woensdag 15 mei 2024

postcrossing#386

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. 
Wederom geen lang blog, sorry maar er is gewoon niks te melden en er was ook geen post. 
We hebben een paar mooie dagen gehad hier in Nederland. 
Wat betreft de temperatuur is het nog steeds redelijk aangenaam, alleen de regen maakt het weer iets minder. 
Geen weer om buiten op je balkon van een kopje koffie te genieten.
Verder hebben we afgelopen zondag Moederdag gehad, ik ben verwent met een mooi pakket van koffie en een nieuwe koffiemok, en ik kreeg wat diamond paint setje om te maken van Disney 100 jaar. 
Ik ben sinds kort begonnen aan diamond painting en ik heb zo een stickeralbum van Disney karakters met diamond paint om te maken. 
Het is een leuke afwisseling in het lezen en schrijven wat ik doe. 

Gaan we verder met de post, zoals ik al zei, die was er niet maar we hebben wel kaarten die hun bestemming hebben bereikt.
Om te beginnen de kaart uit postcrossing 379, een naar Rusland, deze heeft zijn bestemming bereikt na een reis van 2073 km in 48 dagen.
Ook de kaart uit postcrossing 380, een naar Taiwan, heeft zijn bestemming bereikt na een reis van 9349 km in 38 dagen. 
En afgelopen maandag kwam ook de melding dat de kaart uit postcrossing 385, vorige week, een kaart naar Duitsland zijn bestemming na een reis van 9 dagen over 202 km heeft bereikt. 

En dit is de kaart die er deze week op uit is gestuurd. 
Deze kaart is onderweg naar de USA en maakt een reisje van 8717 km voor het zijn bestemming heeft bereikt.
Het is een beetje onduidelijk uit het account of deze persoon nou een hij of een zij is. 
De ontvanger of ontvangster van deze kaart houdt van lezen, films kijken, puzzelen, breien/haken, wandelen, rondhangen met zijn/haar hond, tijd doorbrengen in de bibliotheek en dat is altijd een prima plek om rond te kijken.
Stiekem ben ik wel jaloers op deze persoon, hij/zij heeft vorig jaar (2023) het voor elkaar gekregen om 125 boeken te lezen. Hij/zij houdt ervan om echte boeken te lezen. Hij/zij koopt boeken en hij leest er van de bibliotheek. 
125 zijn echt veel boeken, ik red dat echt niet. Ik heb daar echt niet altijd tijd voor. 
Ik heb dan weer wel zelf een boek geschreven, en werk momenteel aan andere verhalen. 
Er was een lijstje, en helaas heb ik geen luiaards op een kaart, maar wel deze cheeta. We gaan het dus afwachten hoe de reactie zal zijn op deze kaart. 

Een tijdje terug had ik het al over de veranderingen van de postbezorging in Nederland. Daar is verder nog niets over bekend. 
Wel heeft Post.NL laten weten dat ze de prijzen van de postzegels en zo gaan verhogen. We hebben het hier over een verhoging van 5 cent. 
De prijs van een postzegel voor het buitenland is nu €1.75 en gaat per 1 juli 2024 naar €1.80. De prijs van post in Nederland gaat naar €1.14.
Deze verhoging is toch wel raar, ze klagen over te weinig post om elke dag nog te bezorgen en aan de andere kant verhogen ze de prijzen. Dit is nou niet bepaald stimulerend om mensen bijvoorbeeld vaker een kaartje te laten sturen. 
Wat betreft postcrossing heeft dit zeker geen gevolgen, ik ga er nog gewoon mee door. 
Dan zijn we nu toch echt aan het einde van deze postcrossing gekomen. Ik wil jullie weer bedanken voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog …







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken #82

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...