dinsdag 8 januari 2019

we gaan weer beginnen!

goodbye 2018, hello 2019!
een nieuw jaar en wat het blog betreft is dat niet veel anders als in 2018.
ik ben tevreden met hoe de inhoud nu is maar ik sta altijd open voor idee.
je kan altijd laten weten als je iets zou willen zien op dit blog of als jij misschien een leuke andere idee heb om op dit blog te plaatsen.
voor nu heb ik nog niet echt plannen om iets te veranderen.
2019 zal een jaar worden die voor mij niet anders zal zijn, wel heb ik dit jaar de tijd om eens na te denken over 2020, dan bestaat dit blog 10 jaar.
ik heb hier wel een idee voor maar dat is nog niet echt een werkproces, het zit nog in mijn hoofd.
wel wil ik gaan kijken of ik ergens in contact kan komen met iemand die misschien mij kan gaan helpen dit uit te werken.
hoe en wat wordt jullie misschien in de loop van dit komende jaar wel duidelijk.

kerst 2018
de afgelopen twee weken was weer een drukte hier in huis.
2 gezellige dagen van kerst, eerste kerstdag gewoon samen met mijn dochter.
we wilde dit jaar die dag weer samen door komen. die dag hebben we beiden al een cadeautje uit gepakt van onder de boom.
ik kreeg een nieuwe muis voor bij de laptop, mijn oude was draadloos en ik weet niet waarom maar ik kan gewoon niet overweg met die draadloze dingen.
mijn dochter kreeg van mij een laptop standaard, mede door de standaard kan de warmte beter weg van onder de laptop en het werkt ook wel prettig als je de hoogte iets kan veranderen.
s'' avonds kwam mijn ex, haar vader, en zijn gezin om tweede kerstdag bij ons door te brengen en de verjaardag van mijn dochter te vieren, een dag later.
tweede kerstdag hebben we gezellig gegourmet, de kinderen vinden dat super leuk, vooral de kleine hamburgers met de kleine hamburger broodjes vonden ze geweldig.
en als toetje was er een ijstaart waar natuurlijk veel slagroom bij moest van de kinderen.
ze hebben zichtbaar genoten en daar doe je het voor.
en dan de volgende dag, de verjaardag van mijn dochter.
17 jaar, het gaat echt snel. zo heb je ze in je armen, pas geboren en zo staan ze op eigen benen, hebben hun eigen ideeën over wat ze met hun leven willen.
en zo hoort het ook! ik zal haar echt niet voorzeggen wat ze moet doen, haar keuzes, ik steun haar daar in en bied hulp indien nodig.
na eerst even ruzie te hebben gemaakt met haar broertje over slingers die opgehangen moest worden, want als je jarig bent dan hangen er slingers. oké, kinderlogica, best, slinger dus opgehangen en toen was de kleine man tevreden.
kwamen rond half 2 de vriendinnen van mijn dochter die ook zouden blijven slapen, en gaande de dag kwam er nog meer visite. het was een gezellige drukte in huis.
de meiden-gein s'nachts is rustig verlopen, ik heb er weinig last van gehad of ik was gewoon zo moe dat ik als een blok in slaap ben gevallen.
rond de klok van 12 uur werden de meiden de volgende dag opgehaald en was het stil in huis.
de drukte was weer voorbij, nog wat rommel opgeruimd en verder niet veel meer gedaan.

de jaarwisseling was ook vrij rustig, samen met mijn dochter. we hebben lui op de bank gehangen en films gekeken.
wat onze huisdieren betreft wisten we wel hoe ze zijn met vuurwerk, maar voor Raya was dit weer een nieuwe ervaring. die denk ik niet zo goed is bevallen.
Raya is in tegenstelling tot de andere minder rustig er onder, oren plat in de nek, helemaal in elkaar gedoken bij je kruipen en strak tegen je aan.
nou moet ik ook eerlijk bekennen dat het knalvuurwerk van dit jaar best wel heftig was.
die klappen van zware cobra rotjes in de rioolputten waren best groot, ik voelde het ook goed op mijn oren en een huisdier voelt dit dus dubbel zo hard.
later deze maand in kattenstreken vertel ik je hier meer over.

wie is de mol?
wie is de mol is een Nederlands programma waar bij 10 bekende Nederlands verschillende spellen spelen, maar een persoon probeert de boel te saboteren. deze persoon word de mol genoemd en het is aan de kandidaten om uit te vissen wie de mol is.
per aflevering moet er één kandidaat het spel verlaten, via een eindtest word dit bepaald wie degene is die moet vertrekken.
via een app kun je zelf thuis meespelen door punten in te zetten op de kandidaten waar van jij denkt dat het de mol is.
iedereen begint met 100 punten, ik had op elke persoon 10 punten ingezet, door geluk hoefde niemand nog weg, dus ik heb mijn punten verdubbeld.
via het instagram, twitter en facebook account deel ik iedere zaterdag wat ik inzet en op zondag wat ik heb gewonnen of verloren. een link naar deze accounts staan hier links van de pagina.
ik ga hier verder niet uitgebreid over bloggen.

en verder .... gaan we gewoon weer aan de slag als altijd.
morgen is er postcrossing met twee kaartje die er zijn uit gegaan., en vrijdag is er een bol top 3.
verder ben ik nog bezig met een nieuw Cottonshall verhaal en nog een ander verhaal, maar die wil niet echt los komen wat ideeën voor de inhoud.
en ... er komt dus weer een auto! ik heb gisteren er even in mogen zitten en hebben we bekeken of we er dingen in moeten aanpassen.
morgen komt er een tijdelijke auto tot dat de auto die het is geworden klaar is.
maar daar later ook meer over.

2019, een jaar waar in ik positieve dingen verwacht.
niet alleen voor mij maar ook mijn dochter, er is genoeg om mee aan de slag te kunnen gaan.

tot het volgende blog ....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...