donderdag 23 mei 2024

Scooziemouse GameTalk #5

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen. 
Sommig via een computer en andere via een app op mijn tablet. 
Misschien ken je StarStable prietpraat nog wel, dit is een blog wat je daar mee kan vergelijken. Alleen dan een verzameling van meerdere spelletjes die ik speel. 
Zoals StarStable, Disney Dreamlight Valley, Sims 4, Hogwarts Mystery en Lily’s Garden.
StarStable: een online paardenspel, geen onbekende hier op het weblog. 
Disney Dreamlight Valley: een online spel waar jij een nieuw thuis kan bouwen voor jouw favoriete Disney karakters.
Sims4:  simulatie game waarin jij bepaalt hoe je leven kan verlopen.
Hogwarts Mystery: ga naar de bekendste toverschool ter wereld. 
Lily ‘s Garden: renoveren de tuin van haar tante door uitdagende puzzels op te lossen en volg interessante verhalen en personages. 
Voor nu een leuke basis en wie weet wat er nog voor verrassingen komen.


Dreamlight Valley: 
We hebben alweer de 10de update van het spel gehad!
“Thrills & Frills” die ons Daisy brengt en daarmee ook een nieuwe startpath.
En “The Spark of Imagination” – Act II van de Disney Dreamlight Valley: A Rift in Time uitbreiding, beschikbaar voor alle bezitters van een uitbreidingspas.

Daisy
Mickey Mouse heeft een brief ontvangen van Daisy Duck (in Nederland kennen we haar als Katrien) en zij is van plan terug te keren naar de Vallei na haar eigen onderzoek naar de bron van the Forgotten. 
Zodra ze zich heeft gevestigd, staat je een grote taak te wachten: Donald Duck helpen en opnieuw contact met haar maken! 
Aan ons de taak de tortelduifjes te herenigen na zoveel tijd uit elkaar te zijn geweest. 
Maar wat misschien nog leuker is, is de droom van Daisy om haar eigen boetiek te openen. 
Nadat je de boetiek hebt geplaatst ontgrendel je een oogverblindend nieuw gebouw boordevol nieuwe functies!
Verspreid door de boetiek vind je mannequins en meubels displays waar je je eigen ontwerpen op kunt laten zien!
Naast deze displays biedt de boetiek ook een nieuwe manier om jezelf elke dag uit te dagen. Span je creatieve spieren terwijl je Daisy helpt een hoek van de boetiek te versieren, compleet met trendy mannequins, om te pronken met je persoonlijke stijl en collectie.
Deze displays zijn zeer gevraagd door ons en geven je de mogelijkheid om deze ontwerpen met vrienden te delen tijdens Valley Visits.
Nadat je de Valley van een vriend hebt bezocht, kun je in de toekomst gemakkelijk weer bij hun boetiek inchecken zonder dat je met die vriend op Valley Visit hoeft te zijn! 
Er is een handig paneel in je boetiek dat de boetiek van elke vriend registreert nadat je een Valley Visit hebt voltooid. Zolang je verbonden bent met online diensten, kun je zelf hun boetiek bezoeken. Maar je hebt geen toegang tot de rest van hun Valley.

* Voor multiplayer is een internetverbinding vereist.
Hoewel Disney Dreamlight Valley cross-play tussen Xbox-, Nintendo Switch-, Mac-, pc- en Apple Arcade-platforms ondersteunt, kunnen PlayStation-gebruikers alleen multiplayer spelen met andere PlayStation-gebruikers.

StarPath: A Day at Disney
De magie van de Disney Parken keert terug in de nieuwste StarPath!
Met items die geïnspireerd zijn op Mickey's Toontown en Toy Story Land kun je eigen draai in je vallei geven door je eigen 'Dreamlight Park' te bouwen met attracties zoals Alien Swirling Saucers, Magic Carpets of Aladdin en meer. 
Houd de Premium Shop in de gaten voor nog meer magie, met op Disney Parken geïnspireerde kleding en meubels, zoals een Jungle Cruise Boat-bundel!
Fan-Favorieten uit de Disney Parks StarPath van vorig jaar zullen ook verschijnen in de Premium Shop, waaronder de Pixar Pal-A-Round attractie.
Bovendien komen een aantal verrassingen, op Disney en Pixar geïnspireerde er aan
Hou ook je brievenbus in de gaten, er kan wel eens een verrassing bij zitten. 

