dinsdag 3 september 2024

vakantie 2024 voorbij, daar gaan we weer!

Aan alles komt een einde, zo ook aan onze zomervakantie. 
We hebben zeker genoten en het weer was goed. Ik denk op sommige dagen zelf iets te warm om iets te willen doen. 
Lekker thuis met een ventilator was dan toch echt wel de beste optie voor die dagen. 
Ik had nog het plan gemaakt met mijn vriendin in Den Bosch om een paar dagen naar haar toe te komen, maar daar kwam onverwachts iets tussen. 
Het plan gaat nog steeds door, maar nu ga ik half september een lang weekend naar haar toe. 
Verder hebben we de Meppeldagen bezocht die hier in augustus op donderdag worden gehouden. Persoonlijk vonden we het niet heel bijzonder en buiten kijken hebben we verder daar niks gekocht of gedaan.
Voor de live muziek in de avonduren hoefden we de stad niet in te gaan, vanaf mijn balkon was dat goed te horen en konden we meegenieten.
wel handig als je naar de wc moest, geen lange wachtrij en de drankjes thuis zijn een stuk goedkoper dan daar op de terrassen. 
We zijn ook nog naar de bioscoop geweest voor de film Twisters. Die was echt heel goed. Gelijk vanaf het beginnen zit je gelijk in het verhaal en heb je van die momenten die je niet verwacht. 
Ik vind het zeker een aanrader om deze film te kijken als je de kans hebt.
Heb je Twister uit 1996 gezien, dan is deze Twisters zeker het je tijd waard om te gaan kijken. 
En we zijn natuurlijk bij onze favoriete ijswinkel "de ijsmaker" geweest voor een heerlijke ijsjes. We hebben ons zelf een keer op een ijscoupe getrakteerd.  

Mijn tweede week vakantie was niet zo heel prettig.
Vrouwen en overgang! 
Ik ben 51 jaar en zit volop in de overgang, ik maak daar zeker geen geheim van. 
En in die week was het voor mij echt afzien, niet alleen omdat het boven de 30 graden was maar ook omdat ik op de meest erge manier menstrutie had die je als vrouw kan hebben.
Ik kon letterlijk niks, hoe meer ik probeerde iets te doen hoe vaker ik mijzelf kon verschonen. Het is misschien wat ranzig maar ik had gewoon klonten bloed die uit mijn lichaam kwamen. Vrouwen die het ook hebben gehad zullen dit wel herkennen.
Ik ben uiteindelijk naar de huisarts gegaan en heb er iets voor gekregen. 
Verder moet ik nu weer even afwachten en zit er nog een risico in dat de bloedingen een medische oorzaak hebben. Daar gaan we vooralsnog nu niet vanuit.
Omdat ik zelf niet heel veel heb kunnen vinden van persoonlijke ervaringen met overgaan zo als ik het nu heb meegemaakt, heb ik voor nu een nieuwe blog opgezet: vrouw in overgang. 
Naast de nodige medische informatie ga ik ook mijn eigen ervaringen delen. 
Dit ga ik doen in delen, waarschijnlijk ongeveer 4 à 5 delen.
De overgang bestaat uit fases en deze ga ik doornemen, met de medische beschrijving en mijn eigen ervaring. 
Het eerste deel staat voor 14 september gepland  en daarna zal er eens per maand een blog verschijnen. 

Verder hebben we ons best vermaakt. 
De planning in de derde week liep even anders dan bedoelt. Ik zou naar mijn vriendin in Den Bosch gaan, maar er kwam iets tussen wat we niet hadden verwacht. Laat ik het zo zeggen: mijn vriendin was boos, ik begreep het wel en de planning is omgegooid. 
Ergens in september hebben we nu een lang weekend samen gepland staan. Toch nog even samen en bijkletsen over van alles. 
Vorige week is dan wel postcrossing begonnen met daarin 2 kaarten die erop uit waren gestuurd. En vanaf vandaag begint de rest van het blog ook weer te draaien. 
We beginnen aan de laatste maanden van 2024. 
De planning is zo goed als rond tot aan de kerstvakantie, en die is zelfs al ingepland.
Die staat op het rooster van 20 december tot 5 januari 2025, 2 weken, maar het kan wezen dat ik er nog een extra week achter plak of de maand januari minder inrooster aan blogs. 
Maar dat is een later zorg, hangt af van hoe dingen verder gaat met mij en de gezondheid

Voor nu is de kop er weer af!
De vakantie is voorbij en we gaan weer aan de slag. 
Morgen een nieuwe postcrossing, overmorgen GameTalk 8 en verder kunnen jullie de planning vinden rechts van dit blog, op het Facebook- en Instagram account. 
We gaan er weer fris opgeladen tegenaan! 
 
Tot het volgende blog …. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#402

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.  Wat een omslag in het weer deze week, het was koud en nat, echt herfstweer. Voor nu lijken we ...