dinsdag 18 mei 2021

tips bij het kopen van nieuwe schoenen.

om goede kwaliteit en stijlvolle schoenen te kiezen kan worden vergeleken met een talent. 
als je een winkel binnenloopt, moet een duidelijk idee hebben van wat je zoekt en voldoende wilskracht hebben om te voorkomen dat je schoenen koopt op basis van hun uiterlijk. 
top! ga zo door. er zijn namelijk toch wel wat puntjes waar je op zou moeten letten bij het kopen van schoenen, als je teminsten goed voor je voeten wil zorgen door het juiste schoensel te nemen.

1. je moet de maat van je nieuwe schoenen kiezen op basis van de maat van je grootste voet. geloof het of niet, veel mensen hebben de ene voet iets groter dan de andere. 
daarom moet je verschillende paren van verschillende maten proberen en kiezen voor degene waarin beide voeten comfortabel aanvoelen.

2. stabiliteit zou een van uw verplichte vereisten moeten zijn bij het kopen van nieuwe schoenen. als je schoenen met hoge hakken probeert, probeer dan een beetje druk uit te oefenen op de middenvoet. in sommige gevallen zal hierdoor de hiel naar achteren schuiven. dit is een duidelijk teken dat het paar niet waard is om te kopen, tenzij je bereid bent om met nadelen als een wiebelige manier van lopen en constant verlies van evenwicht te worden geconfronteerd.

3. let ook op de soepelheid van de zool. neem een ​​schoen in de ene hand en probeer met de andere hand het teengedeelte te buigen. een onvoldoende flexibele zool voorkomt dat de voetgewrichten normaal bewegen. 
dit kan leiden tot loopstoornissen, snelle vermoeidheid en ervoor zorgen dat het lichaam meer energie verbruikt.

4. zorg ervoor dat het teengedeelte en de hiel hun vorm behouden. er mogen er geen blijvende vervormingen achter blijven.
de hielvorm moet stijf zijn, een zachte hiel kan snel doorhangen, wat voor veel ongemak zorgt tijdens het lopen.

5. controleer nieuwe schoenen altijd met de hand van binnenuit.
de binnenkant moet zacht zijn, zonder ruwe interne naden. de binnenzool moet soepel en gemakkelijk te verwijderen zijn.

6. zorg ervoor dat je bij het passen van nieuwe schoenen een paar passen over een stevige ondergrond loopt. zachte tapijten kunnen ervoor zorgen dat alle schoenen comfortabel aanvoelen. om een ​​beter idee te krijgen, loop je van het tapijt af en de kale vloer op!

7. als je overweegt schoenen met hoge hakken te kopen, mag de maximale hakhoogte 9,5 cm zijn. de aanvaardbare afstand tussen de zool en de hiel mag niet minder zijn dan 3 cm. 
hoe korter de afstand, hoe minder stabiel de schoenen worden en hoe meer gewicht wordt overgebracht op de tenen.
bij het passen van schoenen met hoge hakken is het cruciaal om ervoor te zorgen dat uw voet niet langs het blok glijdt. 
na verloop van tijd zullen de schoenen slijten, waardoor de voeten nog verder naar voren schuiven, wat kan leiden tot hakbreuk.

8. het is een aanrader om in de late namiddag nieuwe schoenen te kopen. 
tegen het einde van de dag raken onze voeten licht gezwollen. dit betekent dat een paar schoenen die 's ochtends perfect bij je passen' s avonds misschien te strak aanvoelen. 
het is beter om dit probleem in de kiem te smoren en een paar te kiezen dat zich de hele dag op je gemak zal voelen!

9. als je schoenen met een voering van bont zoekt, houd er dan rekening mee dat de vacht door slijtage zal verslijten, waardoor er extra lege ruimte in de schoen ontstaat.
bij het kopen van suède schoenen is het belangrijk om te onthouden dat deze sneller slijten. 
let er bij het passen in de winkel op dat de schoen goed om uw voet past.

10. als de schoenen een langwerpig teengedeelte hebben, moet er 1 à 2 cm vrije ruimte in de teen zijn.

vergeten niet dat je voeten met de tijd dat je ouder word iets langer en breder kunnen worden, dus laat je voeten elke 2 jaar meten voor de goeide maat. zeker als je schoenen liever via internet koopt.
en koop geen schoenen die de voet beperken. dit kan leiden tot problemen met de bloedcirculatie en spierfuncties. 

en ja natuurlijk kopen we ook wel eens gewoon schoenen omdat we ze mooi vinden. moet ook gewoon kunnen.
maar mijn ervaring is dan wel dat die achteraf niet zo prettig zijn om op te lopen en in de kast verdwijnen voor jaren en uiteindelijk naar de kringloop gaan. 

tot het volgende blog ... 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#384

En afgelopen week is PostNL, ons Nederlandse postbedrijf, met een bericht naar buiten gekomen dat waarschijnlijk niemand zag aankomen. Ze ga...