dinsdag 21 mei 2024

Nieuwe truc autodiefstal Frankrijk

Met de vakantie die er weer aan begint te komen vond ik dit toch wel de moeite waard om te delen.
Een gewaarschuwd persoon telt voor twee zegt het spreekwoord.
Stel je voor dat je plotseling briefgeld onder je ruitenwisser vindt. Je noemt jezelf misschien gelukkig, maar pas goed op. In Frankrijk gebruiken criminelen deze truc om je auto te stelen, zo waarschuwt de Franse politie.

Auto stelen
De Franse politie legt uit hoe de autodieven te werk gaan. 
De politie laat weten dat er gespecialiseerde teams achter deze truc zitten. Ze opereren in golven, speuren een gebied af en verdwijnen voordat iemand ze opmerkt.
Als de auto geparkeerd staat, doen de oplichters briefgeld onder je ruitenwisser. Vervolgens wachten ze tot de bestuurder terugkomt en achter het stuur gaat zitten. Zodra de bestuurder het bankbiljet ziet, stapt hij hoogstwaarschijnlijk uit om het te pakken.
Op dat moment slaan de criminelen toe. Ervan uitgaande dat de bestuurder de sleutel in het contact heeft laten zitten, kruipen de dieven snel achter het stuur om daarna snel weg te rijden met je auto.

Mocht je binnenkort dus naar Frankrijk gaan, wees dan gewaarschuwd. 
En wees natuurlijk ook scherp als je ergens anders ter wereld ineens geld onder je ruitenwisser ziet zitten.
Ongetwijfelt dat ze deze truc in andere landen ook gaan uitvoeren. En dat geldt dan ook voor de thuisblijvers in Nederland. 

Tot het volgende blog … 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken #82

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...