woensdag 15 maart 2023

postcrossing#338

hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
en het was de afgelopen tijd erg rustig met de ontvangen post, de laatste kaart is alweer van 14 Januari 2023. maar daar kwam deze week eindelijk verandering in: we hadden post! 
dus ik ga jullie niet langer in spanning houden, dit zijn de kaarten die ik afgelopen week mocht ontvangen.

deze kaart komt uit Oostenrijk en heeft een reisje van 880 km gemaakt in 7 dagen voor dat ik hem had.
de kaart is al een oudje en dat klopt ook, de afzendster schreef dat ze deze bij haar moeder tussen de spullen had gevonden toe ze aan het opruimen was.
ik ken dit soort kaarten wel, mijn oma had familie in Canada en tussen haar spullen hebben we na haar overlijden ook van dit soort kaart gevonden die zij kocht als aandenken aan haar verblijf bij de familie.
op deze kaart staat the Statue of Liberty, ik heb helaas geen jaartal kunnen vinden op de achterkant van de kaart. dus ik kan niet zeggen in welke jaar deze foto is genomen. 
maar ik vind deze kaart wel helemaal geweldig, Amerika en ook nog retro. 


deze mooi kaart uit Duitsland en heeft een reisje van 188 km gemaakt in 7 dagen.
ik beken eerlijk dat ik het handschrift moeilijk te lezen was, maar ik heb er uit kan halen is dat de afzendster woont in het westen van Duitsland en dat ze van wandelen houdt. 
verder kwam ik niet met het lezen van de geschreven tekst, sorry. 
ik ben wel verliefd op deze prachte foto van dit Friesenhaus, wat een prachtige woning en de omgeving ziet er ook schitterend uit. ik zou er zou naar toe verhuizen. 


en dit grappige kaartje kwam ook bij mij binnen rollen.
het kaartje komt uit Finland en heeft een reis van 8 dagen gehad over 1663 km.
op de kaart stond heel veel informatie geschreven over Finland, zo al de hoeveel meren ze er hebben en het aantal kleine eilandjes. 
het mooiste was dat het in een keurig klein maar toch duidelijk te lezen handschrift was geschreven, mijn complimenten dat de afzendster dat is gelukt. ik doe het haar zeker niet na. 
het kaartje is zo schattig en heeft toch nog iets van de kerstsfeer erop staan, ik vind hem super leuk. 

waar deze kaart vandaan komt is denk ik wel duidelijk te zien, een kaartje uit Londen, Groot Brittannië.
het kaartje heeft een reis gemaakt van 296 km in 10 dagen.
ik kreeg een groot compliment over het feit dat mij profiel op postcrossing zoveel staat geschreven over mijzelf. ik zie het niet als bijzonder, maar ik begrijp wel dat het soms een verrassende ervaring kan zijn als iemand geen vele eisen heeft uitgeschreven over wat ze wel en niet graag willen ontvangen. 
ik denk niet dat het verder uitleg nodig heeft en vele er net zo over denken als ik. 

naast al kaarten die ik heb gekregen afgelopen week was er ook nog post ik ik heb verstuurd op hun bestemming aangekomen. 
in postcrossing 333 ging er een kaartje naar China en deze heeft na een reis van 8965 km in 31 dagen zijn bestemming bereikt. 
en de kaart van vorige week, postcrossing 337, een kaartje naar Duitsland heeft ook zijn bestemming bereikt na een reis van 384 in 4 dagen.
dan is er nog een kaart op zijn bestemming aangekomen en die is alweer vanuit postcrossing 330, en dat was ergens begin januari. de kaart ging naar Rusland en deze heeft na een reis van 53 dagen over 2227 km zijn bestemming bereikt. 
en dat betekend dat alle kaart die van mijn nog onderweg waren allemaal hun weg hebben gevonden naar hun bestemming, dus we gaan er gauw weer eentje versturen.

en dat is deze kaart geworden.
deze kaart gaat naar Rusland en zal een reisje gaan maken van 4961 km voor het op zijn bestemming zal aan komen.
de ontvangster van deze kaart voelt zich zeker niet naar haar ware leeftijd, en geniet dan ook van het leven. ze heeft een zoontje van 7 jaar oud.
ze houden van de zomer, maar de herfst en de winter bied hun ook genoeg plezier om buiten te zijn.
ze heeft geen voorkeur maar heeft wel een lijstje mocht je niet weten wat je wilde sturen.
ik heb gekozen voor de alfabet kaart, we zitten op de letter O. en in dit geval staat de O voor de owl. 
het is zeker weer een leuk rijmpje wat op deze kaart staat. 
'let's go prowl, night owl' en vertaald in het Nederlands staat er 'laten we gaan jagen, nachtbraker'.
we gaan het afwachten hoe de reactie zal zijn op deze kaart. maar ik denk dat haar zoontje deze kaart wel leuk gaat vinden. 

hoelang de reis zal gaan duren weet ik niet maar ik vind persoonlijk wel dat het laatste jaar sinds de omstandigheden van Rusland en de Oekraïne het versturen van post naar Rusland langer duurt als eerst. en hoe zit het met de Oekraïne? kan daar post nog naar toe? of ligt dat stil vanuit postcrossing? 
ik heb sinds de oorlog geen post meer gehad voor de Oekraïne en ook niks uit dat land meer ontvangen. 
het blijft een nare situatie, helaas lijkt er nog geen einde inzicht.

goed, hiermee komen we aan het einde van postcrossing van deze week. 
een blog die iets voller was dan anders, maar gezien het aantal kaarten zal het nu wel weer een tijdje 'komkommertijd' worden zoals we dat in Nederland zeggen. en dat betekent dat we rustige tijden hebben. 
ik wil jullie weer bedanken voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog .... 
















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...