vrijdag 7 april 2023

StarStable Prietpraat #77


welkom op Jorvik, het betoverende eiland vol eindeloze avonturen.
berijd, verzorg en doe mee aan wedstrijden met je eigen paarden. op Jorvik barst het van de paardenrassen, van prachtige, bestaande rassen tot spectaculaire magische rossen met elk hun unieke uiterlijk en karakter.
word vrienden met spelers van over de hele wereld, ontmoet elkaar en deel je avonturen. je kunt samen rijden, chatten en zelfs je eigen ruiterclub beginnen.
in StarStable komen heel wat interessante personen en spannende mysteries voor. voltooi de missies en beleef samen met de inwoners van Jorvik de spannendste avonturen.

Guillermo gaat je uithoudingsvermogen testen
Guillermo is weer terug en dit keer houdt hij een nieuwe endurancewedstrijd tijdelijk op schiereiland Zuiderhoef. je kunt alleen meedoen met de genoemde paarden en al hun magische tegenhangers. Als je met een ander paard naar de wedstrijd komt, vragen we je vriendelijk of je met een ander ras wil terugkomen.
tijdens zijn komende wedstrijd gebruikt Guillermo de Akhal-Teke, Marwari en de Arabier.
heb jij nog geen paardenras om aan deze wedstrijd mee te doen? dan kan je nog snel even gebruik maken van de korting die nu op deze paarden is.
★ de Akhal-Teke kost nu 510 Star Coins en je vindt hem bij wijngaard Silverglade.
★ de Marwari kost nu 570 Star Coins en je vindt hem bij stal het Gulden Blad.
★ de Arabier kost nu 570 Star Coins en je vindt hem bij boerderij Goldspur.
je kunt 500 XP verdienen voor je paard met deze endurancewedstrijd. dus dat is wel weer lekker voor jouw als je een paard heb gekocht.
Guillermo en de korting op de paarden is er nog tot een woensdag 12 april er, na de update van woensdag is hij weer weg. 

je moet een Star Rider zijn, een van de genoemde paarden van een willekeurige generatie hebben en Zuiderhoef hebben vrijgespeeld.

ik kan je verder niks zeggen over deze wedstrijd omdat ik niet het juiste paard bezit om deze wedstrijd te rijden. en wie mij in tussen kennen weten ook dat ik niet speciaal spullen of paarden koop om iets aan jullie te laten zien. 
ik deel graag met jullie dingen uit uit spel maar koop niks wat ik niet leuk vind. 

paardenverhuizing
de locaties van een aantal paarden op Jorvik zijn aangepast.
alle paarden van generatie 2 zijn verhuisd naar de paardenmarkt, behalve de Welsh pony. 
de volgende paarden zijn ook verhuisd:
★ de Haflinger van generatie 3 is verhuisd van de rijhal naar de boerderij van Marley.
★ alle Engelse volbloeden van generatie 3 en de Lusitano zijn naar wijngaard Silverglade verhuisd.
★ alle Trakehners vind je nu bij stal het Gulden Blad.
★ ae 2 Jorvik warmbloeden van generatie 3 zijn naar het Dorp van de Halve Maan verhuisd.
★ alle wilde Jorvik-paarden Jorvik bevinden zich nu op het Sequoiaplateau.
★ alle Connemara's lopen in Dundull rond.
als gevolg van deze wijzigingen zijn Paddockeiland en Birks boerderij nu leeg. maar mogelijk dat hier binnenkort weer andere paardenrassen voor terug gaan komen. 

Anne richt zich weer op haar liefde voor paarden
Nu Anne alweer een tijd bevrijd is uit Pandoria wil ze weer gewoon lekker bezig zijn met paarden. dus toen ze kans kreeg om een jong paard te trainen, greep ze dit met beide handen aan. het gaat hier om Cayenne, een echte lieverd, alleen wel wat schichtig. 
uit veiligheidsoverwegingen wil Anne niet in haar eentje zo'n schichtig paard trainen. ze zou het heel fijn vinden als jij haar zou helpen.
je vindt Anne met  Cayenne bij de grote paddock naast de boerderij van Steve en en help haar hoe ze een beter rijpaard van Cayenne te maken. 

voor sommige spelers komt deze missie misschien op een onverwacht moment. iedereen die alle missies van het hoofdverhaal heeft afgerond, weten dat Anne momenteel niet op Jorvik is.
het is de bedoeling dat je deze nieuwe missie doet/ hebt gedaan voordat je naar de bibliotheek van Fort Maria gaat. deze serie verhaalmissies komt in mei.

als je deze missie wilt doen, moet je een Star Rider zijn, Beatrix buiten Fort Maria hebben ontmoet en haar vertrouwen hebben gewonnen.

de opdracht was in twee delen, maar Anne leek daar anders over te denken.
de volgende dag had ze nog niet echt zin om al te gaan rijden. het timeslot op de opdracht was niet heel goed mee gegaan in de opdracht.
gelukkig wisten ze het bij StarStable snel op te lossen en kon de opdracht de als nog gespeelt worden. 
aan het einde van deze opdracht kreeg je een mooi zadeldeken als dank voor je hulp van Anne.
hou er wel rekening mee dat deze deken niet op alle paarden gebruikt kan worden. 
de nieuwe paarden zal geen probleem zijn maar de al wat ouderen paarden zullen niet allemaal deze zadeldeken kunnen gebruiken. 

