dinsdag 7 mei 2024

ik lees ... Bloed & Honing

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
Mijn smaak in boeken is erg breed, literatuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat
 mij wel aanspreekt wat je op de achterkant leest. 
Boeken van een bepaalde schrijver of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
Boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewoon op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
Een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
Een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apparaat met van die digitale boeken, dat is niks voor mij.
O ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.



Bloed & Honing 
het vervolg van Heks & Jager
Shelby Mahurin

samenvatting: 
Lou is haar heksenkring ontvlucht. Ze moet zo onopvallend mogelijk leven om geen aandacht te trekken en mag vooral geen magie gebruiken, want in Cesarine worden heksen zoals zij zonder pardon op de brandstapel gezet.
Sinds haar onwaarschijnlijke huwelijk met heksenjager Reid Diggory is het leven er niet makkelijker op geworden. Nu zitten zowel de heksenjagers van de kerk als de heksen hen op de hielen. Ze hebben hulp nodig, maar wie wil hen nog helpen? Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven, lokt de lafhartige Morgane, een heks die Lou beter kent dan wie dan ook, de twee in een dodelijk kat-en-muisspel. Is ontsnappen nog mogelijk?

taal: Nederland
bindwijze: Paperback
verschijningsdatum: 4 juni 2021
aantal pagina’s:  496
categorieën: Literatuur & Romans
illustraties: Nee

deze serie bestaat uit 3 delen: 
1. Heks & Jager 
2. Bloed & Honing
3. Goden & Monsters

Heks & Jager is een verhaal dat zich afspeelt in Cerasine. Een wereld waar heksen en de kerk oorlog voeren met elkaar.
Het verhaal draait om de hoofdpersonages Louise Le Blanc en Reid Diggory. Lou is een heks, Reid is een heksenjager. Niet de meest ideale combinatie want Reid doodt alle heksen die hij tegenkomt. 

Hoe het begon ... 
In deel 1, Heks & Jager, maken we kennis met Louise le Blanc. Een jonge, manipulatieve kleine heks, met een eigenzinnig karakter. Ze is voor haar heksenkring op de vlucht en woont sindsdien in de Franse stad Cesarine. 
Omdat niemand mag weten wie ze is, laat ze sindsdien alle magie achterwege en leeft ze van wat ze bij elkaar kan stelen.
Dit is de link naar het blog wat ik eerder schreef over dit boek: 


Hoe gaat het verder ... 
Het noodlot bracht haar samen met Reid Diggory, is een serieuze beëdigd heksenjager (chasseur) van de kerk, en heeft maar één principe: gij zult geen heks in leven laten. 
In deel 2 is de relatie van Lou & Reid er niet makkelijker op gemaakt. Zeker niet nu ze ook op de vlucht zijn voor de kerk en de kroon. 
Om alle vijanden voor te blijven, hebben ze snel bondgenoten nodig. Sterke en onafhankelijke bondgenoten, maar alles heeft zijn prijs. 
De moeizaam bijeengezochte groep wordt gedwongen om afzonderlijke missies te ondernemen om hun strijdkrachten op te bouwen en hun uitdagingen te overleven. Terwijl Lou en Reid nog struggelen met hun relatie, lokt de slimme Morgane hen in een dodelijk kat-en-muisspel dat iets dreigt te vernietigen dat meer waard is dan welke samenwerking dan ook.
Gelukkig speelt ook Coco weer een rol in dit verhaal. Haar liefde en band met Lou overstijgen alles. Zo komen we meer over haar en haar leven te weten in dit deel. 
Naast Coco spelen ook Ansel en de prins Beau een rol in dit deel. En we maken kennis met Claud Deveraux. 

Ondanks dat de karakterontwikkelingen van zowel de hoofdpersonages als de bijpersonages geweldig zijn, is het duidelijk een tweede deel. 
Het verhaal draait om het vinden van bondgenoten en de innerlijke struggles van Reid, wil hij magie gebruiken of niet? En Lou ,is ze goed of slecht?
Ondanks dat de plot niet zo spannend is als het eerste deel, is er toch een spanningsboog en laat de schrijfster genoeg ruimte over voor plotwendingen.
Persoonlijk vond ik de eerste helft in het boek wat langdradig. Pas als de groep weer samen is lijkt er weer wat meer spanning te komen in het verhaal. 
Maar dat is mijn persoonlijke mening. 

Lang over gedaan
Ik heb er vrij lang over gedaan om dit boek te lezen.
Ik was in februari begonnen en heb hem pas sinds kort uit.
Helaas was het lastig om te lezen door privé-omstandigheden en door dat ik zo veel last heb gehad van mijn heup was lekker zitten om te lezen geen optie. Zelf liggen was nog pijnlijk.
Maar goed, we hebben hem uit en dat is het belangrijkste. 
Lezen doe je in je eigen tempo en de ene leest meer dan de ander. 

waar te koop
Harlequin.nl is het boek te koop voor 20.99 (+verzendkosten). 
De ebook versie kost 9,99. 
De overige delen uit deze serie zijn er ook, deze kosten ook 20,99(+verzendkosten)
Voor  het eerste deel als e-book betaal je 7,99 en voor het derde deel betaal je 9,99. 
Bij Bol.com vind je ook de boeken, maar daar kosten ze net zo duur. 

De volgende Ik lees … 
Op de website staat een kalender en daarop is altijd terug te lezen wat je de komende maand kan verwachten. Er staat ook een kalender op Instagram en Facebook.
Staat er een boek-icoon op de kalender, dan kan je een boekreview verwachten.

tot het volgende blog … 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken#79

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...