecorrectie van 3,8 procent. Als dat bij jou het geval is, dan mag je kosteloos overstappen naar een andere aanbieder.

8. Postzegelprijs gaat omhoog
Per 1 juli worden postzegels duurder. PostNL boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 8 miljoen euro. Het bedrijf zegt zelf dat dit vooral komt door de hogere lonen voor bezorgers. 
Een brief versturen wordt daarom duurder, zodat PostNL niet verder in de rode cijfers zakt. Je gaat straks voor een postzegel 1,14 euro betalen, dat is 5 cent meer dan de huidige prijs.
PostNL verhoogde in januari ook al de prijs van de postzegel, van 1,01 naar 1,09 euro.

foto: ??
9. Vrachtwagenrijbewijs voor elektrische bedrijfswagens
Rijd je rond met een elektrische bedrijfswagen? Dan heb je per 1 juli een vrachtwagenrijbewijs nodig. 
Dit omdat de busjes qua gewicht (ze wegen meer dan 3500 kilo) in dezelfde categorie vallen als vrachtwagens en daar hebben bestuurders een vrachtwagenrijbewijs voor nodig.
Dit is nogal een tegenvaller voor ondernemers, een vrachtwagenrijbewijs halen is al duur en als ze het ook voor hun medewerkers moeten bekostigen, loopt het flink in de papieren. Afhankelijk van de rijschool en hoeveelheid lessen die je nodig hebt, kun je voor het halen van een standaard vrachtwagenrijbewijs op zo’n 2600 euro rekenen.

(bron: AD en Margriet)

Tot het volgende blog … 


donderdag 11 juli 2024

waarom je een plastic drinkfles niet in de vaatwasser moet doen

Voldoende water drinken: we weten allemaal dat dat belangrijk is voor je. 
Veel mensen hebben dan ook een fles water in hun tas zitten. Liefst een herbruikbare, want die is beter voor het milieu. 
Even in de afwasmachine en hup: je waterfles kan weer een dag mee, of is dat toch niet zo’n goed idee?

foto: Tros Radar
Chemicaliën in een plastic drinkfles
Waar zijn die flessen eigenlijk van gemaakt? En kunnen ze inderdaad probleemloos in de afwasmachine? 
Stichting Tegengif onderzocht 39 herbruikbare drinkflessen uit Nederland, Denemarken, Spanje, Tsjechië en Litouwen.
Ze wasten de flessen tien dagen lang tweemaal per dag in de afwasmachine. Dit om te onderzoeken welke chemicaliën er vrijkomen bij zo’n wasbeurt.
Na elke vaatwasbeurt werden de flessen gevuld met water, dat vervolgens werd getest op de aanwezigheid van chemicaliën. 
Wat bleek: In meer dan de helft van de flessen bleek Di-isobutylftalaat (DIBP) juist ná het vaatwassen vrij te komen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de concentratie DIBP toenam naarmate de vloeistof langer in de fles zat.

Hormoonverstorende stoffen
Stichting Tegengif geeft aan dat de resultaten heel zorgelijk zijn. 
Ze weten van deze stof dat die effect heeft op de hormoonhuishouding in ons lichaam.
DiBP wordt daarom ook wel een hormoonverstorende stof genoemd. Deze stoffen kunnen een remmende werking hebben op het mannelijke hormoon testosteron of zorgen voor vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen. 
Hormoonverstorende stoffen kunnen in veel verschillende producten zitten. Bijvoorbeeld in voedsel, verpakkingen, speelgoed, vloerbedekking, cosmetica en computers. Wat dit met je lichaam doet, is afhankelijk van de hoeveelheid die je binnenkrijgt.
De hoeveelheid DIBP die in de vloeistof werd aangetroffen, zat onder de Europese limiet.
Toch baart de aanwezigheid van deze stof ons zorgen. Kinderen komen namelijk niet alleen via herbruikbare drinkwater flessen in aanraking met weekmakers, maar ook via bijvoorbeeld plastic speelgoed, kleding en vloerbedekking. 
Daarom worden weekmakers ook wel everywhere chemicals genoemd. Juist die alomtegenwoordigheid verhoogt het gezondheidsrisico.

foto: Getty Images
Minstens net zo zorgelijk zijn de 300 andere stoffen die bij de chemicaliën test werden gemeten. De onderzoekers kunnen niet achterhalen wat voor stoffen dit precies zijn en wat de eventuele schade ervan is. 
Het zouden stoffen kunnen zijn die niks met ons doen, maar ze zouden ook schade aan kunnen richten. Ze weten het simpelweg niet.

