donderdag 5 september 2024

Scooziemouse GameTalk #8

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen. 
Sommige via een computer en andere via een app op mijn tablet. 
Misschien ken je StarStable prietpraat nog wel, dit is een blog wat je daar mee kan vergelijken. Alleen dan een verzameling van meerdere spelletjes die ik speel. 
Zoals StarStable, Disney Dreamlight Valley, Sims 4, Hogwarts Mystery en Lily’s Garden.
StarStable: een online paardenspel, geen onbekende hier op het weblog. 
Disney Dreamlight Valley: een online spel waar jij een nieuw thuis kan bouwen voor jouw favoriete Disney karakters.
Sims4:  simulatie game waarin jij bepaalt hoe je leven kan verlopen.
Hogwarts Mystery: ga naar de bekendste toverschool ter wereld. 
Lily ‘s Garden: renoveren de tuin van haar tante door uitdagende puzzels op te lossen en volg interessante verhalen en personages. 
Voor nu een leuke basis en wie weet wat er nog voor verrassingen komen.

Eerst keer live streaming door witchy_wobbly_gamey_stuff

Hallo, m
ijn naam is Marouscha en ik ben de dochter van scooziemouse.
Ik kan een heel verhaal maken over verschillende spelletjes maar ik denk dat me moeder zelf dit een stuk beter doet dan ik zou kunnen dus dat laten we maar aan haar over. Ik zal jullie is vertellen over het streamen op twitch.
8 Augustus heb ik namelijk voor het eerst een live stream gedaan. Laat ik vooropstellen dat de enige reden dat ik deze stream heb kunnen uitvoeren was omdat mijn vriend zijn computer en zijn twitch aan mij heeft overgedragen voor een avondje, anders had het mij ook nooit gelukt.
Hard op tegen een beeldscherm praten en jezelf een volslagen idioot voelen, dat is de kortste beschrijving die ik kan geven. Rond 7 uur ben ik begonnen. Daar zat ik  dan, alleen in een kantoortje met 3 beeldschermen voor me neus. Eentje met me game, Hogwarts Legacy, een met de stream en een met een chat waar heel lief een paar maatjes en me vriend zelf al in zaten om me toe te juichen en te steunen. 

3, 2, 1 en…. Me geluid doet het niet, dat heb ik weer! Mijn vriend komt snel het kantoortje binnen, helpt me eventjes met een paar knoppen en we kunnen na 5 minuten toch van start. Ik praat hier en daar met wat mensen in de chat en probeer maar te zeggen wat in me opkomt tijdens het spelen van mijn spelletje. Gezellig, dat is het zeker maar ook vermoeiend, wie had dat verwacht. Je doet zoveel tegelijk en het is hartstikke leuk maar ook zwaar. 
Je gespreksonderwerpen raken een beetje op en na een uurtje of 2 zit de chat er ook wel doorheen. Ik kreeg heel lief de vraag of ik vaker zou willen terugkomen, ‘girlfriend takes over the stream'. En ja! Ik ben zeker van plan om dit vaker te doen. Het is heel leuk, maar als beginner ook zeker moeilijker dan je misschien denkt. Mijn advies? Laat het over je heen komen en geef je maar gewoon over aan de stress die erbij komt kijken, want aan het einde van de stream, als je de chatbox ziet vullen met lieve berichtjes, is het alle stress en vermoeidheid zeker waard geweest.

* Het Instagram account van mijn dochter met haar gaming foto’s kun je vinden onder de naam @witchy_wobbly_gamey_stuff

En ze gaat zeker nog een keer live streamen, dus hou haar account of dat van pokeknightjordy in de gaten voor wanneer dat kan zijn. 

* De twitch link van het streamingskanaal wat werd gebruikt is van pokeknightjordy. 


2 jaar Disney Dreamlight Valley

Sinds ze Disney Dreamlight Valley lanceerden, hebben we een hoop spannende dingen meegemaakt.

Tot nu toe hebben ze in 2024 twee gratis Realms en vijf nieuwe gratis personages geïntroduceerd, naast een uitbreidingspas die nog meer personages, quests, meubels en kleding toevoegde. 

Ze hebben ook de veel gevraagde verbeteringen doorgevoerd aan Scrooge McDuck's Store, Furniture Mode en DreamSnaps.

En er komt nog veel meer aan in 2024.