The Spark of Imagination
Ondertussen wordt Jafar's zoektocht naar een krachtig artefact in 'The Spark of Imagination' steeds spannender met nieuwe speurtochten, puzzels en verdere upgrades voor je Koninklijke Zandloper en Tijd Busstation!
Ga verder waar de eerste act ophield na de zoektocht 'Your Eternal Reward', beginnend met de zoektocht 'The Sunken Ruins' van Merlin, en ontdek nog meer geheimen rond Ancient's Landing terwijl je op zoek gaat naar de titulaire Spark of Imagination. Verborgen tussen de ontzagwekkende oude structuren van dit bioom ligt een geheime tempel die dit mystieke artefact herbergt, waarmee een race tegen de tijd en een bekende vijand wordt gestart: Jafar!

Je hebt alle hulp nodig die je kunt krijgen van je vrienden om de geheimen van de Vonk van Verbeelding te ontrafelen. En vind op je zoektocht Oswald, een van Walt Disney's eerste creaties.
Hij heeft de  sleutelrol in deze Act II van de A Rift in Time- verhaallijn, brengt Oswald zijn levenslust naar de Valley met een onvergetelijke reeks Friendship Quests. Geïnspireerd door zijn monochromatische afkomst, bereid je voor op hommages aan het tijdperk van de stomme film, van antropomorfe wekkers tot het letterlijk een thuis noemen van een bioscoop uit de jaren twintig.
En het valt zeker op dat Oswald in de oude tekenstijl blijft hangen, maar dat maakt hem zeker een super leuke toevoeging aan je Valley. 

Dreamlight Parks Fest
Van 15 mei tot 5 juni houdt Disney Dreamlight Valley het Dreamlight Parks Fest.
Nieuwe activiteiten waarbij je exclusieve evenementrecepten en meubilair krijgt,  geïnspireerd op de Disney Parken zoals verzamelbare Popcorn Buckets!
Om deze items snel aan je verzameling toe te voegen, moet je je dorp doorzoeken op zoek naar verschillende knoppen:
- Rode knoppen: gevonden rond of in de huizen van dorpelingen.
- Blauwe knoppen: willekeurig gevonden tijdens het vissen op witte visplekken op Dazzle Beach en in Peaceful Meadow-vijvers.
- Groene knoppen: beloond via dagelijkse en wekelijkse evenementmissies.
- Bloemknoppen: gevonden rond het plein en de vredige weide.
- Paarse knoppen: gemaakt met andere knoppen.

Zodra je genoeg knoppen hebt verzameld, kun je deze en andere materialen gebruiken om nieuwe popcornemmers te maken. 
Extra op Disney Parken geïnspireerde meubels wachten op je aan je Crafting Table, dus zorg ervoor dat je ook ander knutselmateriaal verzamelt tijdens je zoektocht naar knopen!

Er is nog veel meer, maar dan wordt dit blog wel heel erg lang dus doe een bezoek aan de site van Dreamlight Valley en lees er alles over: 



StarStable: 
Vorige week hebben we de elegante American saddlebred verwelkomd op Jorvik. 
We kregen bezoek van een nieuwe vriend en bereidt iedereen zich voor op het Westernkamp van dit jaar. 
We kunnen weer helpen met dagelijkse klusjes op de hoeve, op zoek naar vrijbuiterskisten en goud, maar kijk uit voor de wilde dieren!
We mogen weer rennen voor de vele wolven. 
Ook Gary Goudtand is terug met een kiplekkere aanbieding voor echte gouddelvers. 
Ga de wildernis in voor een missie waarin je rondzwervende dieren moet redden die tijdens hun avonturen in nood zijn geraakt, maar pas op voor de wolven of andere gevaren. 
En Scott Buttergood heeft in de omgeving naar een gevaarlijk beest gezocht en wil nu kijken hoe goed jij fabeldieren kunt spotten tijdens zijn gloednieuwe jacht op de jackalope. Er wacht een mooie beloning op je als je er eentje vangt.
Het Westernkamp loopt dan misschien ten eind, maar het lijkt erop dat Scott hier zijn kamp voorgoed gaat op slaan.

En zo komen we aan het einde van deze GameTalk. 
Ik moet ook weer eens verder gaan spelen met mijn sims, daar ben ik de laatste weken ook nog niet verder mee gegaan. 
Het laatste is dat Daisy en Jim zijn gaan daten en Daisy het samenwonen met Jim heeft geweigerd. Dus ja, dit vraagt echt wel een keer om een vervolg. 
Helaas waren er genoeg andere games met updates waardoor de Sims even offline is gebleven. Dus toch maar weer eens de boel afstoffen en opstarten. 

De volgende GameTalk staat gepland voor donderdag 6 juni. 
Tot die tijd: veel speelplezier en tot het volgende level …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken #82

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...