Stichting Tegengif adviseert daarom om geen plastic drinkflessen te gebruiken. 
Doe je dit wel, was ze dan met de hand in plaats van in de vaatwasser. Door het wassen in de vaatwasmachine raken de chemicaliën los van de fles en dat wil je juist voorkomen.

bron: Margriet en Radar 

Tot het volgende blog … 



woensdag 10 juli 2024

postcrossing#394

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
Ik heb een luie week achter de rug, dat wil zeggen: genoeg gedaan wat moet gedaan worden en verder maakte ik mij er niet druk om.
Ik kan aan mijzelf merken dat ik aan vakantie begin toe te raken. Het gaat allemaal een beetje op de automatische piloot, en op zondag slaap je uit. Dan schrik je rond half 10 wakker terwijl je normaal om half 8 je bed al uit ben. 
Of wat we afgelopen week ook hebben gedaan, lekker bankhangen en films kijken, terwijl de film op stond zat ik wel te werken aan mijn diamond painting werkje.
Nog iets meer dan twee weken en dan is het vakantie. De hele maand augustus neem ik vakantie, geen blogs die maand, met uitzondering van postcrossing. Daar komt op 7 en 28 augustus wel een blog van online.
Op dit stukje van het weblog hou ik nog wel de regel ‘2 weken vakantie’ aan. 
Het is de eerste keer dat ik het zo doe, vaak doe ik toch al niet veel zo voor en net na de vakantie, dus eens kijken hoe het werkt als je gewoon de hele maand vakantie neemt en we hebben hier genoeg zomeractiviteiten om te doen.

Oké, we gaan maar eens door met de post.
Want er was deze week post en ook hele leuke post. 
Deze kaart komt uit Finland en heeft een reisje van 1641 km gemaakt in 10 dagen voordat ik hem had. 
En ik vind hem super leuk, de rode kat lijkt wel op onze eigen Raya. Zij kan ook gewoon bij mij op schoot hangen terwijl ik leuk. Of op je boek gaan zitten als ze aandacht wil. 
De afzendster is getrouwd en heeft twee kinderen, haar dochter doet ook aan postcrossing. 
Ik zag op haar account staan dat ze vorig jaar een hartinfarct heeft gehad, maar nu gaat alles weer goed. Ze beschrijft die periode als zwaar en ik kan dat begrijpen. 
In 2019 had ik een hartinfarct en ik vond het ook zwaar. 
Over de afbeelding heb ik niks bijzonders kunnen vinden, alleen dat het van een Finse webshop komt van postcards en dat uit een set van 5 kaarten komt. 
Ik ben blij met deze mooie kaart. 

Dan was er ook nog post van mij op hun bestemming aangekomen. 
Om te beginnen de kaart uit postcrossing 392, een naar de USA, deze is na een reis van 7317 km in 9 dagen op zijn bestemming aangekomen. 
Dit was vorige week al, maar omdat ik die dag zelf niet thuis was heb ik hem niet meer kunnen verwerken in postcrossing van vorige week. 
en dan de kaart van vorige week, postcrossing 393, een kaart naar Duitsland, deze heeft zijn bestemming bereikt na een reis van 277 km in 3 dagen. 
Dan hadden we in postcrossing 389 een kaart die naar Rusland ging, deze is na een reis van 4779 km in 36 dagen ook op zijn bestemming aangekomen.