vernieuwde launcher
en jullie hebben het zelf ook al gezien: de launcher van StarStable is vernieuwd!
ik heb begrepen dat de vormgeving nu het zelfde is als die van de StarStable app.
maar ik zelf vind het zeker een mooie versie van de launcher.
als je inlogt op de launcher kan je op het beginscherm links kun je al gelijk zien hoeveel StarCoins je hebt en of je nog stalhulp hebt staan. je kan als dat niet zo is daar gelijk eventueel stalhulp kopen zodat je niet meer verder het spel hoeft op te starten om dat te kunnen doen in je stal. 
erg handig als je even weinig tijd hebt om te spelen maar wel je paarden wil verzorgen. 
aan de andere kant staan nog 3 icontjes, het poppetje en tandwiel leiden je naar de website van StarStable. en het vraagteken ... nog niet opgeklikt om te zien wat er dan gebeurd. (oeps)
het rijtje in het witte balkje kende we al en die doen nog steeds het zelfde, nieuws, StarCoins kopen, StarRider kopen. 

moeiteloos rijden
de toestandmachine, is een stukje software waardoor de overgangen tussen gangen veel soepeler en sneller verlopen. maar ook een sprong over een hek wordt makkelijker, omdat je paard nu gewoon kan blijven springen. bovendien kun je nu makkelijker door de landschappen van Jorvik rijden.
door de toepassing van de toestandmachine kunnen we nu veel meer doen met onze paarden en komen we ook een stap dichter bij de lancering van onze nieuwe spelerspersonage. de software maakt processen eenvoudiger voor de ontwikkelaars en biedt ons ook nieuwe mogelijkheden met bewegingen, geluid en nog veel meer.
erg technisch allemaal, dus mocht je vragen hebben dan kan je die gewoon vragen aan de mesne van StarStable.
er zijn nog een paar problemen waar ze op dit moment aan werken, en ze hopen die snel op te lossen. het gaat om de volgende situaties:
★ je loopt tijdens de missie 'een verbeterde meneer Anwir' mogelijk vast na een tussenscène.
★ het geluid van sprongen wordt niet goed geactiveerd bij de snelste galop.
★ er is een korte vertraging nadat het paard van een andere speler heeft gesprongen waardoor het lijkt alsof ze naar voren schuiven.
★ als je een glibberige heuvel oprijdt, lijkt het alsof je paard sneller gaat en toch niet vooruitkomt. als je langzamer gaat rijden of van richting verandert, is dit probleem opgelost.

ik zelf merk wel dat je soepeler rijdt, maar verder valt het verschil voor mij wel mee.
misschien dat het ook afhangt van wat je doet.
mogelijk dat met wedstrijden het beter merkt als wanneer je wat rond rijdt. 

en verder ... 
de Bobcats hebbe een kleine make-over gekregen. kan jij de verschillen ontdekken? ik namelijk niet.
* er zitten nog steeds bugs in de animatie van het water. het is nu net een legpuzzel.
op sommige plekkern zie je het water en op andere stukken weer niet. heel apart om te zien. kijk maar op de foto die ik er van heb gemaakt. 
het probleem met het water is nu al meer dan een jaar aan de gang, ik hoop dat het probleem echt weg is zodra StarStable over gaat naar de nieuwe vormgeving van ons speelkarakter. 
* de vacht van de Morgan hebben in alle kleurvarianten een kleine beetje aangepast. ze hebben de structuur en grijsschaal van de vacht verbeterd. 

het Ruiterfestival
tijdens het Ruiterfestival vieren we Jorvegiaanse ruitercultuur. Paardenliefhebbers van over heel Jorvik komen samen op het festivalterrein in Moorland om hun spullen te verkopen, leden voor hun club te werven of hun unieke rijkunsten te vertonen. 
het hoofdterrein van het festival is in Moorland. Linda staat buiten je thuisstal al op je te wachten, daarna kun je naar Tan op het festivalterrein buiten stal Moorlandgaan.
vanaf het festivalterrein is er snelvervoer naar de kampioenschappen of naar de Jorvikstal in Jarleheim.