Tegelijkertijd benadrukken ze dat ze graag naar onze feedback luisteren en de game voortdurend blijven verbeteren.


zo hebben we afgelopen augustus Tiana in onze Valley gekregen, daarnaast kon je er Tiana's Paleis plaatsen en nieuwe buitendecoraties en er was weer een Star Path dat een vleugje jaren 20-stijl aan je dorp toevoegt.

Maar als we de roadmap bekijken zien we nog veel meer leuke dingen die gaan komen. 

Het is dan ook zeker geweldig dat de aankondiging is gedaan over de update van een geliefd duo dat naar de game gaat komen: Timon en Pumbaa uit Disney's The Lion King. 

Keer terug naar The Lion King Realm om nieuwe verrassingen te vinden en breng het paar terug naar je dorp. Met een beetje hulp van de Forgotten help je Timon en Pumbaa om een ​​invasie van Night Mites te verslaan, een gemeen nieuw probleem dat verband houdt met Night Thorns en de Forgetting.


Later dit jaar presenteren ze je nog een spannende Showcase, waarin ze een aantal grote verrassingen onthullen die ze voor 2024 in petto hebben.
Voorlopig moeten we wat informatie betreft het even doen met de afbeelding van de roadmap.
Ook geven ze later meer informatie over de verwachtingen ( een nieuwe roadmap) voor 2025.
Het klinkt allemaal spannend en ik kijk er al naar uit! 

Einde van de zomer evenement Van 4 tot en met 26 september begint de zoektocht naar speciale marshmallows Om je jacht te beginnen ontvang je ook twee nieuwe recepten voor kampvuur-geïnspireerde lekkernijen, roasted marshmallows en s’mores, maar je moet eerst de ingrediënten verzamelen. Op je Valley Plaza vind je 3 struiken met roze marshmallows, voor blauwe marshmallows zul je moeten gaan zoeken. Die verschijnen in de Plaza, Peaceful Meadow, Dazzle Beach, Forest of Valor en Glade of Trust. Zodra je er een paar hebt verzameld, ga je naar een kookplek om wat lekkere hapjes te maken en te verdelen onder je valley villagers. Deze luchtige en zoete snacks worden echter niet alleen gebruikt om te koken! Er zijn gloednieuwe knutselrecepten beschikbaar om met de marshmallows te bouwen tot kampeerbenodigdheden, zoals een kampvuurkuil. Het evenement is gisteren begonnen, dus veel kan ik er verder ook nog niet over kwijt. Ik wil wel de tip geven dat je de 25 roasted marshmallows uitdeelt onder de bewoners van de valley en 25 s’mores zelf moet opeten. Bij het voltooien van deze opdrachten ontvang je een paar leuke beloningen.


De Sims4: Lovestruck uitbreidingspakket
Er is weer een nieuw uitbereidingspakket beschikbaar: Lovestruck.
Romantiek is niet zomaar een woord, het is een vaardigheid die verleidelijke interacties ontgrendelt. 
Wat werkt voor jouw Sim? Wat je Sim aantrekt en wat hem/haar afstoot, bepaalt hoe aantrekkelijk Sims zich tot elkaar voelen. Dit kunnen interesses, interacties en meer zijn! Ontdek deze terwijl je Sims hun partners leren kennen, relaties opbouwen en romantische tevredenheid behouden. Omdat Sims verschillende interacties leuk vinden en niet leuk vinden, kunnen partners verschillende tevredenheidsniveaus hebben. Sims met elkaar omgaan, heeft ook invloed op of hun relatiedynamiek gezond, stomend, gespannen of onvoorspelbaar is.
Word verliefd op een prachtige stad die gemaakt is voor romantiek. 
Ciudad Enamorada heeft drie buurten die charme uitstralen met genoeg plekken waar Sims elkaar kunnen ontmoeten, flirten en zelfs WooHoo.
Er is zelfs een nieuwe Singles Hangout-kaveleigenschap.

Bekijk de Cupid's Corner-app voor matches die het hart van je Sim sneller doen kloppen. 
Plan dan een date met het nieuwe date planningssysteem! 
Je kiest waar je heen gaat en wat je gaat doen, en creëert romantische ontmoetingen waar Sims van zullen smullen. Sims kunnen contact maken door spelletjes te spelen, te knuffelen in bed of de Romantic Blanket mee te nemen naar een mooie plek voor een speciaal moment.