Gaan we door met de post van deze week. Welke kaart heb ik erop uit gestuurd?
Dat is deze kaart geworden en die is onderweg naar de USA en zal een reisje maken van 8862 km voor het op zijn bestemming is. 
En ik kan helemaal niks vertellen over de ontvangster van deze kaart. Oké, het is een zij dat kan ik dan wel delen, maar meer niet.
Zij heeft geen voorkeur om een kaart te ontvangen en ze heeft ook helemaal niks geen informatie over haar zelf staan.
Nee, je stuurt haar een kaart en pas als ze deze heeft dan zal ze in haar bedankje voor de kaart iets over haar zelf met je delen.
Ik vind het eigenlijk wel grappig! Totaal blind iets sturen en maar afwachten of het in de smaak valt. De echte basis van postcrossing waar het draait om het gebaar van een kaartje sturen en niet proberen iets te verzamelen. 
Met dat in mijn gedachten vond ik deze kaart daar wel bij passen. "Geluk is veel kaartjes ontvangen van postcrossing", een mooie gedachte waar ik mijzelf bij aansluit. 
We gaan het afwachten wat ik terug ga krijgen.

En zo zijn we alweer aan het einde van dit blog.
Ik heb niks meer om met jullie te delen.
Deze week gaat de nieuwe reeks postzegels in, benieuwd welke dat is? Dan kan je even terugkijken naar het blog van vorige week, daar vind je er alles over terug. 
Voor nu wil ik jullie weer bedanken voor de aandacht en graag tot het volgende blog … 







dinsdag 9 juli 2024

Nepagenten stelen geld en spullen

foto: ANP
Let op, waarschuwt de politie, door het hele land zijn nepagenten actief. 
In meerdere regio's in Nederland zijn mensen opgelicht door personen die zich voordoen als agenten. 
De échte politie en het Openbaar Ministerie maken zich grote zorgen over deze ontwikkeling.
Zo is er bijvoorbeeld in Oost-Brabant een flinke stijging te zien van het aantal oplichtingszaken door nepagenten. Waren er in januari nog vijf meldingen van dit soort nepagenten, in mei is het aantal toegenomen tot 109. 
Vorige week waarschuwde ook de politie in Noord-Nederland voor babbeltrucs door mensen die zich voordoen als politiemedewerker.
De nepagenten hebben het vooral op ouderen gemunt. Oplichters zouden er in één op de vijf gevallen in slagen om geld of waardevolle spullen buit te maken.

Spullen veiligstellen
Criminelen die zich voordoen als agenten nemen eerst telefonisch contact op met hun slachtoffer. Ze vertellen dan bijvoorbeeld dat bij de politie bekend is dat inbrekers het huis van het slachtoffer op het oog hebben, en dat er later iemand van de politie zal langskomen om spullen veilig te stellen.
De politie roept mensen op om extra alert te zijn en benadrukt dat de politie nooit zou vragen om spullen of geld om die 'veilig te stellen'.
"Deel de preventietips met uw ouders, grootouders of andere mensen waarvan u weet dat ze kwetsbaar kunnen zijn voor deze criminelen”, aldus de politie Oost-Brabant.

Toen ik nog in Zeeland woonde, zaten wij tegen de grens van Noord-Brabant. 
De hoek Steenbergen - Bergen op Zoom, daar heb ik regelmatig berichten van gelezen van deze truc die ze uitprobeerde. 
Het is echt triest hoe ver criminelen gaan om te stelen voor geld, terwijl de waarde van die spullen voor de slachtoffers niet in het geld zit.
Helaas is het de hedendaagse maatschappij, dus pas goed op. Neem niet zomaar iets aan als waarheid, bij twijfel kan je altijd contact opnemen met de échte politie.

Tot het volgende blog … 


donderdag 4 juli 2024

Scooziemouse GameTalk #7

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen. 
Sommige via een computer en andere via een app op mijn tablet. 
Misschien ken je StarStable prietpraat nog wel, dit is een blog wat je daar mee kan vergelijken. Alleen dan een verzameling van meerdere spelletjes die ik speel. 
Zoals StarStable, Disney Dreamlight Valley, Sims 4, Hogwarts Mystery en Lily’s Garden.
StarStable: een online paardenspel, geen onbekende hier op het weblog. 
Disney Dreamlight Valley: een online spel waar jij een nieuw thuis kan bouwen voor jouw favoriete Disney karakters.
Sims4:  simulatie game waarin jij bepaalt hoe je leven kan verlopen.
Hogwarts Mystery: ga naar de bekendste toverschool ter wereld. 
Lily ‘s Garden: renoveren de tuin van haar tante door uitdagende puzzels op te lossen en volg interessante verhalen en personages. 
Voor nu een leuke basis en wie weet wat er nog voor verrassingen komen.

