vrijdag 20 september 2019

ergernissen in het openbaar vervoer

de zomervakantie is al weer een tijdje voorbij en dat betekent dat Nederland zich weer massaal van A naar B verplaatsen voor werk en school. 
met het openbaar vervoer, in de meeste gevallen. nu is dat OV hartstikke fijn, maar het levert ook heel wat ergernissen op.
met klagen schiet je misschien niet veel op, maar lucht geven aan je ergernissen is weleens lekker en laat je misschien ook de lol ervan inzien. 
hoewel ik eerlijk moet bekenen dat ik mijn eigen dochter en haar vrienden nog nooit echt positief heb horen zijn over het OV.




Dit zijn de meest genoemde ergernissen:


1. mensen die hardop praten in de stiltecoupé.
2. mensen die niet wachten totdat er passagiers zijn uitgestapt.
3. treinen die (zonder duidelijke reden) vertraging hebben.
4. Een wat dacht je van mensen die hun nagels knippen in de trein? (Waargebeurd!)
5. mensen die naast je neerploffen en een walm van sigaretten/hond/frituur/alcohol bij zich dragen. of, nog erger: een scheet laten.
6. mensen die smakken.
7. mensen die meekijken op je telefoon- of laptopscherm.
8. mensen die je vernietigend aankijken als je vraagt of je op de enige vrije plek in de coupé naast hen mag zitten, om vervolgens zuchtend en steunend hun tas weg te halen.
9. of mensen die juist naast jou komen zitten, terwijl de rest van de coupé zo goed als leeg is.
10. buschauffeurs die niks terugzeggen of -gebaren als jij de bus uit stapt of zelfs in stapt.
11. mensen die ongegeneerd neuspeuteren, hun neus luidruchtig ophalen of die snuiten in een zakdoek om daarna uitvoerig te inspecteren wat het resultaat is.
12. trambestuurders die de deur dicht doen terwijl jij hun een vraag stelt.
13. mensen die naar je staren.
14. conducteurs die de deur met een stalen gezicht voor je neus dicht doen terwijl je met je hele hebben en houwen – inclusief tomatenrood gezicht – aan komt rennen.
15. mensen die je nog net niet omver duwen om maar zo snel mogelijk de trein in te kunnen stappen.
16. buschauffeurs die haast lijken te hebben en als een malle over drempels sjezen, waardoor je ontbijt zowat naar boven komt.
17. passagiers die pas op het moment dat ze uitstappen, hun OV- chipkaart uit de bodem van hun tas vissen en zo de boel nogal ophouden.
18. de trein nét niet halen doordat je de poortjes niet door komt, omdat er nét niet genoeg saldo op je ov-chipkaart staat.

herkenbaar of waren we nog wat vergeten?
tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...