vrijdag 3 mei 2024

Grote verandering bij PostNL

foto: ?
PostNL komt om de dag langs
Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote verandering door te voeren in de manier waarop ze post gaan bezorgen.
Deze beslissing komt voort uit een combinatie van factoren, waaronder een afnemende hoeveelheid post en een tekort aan bezorgers. 
Ze zijn blijkbaar op de grens van wat je nog kan doen om de postbezorging betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar te houden, volgens dhr. Unck, directeur Postbedrijf bij PostNL 
En die grens is nu bereikt en dat heeft gevolgen voor onze postbezorging.

Bezorgkalender
Deze verandering betekent niet alleen dat post om de dag wordt bezorgd, maar ook dat er meer duidelijkheid komt voor de ontvangers, zoals bij online platforms waar kaarten kunnen worden gemaakt en verzonden, kunnen mensen nu zien op welke dag hun kaartje bij de ontvanger wordt afgeleverd. 
PostNL zal op hun eigen website een schema publiceren waarop te zien is wanneer een bepaalde postcode aan de beurt is voor bezorging. 
Je kunt het vergelijken met de afvalkalender van jouw gemeente voor het ophalen van huisvuil.

Betalen op andere dagen
Voor degenen die hun post liever op een andere dag willen ontvangen, blijft PostNL deze optie wel aanbieden. Alleen tegen een hogere prijs. Hoeveel duurder? Dat is nog onbekend, maar we kunnen de extra kosten die komen vergelijken met wanneer je nu bloemen op een zondag laat bezorgen. 

En ik snap de keuze maar ik heb het al eerder gezegd, bepaalde problemen liggen ook bij PostNL zelf. 
Ik ken mensen die er werken en gewerkt hebben, en niet iedereen is enthousiast over hun (ex) werkgever.
Daarbij zijn er ook genoeg klachten over het bedrijf en hun bezorging, maar daar hoor je ze nooit over. Dus of deze wijziging een verbetering daar op gaat worden? Ik betwijfel het. 
welkom in het tijdperk waarin we worden verplicht om alles maar digitaal te gaan doen. 
Wanneer deze verandering in gaat is nog onbekend. 

(bron: NU.nl)

Tot het volgende blog … 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken #82

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...