Hogwarts Legacy #1
Hogwarts Legacy is een meeslepende actie-RPG in een open wereld. 
Hierin ben jij het middelpunt van de actie en beleef je je eigen avontuur in de tovenaarswereld.
Het ziet er allemaal erg mooi uit, ik kijk wel eens mee met mijn dochter* die het spel heeft. Maar met zo een controller in je handen en alle handeling die je moet doen zag ik mijzelf dat niet spelen. Ik heb reuma en dat maakt het niet altijd makkelijk om te spelen. 
Maar mijn dochter heeft mij overgehaald het eens te proberen en dus heb ik een karakter aan gemaakt. Ik zeg jullie wel eerlijk dat ik samen met mijn dochter speel, de storyline speel ik, de gevechten doet zij. 

Ik heb mijn karakter de naam CeCe Pearl gegeven. Ik ben een boek aan het lezen met de titel Parel, Pearl in het Engels en de naam van het hoofdpersonage is CeCe, dus zo ben ik aan de naam gekomen.
Mijn basis in het spel is Gryffindor . Ik ben zeker een Harry Potter fan en Gryffindor is zeker altijd wel mijn voorkeur geweest. We zijn een lekker stel mijn dochter en ik, zij is Slytherin en ik ben Gryffindor, maar Ravenclaw en Hufflepuff zijn ook prima huizen. 
Wat betreft het verhaal hoef ik denk ik niet veel kwijt, je komt als vijfdejaars op Hogwarts en valt gelijk met je neus in de raadsels. Hoe alles verloopt hangt af van de keuzes die je maakt in het spel. 
Zover ben ik nog lang niet, nog maar net begonnen en ik speel niet elke dag. Nog niet eens elke week. 
Voor nu heb ik mijn thuisbasis gevonden en is er iets met dat figuur Ranrok en oude magie. En die oude magie heeft geloof ik ook weer wat met mijn personage te maken, die zou het ook hebben. 
Ik zie wel hoe het spel gaat verlopen en welke keuzes ik krijg. Ik probeer foto’s te maken en ze met jullie te delen via Instagram of in een blog van GameTalk. 
Hoe de boel dus in de gaten, Hogwarts Legacy kan er ook in voorbij komen. 

Het instagram account van mijn dochter met haar foto’s van Hogwarts legacy kun je vinden onder de naam @MagicallyLegacy 


LEGO Harry Potter Collection: Jaren 1-7
Het is jullie vast niet ontgaan dat wat betreft de Harry Potter spelen ik een fan ben van Harry Potter. Jullie hebben er al genoeg van voorbij zien komen. 
LEGO Harry Potter is zeker geen nieuw spel voor mij, ik heb de versie voor de Wii, de Nintendo DS en nu ook hebben we er een voor de Switch.
Een Wizarding World voor een spannend verhaal vol spreuken, toverdranken en puzzels. Spelers beleven het volledige avontuur van Harry Potter, met de inhoud uit de acht films. 
Deze collectie bundelt de twee eerder uitgebrachte LEGO Harry Potter Jaren games bij elkaar. Het bevat dus twee complete games, namelijk LEGO Harry Potter Jaren 1-4 en LEGO Harry Potter Jaren 5-7. 
Speel meer dan 200 favoriete personages vrij, verken Zweinstein en gebruik toverspreuken met een vriend. 

Kenmerken:
* Remaster exclusief voor de Nintendo Switch.
* Twee games op 1 disc (LEGO: Harry Potter Jaren 1-4 & LEGO: Harry Potter Jaren 5-7).
* Verbeterde graphics, omgevingen, belichting en visuele effecten.
Let op! Dit is een spel met een Engels menu. Ondertiteling is niet van toepassing aangezien de er niet wordt gesproken door de LEGO poppetjes, echter alleen door middel van non-verbale communicatie.