Moorland: 
★strijd met andere spelers tijdens de dagelijkse crosscountrywedstrijden.
★dansen met dj Kai. Luister naar je favoriete nummers uit het spel.
★dierenarts: gebruik je lentemunten om je paarden tevreden te houden.
★sets, waarvan je sommige met lentemunten kunt kopen. In totaal kun je met alle munten bij elkaar tijdens dit festival voor 5800 Star Coins aan spullen kopen.
★da langs bij Ginny en Loretta voor wat dagelijkse modetips.
★lieve nieuwe diertjes!

het Open Huis van de Jorvikstal:
het Open Huis van de Jorvikstal is ook weer terug. het Open Huis is nu een onderdeel wat bij het Ruiterfestival hoort en wat exclusief toegankelijk is voor Star Riders. 
je kunt het Open Huis bezoeken als je de weg van herberg 't Wolfshuus door het bos van Greendale hebt vrijgespeeld. 
begroet Sabine eerst als je dat nog niet had gedaan. met het snelvervoer tussen de festivalterreinen in Moorland en de Jorvikstal hoef je helemaal niets van de feestelijkheden te missen. 
wil je een rondleiding over het festivalterrein? Lily en Luciana vertellen je daar graag alles over.
en dit jaar zijn er weer de gebuikelijk dingen als Andy mijn zijn dieren om te knuffelen en natuurlijk de speciale dressuurbak en de springwedstrijd. of doe je liever een cross-country race? 
dit jaar kun je met bepaalde wedstrijden wat extra's verdienen. 

de barones
De butler van de Barones is naar de Jorvikstal gekomen. 
hij vertelt jouw dat de barones de Jorvikstal later tijdens het festival zal bezoeken en dat ze dan goed gaat kijken wie de meest getalenteerde ruiter en deelnemer aan het festival is. 
als je indruk wilt maken op de barones, moet je meedoen aan de wedstrijden van het festival en de kampioenschappen om jezelf in de kijker te rijden. 
als de barones er eenmaal is, krijg je een kans om een prestigieus lint van haar te krijgen in ruil voor munten.

het festival duurt maar liefst vier heerlijke weken en eindigt pas op de update van woensdag 3 mei.

bonusshop
er is weer een nieuw item beschikbaar in de Moorland bonuswinkel voor iedereen die Star Rider is.
we hadden al de laarzen en de jas en we krijgen er nu de broek van de Nachtruiter- serie bij. 

als Lifetime Star Rider heb je elke maand een gift die je kan ophalen in de bonusshop in Moorland. ook krijg je elke zaterdag StarCoins en je heb altijd overal toegaan tot alle gebieden. bij een maandelijkse of betaling per 3 maanden krijg je iets minder aan StarCoins en heb je ook overal toegaan maar je krijgt geen gift uit de bonusshop.

hoe goed ken jij Jorvik?
dit komt op het Instagram account te staan van @malin_hawkstorm. 
je kan er niks mee winnen, het is voor de lol, dat even voorop gesteld. 
een keer in de maand komt mimimaal van dit soort plaatjes uploaden.
voor nu is de planning dat op de dag van een blog er ook een nieuwe opgave* online gaat komen.
als je weet waar het is mag je onder de post op Instagram reageren. ik geef jullie een week om de locatie te vinden. als de week voorbij is post ik de zelfde afbeelding maar dan met de naam van de locatie en de coördinaten van de locatie.
de coördinaten kunnen iets afwijken maar ik weet zeker dat je vanaf dat punt de locatie wel gaat herkennen. 
het leek mij wel grappig om er een spelletje in te brengen en met de coördinaten bij de hand kan je misschien een trip naar de locatie plannen met je vrienden.

*de nieuwe opgave komt vanavond online op het Instagram account van @malin_hawkstorm.
het antwoord van de vorige opgave kun je ook terug vinden op het Instagram account. 

en dit is de planning voor de komende tijd. 
★ deze week is dus het Ruiterfestival weer begonnen. een paar weken genieten van
spannende wedstrijden.
★ de Lipizzaner straalt met zijn fraaie gangen en passen. en je kunt heel veel leuke trucjes met dit paard doen. en met een nieuw Iberische zadel zit je comfortabel op je Lipizzaner tijdens deze dressuurproeven en buitenritten. het nieuwe dekje zal verkrijgbaar zijn in 2 stijlen.
★ als je de afgelopen weken waren vast erg leuk voor jullie, maar wat gebeurt er allemaal op het festivalterrein bij de Jorvikstal? er lopen varkens rond en het is een enorme chaos! 
dat kan maar 1 ding betekenen: Sabine is terug! 
en als je daarna even wilt bijkomen, kun je het Pad van het Rode Lint rijden bij Firgrove.
★ de laatste week van het festival. Sabine heeft je gevraagd iets voor haar op te halen… en we vermoeden dat het hier niet om snoep gaat. 
zorg dat je alle paarden-XP haalt, doe alle dagelijkse activiteiten en behaal alle prijzen en beloningen voordat het Ruiterfestival is afgelopen.

dat betekend dat het volgende blog van StarStable prietpraat 78 zal zijn op 5 Mei 2023.
via de Instagram accounts blijven ik foto's plaatsen, je kan mij vinden onder de naam @malin_hawkstorm.
sorry dat de foto in de banner deze keer wat blurrie is. ik heb meerdere pogingen gedaan maar krijg hem gewoon niet helder. 
nog even voor wie het had gemist de vorige maand: @michelle_mousetree heeft haar account veranderd in @wibbly_wobbly_gamey_stuff (Ms-Callowynn) ... dit is nu meer een algemeen account geworden van spelletjes die zij speelt. 
en hiermee zijn we aan het einde van prietpraat van deze maand gekomen. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...