vrijdag 7 mei 2021

de comback van de Crocs

geloof het of niet, maar het bedrijf achter Crocs heeft een echt recordkwartaal achter de rug. iedereen lijkt de schoen ineens te willen hebben en dit heeft geresulteerd in torenhoge verkoopcijfers.
er zijn van die modetrends waarvan we niet zeker weten of we er blij mee zijn. 
Eén van de nieuwste schoenentrends is zo’n twijfelgevalletje: Crocs lijken namelijk een heuse comeback te maken.
ik persoonlijk ben dol op deze schoenen. daar waar andere met pantoffels door het huis lopen, zweer ik bij de Crocs.

verkoopcijfers Crocs
het bedrijf achter Crocs realiseerde in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 460 miljoen dollar, wat neerkomt op 381 miljoen euro. 
dit is maar liefst 64 procent meer dan de 281 miljoen dollar (233 miljoen euro) van vorig jaar.
de online verkoop van de klomp steeg met maar liefst 75 procent wat natuurlijk ontzettend veel is.  we kunnen het dan ook niet ontkennen: de schoenen momenteel hartstikke gewild.

trend
maar hoe kan het toch dat we ineens allemaal voor deze niet al te charmante klomp gaan? 
als we CEO Andrew Rees moeten geloven heeft dit grotendeels te maken met de coronapandemie. 
we brengen veel meer tijd thuis door en dat heeft ervoor gezorgd dat we iets minder waarde zijn gaan hechten aan hoe we eruit zien en iets meer aan comfort hebben gedacht.
en als er één schoen is die lekker zit, dan zijn dat natuurlijk de Crocs. 
tel daar ook nog eens bij op dat veel beroemdheden, zoals Justin Bieber en Post Malone met het schoeisel zijn gespot en het dus niet zo heel gek is dat de verkoopcijfers ineens flink zijn gestegen.

wat heel fijn is aan de huidige Crocs-trend, is dat het eigenlijk overal mee te combineren is. want laten we heel eerlijk zijn: is er überhaupt een kledingstuk dat goed bij de plastic klompen staat? Nee toch? 
daarom maakt het ook niet uit waarmee je de schoenen combineert, alles kan. of je het nu wilt dragen met een jeans, een fleurig jurkje of een joggingsbroek, alles is mogelijk.
dus ik hoef mij op zondag niet meer de te schamen als ik in mijn keurig zondagse outfit de hond even ga uit laten met mijn Crocs aan.

ik zelfs heb al heel wat paren met crocs versleten.
en tegenwoordig heb je ze met leuke printjes.
ik heb ze al gehad met effen kleuren: roze, paars, zwart, maar ook met marble print, zebra print of nu heb ik ze met bloemenprint.
hoe vervelend als je een gat in je zool hebt en je niet naar de winkel kan voor nieuwe.
dus was ik genoodzaakt om online een paar te kopen.
deze heb ik via Amazone gekocht. 
zo als ik al eerder zei, ik loop niet op pantoffels maar op Crocs. ik vind het heerlijk schoenen.
smaken verschillen, daar ben ik het zeker mee eens. maar de Crocs is wat mij betreft een van de beste trends die ooit geweest is, dus welkom back Crocs, ik ben een echte fan van deze klompen.

tot het volgende blog .... 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#384

En afgelopen week is PostNL, ons Nederlandse postbedrijf, met een bericht naar buiten gekomen dat waarschijnlijk niemand zag aankomen. Ze ga...