En omdat ik het spel al kende van de DS en de Wii zou je denken dat speelt lekker makkelijk. Maar daar is toch wat onderschat, met de controller voor de Switch speelt het toch weer anders. Het is even zoeken hoe en wat alles werkt maar verder is het spel net zo leuk. 
Wij hebben het spel in de uitverkoop gekocht van de Switch online shop voor nog geen 10 euro maar als je hem koopt bij Bol.com of een speelgoedzaak ligt de prijs rond de 30 euro. 


foto: NPO
Habbo Hotel Origins
Ergens in een ver verleden was er een website die Hyves heten. 
Via deze site kon je Habbo hotel spelen. 
Habbo was een klassieke online community in pixel-art-stijl waarin je eigen avatars kon creëren, vrienden kon maken, kon chatten, kamers kon bouwen, games kon spelen en ontwerpen en nog veel meer! 
Bijna alles was mogelijk op deze geweldige plaats vol waanzinnig leuke mensen…
Maar Hyves verdween … Habbo ging door, maar rond 2016 waren er enkele landen waar Habbo stopte door problemen.
Maar hoeveel mensen kennen het deze dagen nog? 

Het klassieke Habbo-ontwerp uit 2005 keert nu terug in de vorm van Habbo Hotel Origins. 
Op 18 juni 2024 verschijnt het spel weer en is te spelen in drie verschillende talen: Engels, Spaans en Portugees. De versie is ontwikkeld door Macklebee, een van de ontwikkelaars van Habbo.
Macklebee heeft een oude server met verloren bestanden gevonden en heeft de oude Habbo-versie uit 2005 weten terug te brengen. 
Het zal wel een 18+-spel worden. En vanaf 18 juni kan je pas weer een account aanmaken van Habbo hotel. 
Dit is de link naar de site: 

Habbo is een gratis spel, dus je kunt een enorme wereld vol kamers ontdekken, quests voltooien, chatten en prijzen winnen zonder dat je er ooit voor hoeft te betalen!
Sommige extra's in het spel zoals huisdieren, Habbo Club-lidmaatschap, Builders Club-lidmaatschap en meubilair kunnen worden aangeschaft met Habbo Credits. Voor meer informatie over deze in-game extra's kun je vinden in de Shop.
Het Hotel wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week gemodereerd. 

Toen had ik wel een Habbo spel, maar of ik dit nu weer ga doen? Ik denk het niet, er zijn genoeg andere games die ik nu liever speel dan Habbo hotel. 
Maar het is aan iedereen vrij om het zelf wel eens een keer uit te proberen. 

Dreamlight Valley: De Lucky Dragon-update
Een nieuwe Realm-deur Kan geopend worden in Disney Dreamlight Valley: "The Lucky Dragon"-update 
Verzamel je Dreamlight, eet een stevige portie Mushu's Congee en bereid je voor om de moedige Mulan en charismatische Mushu te verwelkomen in je Valley.

Zodra je een huis voor ze hebt gebouwd in jouw vallei, iets wat net iets leukers is dan de tenten van het trainingskamp, kun je weer verschillende individuele vriendschap missies voor ze regelen en daar toffe beloningen voor ontvangen. Mushu heeft genoeg Guardian-zaken te regelen en kan jouw hulp gebruiken bij het opzetten van zijn Drakentempel. 
Mulan ontdekt daarentegen een kernfout in jouw vallei: een aanzienlijk gebrek aan thee! Via haar vriendschap missies kun je een theekraam opzetten waar je nieuwe recept ingrediënten kunt verkrijgen.

Majesteit en Magnolia's Sterrenpad
En met de komst van Mulan en Mushu kregen we ook weer een nieuwe Star Path, geheel geïnspireerde items en accessoires van Mulan. 
Kleurrijke kleding wachten op je, van een Hanfu top en bottom set tot Plum Blossom Make Up en elegante nieuwe kapsels. 
The Star Path heeft je gedacht aan interieur- en exterieur meubel opties zoals een nieuwe Mulan Crafting Table, Floating Kites en een interactieve Gong.

