dinsdag 18 juli 2023

opknapbeurt voor mijn voetjes #3

Ik liep al een jaar of twee, misschien al drie met verschrikkelijke lelijke voeten.
Of liever gezegd: mijn teen nagels zien er niet uit. 
Ik heb van alles zelf geprobeerd maar het lijkt allemaal niet te helpen dus heb ik de stoute schoen uit getrokken en heb een afspraak gemaakt bij een pedicure om mijn te helpen om mijn voetjes zomer-klaar te maken en weer met blote voeten in sandalen of slippers te lopen. 
In de komende maanden hou ik jullie op de hoogte van hoe de behandeling gaat verlopen en ik weer een paar beter uitziende voeten krijg dan wat ik nu heb. 

Een paar jaar geleden ging het fout. Mijn nagels begonnen wat in te groeien en ook omhoog te groeien en ze kregen een gele kleur.
Inmiddels weet ik, en jullie ook, dat het schimmelnagels zijn en een behandeling echt nodig is als je er vanaf wil.
We zijn nu 2 keer geweest en het verschil was al goed te zien.
Dit is even een foto met hoe het er de laatste keer na de behandeling uitzag en hoe het nu was voordat ik naar de pedicure ben gegaan.
Ik geef eerlijk toe dat ik de afgelopen tijd wat betreft het insmeren met het middel tegen de bacteriën van de schimmelnagel wat nalatig ben geweest. Dat geldt ook voor de klovenzalf. 
Ik had het wat druk en dacht er totaal niet aan, geen excuus maar feit blijft dat ik een beetje de boel heb verwaarloost terwijl we juist de goede kant op gaan wat betreft de verbetering met de schimmelnagels. 
Dus even mijzelf een schop onder de kont geven en strak houden aan smeren!

11 juli: de derde behandeling 
Eigenlijk is het een herhaling van de eerste behandeling.
Ze begon weer met mijn voeten in te smeren, daarna werden mijn lange nagels even wat geknipt. Daarna met de elektrische vijl om de dikke nagel af te vijlen tot een normale dikte. 
Natuurlijk werkte ze de top en zijkant van mijn nagels ook wat bij met een andere vijl.
En de eelt van mijn voeten is ook weer wat bijgewerkt. 
Zoals ik al zei, het is een standaard behandeling die vaak het zelfde verloopt. 
Toch was er deze week even een kleine verandering. 
Met de zomervakantie die er aan komt wil het oog ook wat dus is er een laagje opgezet waarmee we een kunstnagel maken over de oude nagels heen zodat het er wat mooier uit ziet. 
Meer informatie hierover kan je opvragen bij de pedicure zelf, i.v.m wetgeving sluipreclame kan ik daar verder niet op ingaan i.v.m met prijzen enzo.

Ik dacht leuk mijn nagels te showen in mijn nieuwe sandalen, die ik eindelijk na jaren in de kast weer eens aan te trekken, op mijn werk, kan dat weer niet. 
Wij hebben tegenwoordig namelijk ook te maken met een hygiënecode (HACCP) dat ook in de horeca gebruikt wordt. 
En een van die regels die wij nu hebben is geen open schoenen met blote voeten. 
Dus helaas, dat feest gaat niet door. 
Maar laten we eerlijk zijn dat het er wel super mooi uit ziet.
Dit is de hoe mijn nagels er uit moeten zien als de behandeling van de schimmelnagels goed uitpakt en mijn nagels er weer normaal uit komen te zien.  
Dus als jij ook last hebt van dit probleem, laat het dan echt behandelen! Ik zag er ook tegenop maar ben achteraf blij dat ik er aan begonnen ben.  

Lamisil, voetschimmelcrème
Dan was er nog een ander dingetje waarbij mijn pedicure een andere gedachte heeft als dat de huisarts beweert dat ik heb en dat zijn de rode, jeukende plekken op mijn voet. Volgens de huisarts een reactie van de huid op zweten met warm weer en het dragen van sokken en dichte schoenen. Mijn pedicure denkt toch eerder aan een voetschimmel, niet geheel onlogisch gezien de schimmelnagel. 
Dus we proberen een weekje deze zalf uit. 
Mocht ze toch gelijk krijgen dan zouden dus binnen een paar dagen de klachten minder worden en zou de huidinfectie genezen kunnen zijn binnen 2 tot 6 weken als ik iets langer ermee doorga. 
De crème is gewoon bij drogisterij zoals bijvoorbeeld het Kruidvat te koop.

We mogen dus de komende dagen een dagschema gaan bijhouden met wat we moeten doen. Ik heb maar een briefje geschreven en de hele handel aan smeersels bij mijn medicijnen toren gezet.  
Tot op heden werkt het prima: in de ochtend nemen we onze medicijnen in en smeren we Lamisil en de Wart'n More, en s’avonds nadat ik mijn laatste tablet heb ingenomen smeer ik de klovenzalf. 

De volgende afspraak is op 24 augustus. 
Zowel ikzelf als mijn pedicure gaan eerst genieten van een welverdiende zomervakantie.
En met de nagels die ik nu heb ga ik zeker mijn sandalen maar eens uit de kast halen! 


mijn buurvrouw heeft een eigen praktijk* waar ze werkt als pedicure maar ook als masseuse.
meer weten kijk dan eens op haar website: 


(*de praktijk is in omgeving van het eiland Tholen.)

 Fijne zomervakantie en tot het volgende blog ... 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#385

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Geen heel lang blog dit keer maar er was ook verder geen post deze week.  Ik kan jullie alvast ...