Vroege aankoopbonus
Niet alle liefdesverhalen hebben een happy end. Omarm een ​​beetje hartzeer met Cry Me a River Eyeliner, kruip lekker onder de de nieuwe Herbert Heart Plushie en begin je single leven met het Basic Breakup Double Bed.
Als je bestelt van 27 juni tot en met 5 september krijg je deze erbij. Het is vandaag de laatste dag dat je deze extra spullen nog kan ontvangen.  


Starstable: de app vs laptop
Lange tijd heb ik zeer uitgebreid over Starstable geschreven en sinds GameTalk doe ik dat niet meer. De gang van zaken bij dit spel vind ik niet eerlijk verlopen. 
Neem de versie van het spel voor de laptop/computer, het zit vol met bugs zoals geen water, vertraging tijdens het spel en een spel wat crasht bij grote drukte. 
De app versie speelt dan veel prettiger, mooi beeld, alles lijkt te werken, er is water. Ze lijken zich meer op de mobiele versie te richten dan op de vaste versie van het spel. De reden die vaak wordt opgegooid als je spel niet goed loopt is dat je software en vereiste spelfuncties niet up to date zijn. 
Een totaal bullshit verhaal! Ik heb het spel laten spelen door een gamer die alles up to date heeft en hij liep tegen dezelfde problemen zoals het geen water hebben, vertraging  enzo. Hij speelt spellen als Fortnite, Minecraft en Hogwarts Legacy, niet de minste spellen en een spel als Hogwarts Legacy heeft best wel een hoge eis om het te kunnen spelen. 
Dus als een spel als Starstable dan minder loopt is het een beetje vreemd en lijkt mij dan zeker niet aan je computer te liggen. 
Daarom ben ik blij dat de app wel goed werkt en dat het toch nog goed valt te spelen. Het enige minpunt vind ik dat je de spullen in de winkels wel ziet maar vanuit je kledingkast weer niet, misschien dat ze dat nog eens kunnen oplossen.

Wat kun je de komende tijd verwachten op starstable?
We gaan een feestje vieren, want Starstable viert zijn 13de verjaardag.
En voor de vaste volgers en spelers van het spel die weten dat er bij zo'n feestje een speciale trui hoort. 
Die is er ook, via social media is de code bekendgemaakt om jouw trui te claimen.
Dit jaar is het groene trui met nummer 13 op de achterkant. Code gemist? Geen probleem, Dit is de code: 13THBDAY … je hebt nog tot 18 september om deze in te leveren. 
En we vieren de verjaardag op een bijzondere manier.
De riddertijd komt terug op Jorvik. Zweer je trouw aan een van de vier ridderorden, laat je kunsten zien op het toernooiveld en word een echte Jorvegiaanse ridder! Uiteraard moet je ros macht uitstralen, dus hebben ze nieuwe middeleeuwse vachtvarianten voor de echte ridders.
Op de Vergeten Velden komen nog meer ridderdromen uit!
En natuurlijk mogen draken niet ontbreken bij dit thema.Hoewel draken bekendstaan als eeuwenoude, geheimzinnige wezens, zijn de draken die naar Jorvik komen zowel lief als betoverend. 
Zou jij ook wel zo'n geheimzinnige metgezel willen verwelkomen? 
Er liggen vier drakeneieren verspreid over het Middeleeuws Gewest. 
En zowel de Faramawr als de Aldrach komen tijdelijk even terug.

En ik denk dat we voor nu wel weer even genoeg game informatie hebben verwerkt.
Ik ben zelf intussen ook verder gegaan met Hogwarts Legacy maar dat komt de volgende keer wel aanbod. 
Met de sims4 ben ik ook wel bezig geweest in de vakantie maar dat was meer bouwen en uploaden naar de gallery van de sims als spelen.  
Ik denk erover om Jim in het generatie een paard te laten kopen en te gaan trainen. Daisy rommelt wat aan op de boerderij en is vooral bezig met het verzorgen van de schapen en geiten, en een beetje tuinieren. 
Kinderen wil ik deze twee nog niet laten krijgen voor nu, maar ze zijn verloofd en er moet nog een bruiloft worden gepland. 
Genoeg om te doen dus, maar mijn tijd om te spelen is even wat minder.

De volgende GameTalk staat gepland op donderdag 10 oktober. 
Tot die tijd: veel speelplezier en tot het volgende level …



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#401

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. De meteorologische herfst is begonnen, daar kunnen we in de temperaturen weinig van merken. Afg...