Dan is er ook nieuws rond Remy, hij kan je hulp gebruiken met het plaatsen van een prachtige terras en we hebben een nieuwe bundel geïnspireerde op Lilo en Stitch. 
Speel prachtige spullen vrij en creëer je eigen Hawaiiaanse eiland.
Meer daarover  vind je op de website van Dreamlight Valley: 


Vier jouw Pride in de vallei!
Toon wat liefde voor de Pride Month door een of meer van de onderstaande collecties items te claimen, en vergeet niet om op de website van Dreamlight Valley ook een T-shirt met Pride-thema uit de collectie van vorig jaar te claimen.
Deze codes vervallen niet.
Elke code kan worden ingewisseld voor 1 ballonboog, 1 ballonboeket, 1 oorhoofdband en 1 popcorn emmer in een kleurstelling die representatief is voor verschillende groepen die Pride vieren. 
Wissel de volgende codes in via het menu Instellingen>Helpt om je gratis te claimen. 
Eenmaal geclaimd, worden items naar je in-game mailbox gestuurd.


StarStable
We gaan weer aan een nieuwe reeks avonturen beginnen.
De week kwamen er bekende rassen met nieuwe vachtvarianten naar de Starshine-hoeve. en kan je unieke beloningen verdienen tijdens het Klassement der Kampioenen. 
* Op de hoeve is het niet alleen maar keihard werken. Ontspan in de paddock en doe een wedstrijd met typische attributen uit het Wilde Westen, zoals een barrel- of slalomrace. En er komen schitterende dansoutfits aan voor onze discodiva’s. 
* Overal op Jorvik komen geheimzinnige poppen tevoorschijn en Sive heeft een donkerbruin vermoeden wie er achter deze rare verschijningen zit. Pas goed op, want de dreiging lijkt steeds sterker te worden.
* Er zijn op de hoeve elke dag wel klusjes en opdrachten waarbij Josh je hulp goed kan gebruiken. Verder zijn er nog meer nieuwe outfits, en er komt een tweede lading met paarden en nieuwe vachtvarianten naar de Starshine-hoeve toe. 
* Het is tijd om weer bliksemsnel te gaan oefenen en je voor te bereiden op wat er komen gaat met de Dark Core. Durf jij deze uitdaging aan te gaan?

Dan nog even het volgende: als jij een life-time Star Rider bent, dan krijg je elke week 100 Star coins. Dit gebeurde op zaterdag.
Hier is nu een verandering in gekomen, je krijgt nog steeds je Star Coins, alleen nu een dag eerder, op vrijdag. 
Het moment wanneer je ze ontvangt kan nog even verschillen, maar je krijgt ze echt die dag. 


Vakantie 2024
En dat brengt mij bij het volgende … de vakantie!
De gehele maand augustus zijn er geen blogs online, met uitzondering van postcrossing. 7 en 28 augustus zal daar wel een blog van zijn.
Dat betekent dat het eerstvolgende GameTalk in september zal zijn, en dat zal zijn op donderdag 5 september. 
We slaan dus zo en zo een keertje over met StarStable, maar ik zal wel via het instagram account en facebook delen wat jullie kunnen verwachten van de komende periode van StarStable. 
Verder zullen er vast foto’s voorbij komen op deze pagina’s van bijvoorbeeld Harry Potter Mystery of Hogwarts Legacy. 
Mogelijk dat ik tijdens de vakantie weer verder ga met mijn verhalenlijn in de Sims 4, Daisy en Jim wonen nu samen, maar wat gaat er verder gebeuren met die twee? 
Natuurlijk bestaat mijn vakantie niet alleen uit spelletjes spelen, we hebben hier Meppel Dagen, elke week een nieuw thema waarin we dan live muziek hebben en de stad vol staat met kraampjes en dat dan elke donderdag in augustus. 
Maar misschien dat ik erop uit trek en een dagje weg ga naar bijvoorbeeld een dierentuin of winkelen. 
Hoe dan ook, ik ga zeker genieten van mijn vakantie. 
Ik wens jullie ook allen een fijne vakantie en graag tot september bij een nieuwe  level van GameTalk.



postcrossing#401

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. De meteorologische herfst is begonnen, daar kunnen we in de temperaturen weinig van merken. Afg...