woensdag 17 april 2024

postcrossing#382

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
En ik ben afgelopen week druk bezig geweest met de nieuwe post logo’s van postcrossing voor social media als Facebook en Instagram. 
Ik heb ze af en ben er heel blij mee. 
Het is echt heel anders dan wat ik de laatste maanden heb gedaan.
Ik wilde meer een basis die herkenbaar blijft wat betreft het blog van postcrossing. 
Het zal misschien even wennen zijn, niet iedereen leest het blog en dat is prima. Door de huidige manier van delen is toch te zien wat er voor kaart uit is gegaan, in de nieuwe opzet is dat niet meer en als je de kaart wil zien zal je naar het blog moeten gaan. 
wees vrij om te klikken om alleen de kaart te bekijken, het blog is geheel vrijblijvend aan je zelf of je het wel of niet wil lezen. 
Er zijn twee post-logo's, een met een afbeelding van wat er de komende 5 weken op de postzegels staat en de andere voor de overige posten die van postcrossing worden geplaatst. 
Als we dus het logo gebruiken met de muis, deze veranderd om de 5 weken, dan beginnen we aan een nieuwe reeks met postzegels.
Bij deze hebben jullie al een beeld van wat de nieuwe postzegels gaan worden. 
Daar volgende week meer over.
Verder staat de poststempel er wederom op en hier in staat het land waar de kaart naartoe is gestuurd en het blog-nummer van postcrossing. 
De nieuwe logo’s gaan in vanaf mei 2024, en het eerste blog waar deze gebruikt gaat worden is blog 384 en we gaan dan ook beginnen aan een nieuwe reeks postzegels. 

Afgelopen week lag deze kaart in mijn mailbox. 
De kaart komt uit Duitsland en heeft een reisje van 289 km gemaakt in 4 dagen. Dat was dus geen hele lange reis. 
De afzendster is absoluut net zo'n grote fan van boeken en lezen als ik. 
Ze schreef ook dat ze het jammer vond dat mijn boek alleen in het Nederlands te verkrijgen is. 
En ik ben mij bewust van de vraag om het boek in het Engels uit te geven. De plannen zijn er, maar het staat even ‘on hold’ door privé-omstandigheden.
Dus heb nog even geduld.
Ook schreef ze of ik nog een aanrader had om te lezen, dat is lastig. Wat ik leuk vind hoeft een ander niet leuk te vinden.
Maar momenteel lees ik Bloed&Honing van Shelby Mahurin, het tweede deel uit een reeks van 3 boeken. Persoonlijk vind ik het eerste deel beter. Maar ik heb het boek nog niet uit, dus mijn mening kan nog veranderen. 
Over de afbeelding op de kaart heb ik verder niks kunnen vinden, het is afkomstig uit Nieuw-Guinea maar verder als dat ben ik niet gekomen.
Zoekopdrachten gaf weinig mogelijkheden, dus helaas. 


Ook deze week hebben we weer een kaartje verstuurd.
En dat is dit kaartje geworden, de kaart is onderweg naar de USA en maakt een reisje van 6417 km. 
De ontvangster is een gepensioneerde kleuterjuf. Ze is getrouwd en heeft 3 kinderen. Ze houdt van sporten, lezen, varen en nieuwe dingen leren. En wat ik zelf wel heel leuk vond en ook bijzonder is dat ze zelf haar eigen bier brouwt. 
Verder heeft ze weinig staan op haar profiel, niks over wat ze leuk vindt om kaarten te ontvangen. Dus ik heb de vrijheid genomen om haar deze kaart te sturen.
En dat is de laatste kaart uit de reeks van alfabet-kaarten, de letter Z van zebra. 
Na ruim 2,5 jaar zijn we door reeks heen. 
Ik heb momenteel niks liggen van een thema reeks en ik ben er ook niet naar op zoek. Het was zeker erg leuk om deze reeks alfabet-kaarten te gebruiken, met 26 kaarten. 1 Keer per maand ben je dan ook wel een tijdje bezig. 
We gaan het verder afwachten hoe de reactie zal zijn op deze zebra. 

En met deze zebra komen we niet alleen aan het einde van het alfabet, maar ook aan dit blog van postcrossing. 
Volgende week meer over de nieuwe postzegels, voor nu wil ik jullie weer bedanken voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog ... 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...