dinsdag 10 september 2024

ik lees …. Corinnes toekomst

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
Mijn smaak in boeken is erg breed, literatuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat
 mij wel aanspreekt wat je op de achterkant leest. 
Boeken van een bepaalde schrijver of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
Boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewoon op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
Een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
Een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apparaat met van die digitale boeken, dat is niks voor mij.
O ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.


Corinnes toekomst
deel 1 uit de koffie-trilogie
Paula Stern 

samenvatting: 
Als erfgenaam van het beroemde koffie imperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

taal: Nederland
bindwijze: Paperback
verschijningsdatum: 4 juni 2021
aantal pagina’s:  272
categorieën: Literatuur & Romans
illustraties: Nee

deze serie bestaat uit 3 delen: 
deel 1: Corinnes toekomst
deel 2: Sarahs vertrouwen
deel 3: Magdalena’s droom


“Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.”
Corinne is dol op koffie en haar grootvader Eberhard Ahrensberg heeft haar als kind zoveel geleerd over het vak van koffiebrander. Hoewel haar vader dit maar niks vond. Maar als opa die taak op zich wilde nemen vond hij het best, minder last voor hem.
Haar broer Alexander is meer de zakenman en wil winst zien, hij is dan ook stug en star in zijn houding naar haar. 
De band tussen broer en zus leert je naarmate je het boek leest waarderen en hoe de hechte band tussen broer en zus weer herstelt.
Regelmatig zijn er flashbacks naar het verleden van Eberhard Ahrensberg. Dit zijn verhalen uit het dagboek van opa die Corinne heeft gevonden.
Het dagboek van haar opa neemt je mee terug in de zware tijd van de Tweede Wereldoorlog.
De geschiedenis van de opa van Corinne en Alexander is heel bijzonder om te lezen. Je leest hoe de opa van Corinne de Tweede Wereldoorlog overleeft maar ook hoe opa het koffie imperium begint en doorgroeit.

Moeizaam
Ik had wat moeite met het op gang komen van het verhaal. Het is goed geschreven dat zeker, maar ik kon niet echt lekker in het verhaal komen.
Langzaam aan begint het verhaal toch interessant te worden en leuk om te lezen over de koffieplantage, het koffieproces en de koffiebranderij.
De verhalen van de oorlog vind ik persoonlijk altijd ‘zware kost’ om te lezen, het is nou eenmaal een onderwerp wat gevoelig is en blijft om over te schrijven en lezen. 

De schrijfstijl is vlot, het verhaal wordt verteld vanuit wisselend perspectief, voornamelijk vanuit Corinne en af en toe vanuit Eberhard, de opa van Corinne. 
Boven elk hoofdstuk staat duidelijk aangegeven waar het zich afspeelt, met wie en in welke tijd. De sprongen in de tijd verlopen hierdoor probleemloos en het verhaal is goed te volgen.
De koffierecepten op het eind zijn een leuke toevoeging! 

waar te koop
Je kan de boeken vinden bij Harlequin.nl.
Er zijn twee versies van de boeken te verkrijgen: de standaard uitvoering, deze boeken kosten 8.99 (+verzendkosten) per deel. 
De luxe versie, zoals ik ze heb, kosten 21,99 (+verzendkosten). 
Bij Bol.com kun je de boeken ook vinden, de standaard uitvoering, je betaalt dan 12,00 (+verzendkosten) euro per boek.

De volgende Ik lees … 
Op de website staat een kalender en daarop is altijd terug te lezen wat je de komende maand kan verwachten. Er staat ook een kalender op Instagram en Facebook.
Staat er een boek-icoon op de kalender, dan kan je een boekreview verwachten.

tot het volgende blog … 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#402

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.  Wat een omslag in het weer deze week, het was koud en nat, echt herfstweer. Voor nu lijken we ...