donderdag 20 juli 2023

kattenstreken#72

De clan is nu alweer een tijdje met zijn drieën.
Ze blijven hun lieve momenten houden, maar je begint nu ook wel te merken dat ze ouder worden. De dolle buien zijn er nog wel, maar minder.
Ze hebben allemaal hun eigen karakter, ieder hun eigen ding en het lijkt ze niks te kunnen schelen. Je kan ze waarschuwen maar dat helpt niet altijd. 
Ze hebben alle drie een eigen persoonlijkheid en die botsen soms met elkaar.
Maar ondanks dat ze een stel monsters kunnen zijn, hou ik zielsveel van hun. 
Dit zijn Frodo, Nala en Raya, en dit zijn de verhalen uit hun leventje.

En laat je nog steeds niet misleiden door hun schattige kopjes!


Vliegenmepper
Nu het toch wel zomers weer is en de ramen lekker open staan, betekent dat ook dat we weer last kunnen hebben van vliegen.
Ik heb nog gewoon zo een vliegenmepper, al een oudje, maar hij is nog heel en doet wat het moet doen: vliegen dood meppen! 
Frodo en Raya zijn gelijk weg al ik dat ding pak, maar Nala niet. Nee, die maakt er gelijk een spelletje ‘pak de vliegenmepper’ van. 
Ik heb het al eens eerder gezegd dat Nala niet onder de indruk is van die vliegenmepper.
Een tik geven omdat hij iets doet wat niet mag heeft weinig nut, hij maakt er gelijk een spelletje van en probeert dat ding te pakken.
Frodo kan dat op gepaste afstand dan soms aan zitten kijken met een blik van ‘jij liever als ik’. 
Nala heeft er ook een pootje van dat hij de vliegenmepper van de tafel af trekt en er op gaat bijten. Ik moet er dus aan denken om de vliegenmepper terug te hangen op het haakje als ik hem niet gebruik. 

Nieuwe matras
Ik had al jaren hetzelfde matras en deze was echt toe aan vervanging.
Dus dat heb ik gedaan, dat was nogal een gedoe voor dat ik die had.
Laat ik het zo zeggen: hoe kan je als postbedrijf een pakket van een matras kwijt raken? 
Het is goed gekomen maar het duurde wel een week voordat ik mijn nieuwe matras had. 
Raya slaapt altijd bij mij op de slaapkamer en dat ik het oude matras weg had gehaald en de dekens op de stoel legde was toch even raar voor haar. 
Toen dat nieuwe matras er was, kon ik daar nog niet gelijk op slapen dus heb ik een nachtje op de grond gekampeerd met een eenpersoons matras. 
Maar de dekens lagen allemaal nog op de stoel gepropt, en deze foto heeft mijn dochter gemaakt toen ze Raya lag op de stapel met dekens. 
Matras of geen matras, Raya slaapt op mijn slaapkamer op de dekens.
Hoe schattig ze er ook uitziet, laat je niet misleiden want het kan ook een kreng zijn, zeker als een van de heren probeert om ook op het voeteneinde van mijn bed te komen slapen. 

Kat in doos
Ik bestel regelmatig een Monsterdoos, dozen met boodschappen om uit te proberen.
Die lege dozen daar is onze Frodo gek op, gewoon om in te slapen.
Er staat er een op de oude keukentafel tegen de koelkast aan en een op de wasmachine, hier ligt hij het meeste in.
Maar de laatste weken krijg ik ongeveer een rolberoerte van die kat! 
De manier waarop hij opgerold kan liggen in die doos en dan nog eens niet goed kunnen zien dat zijn lijf op en neer gaat van het adem halen … ik zweer je! Als je dat als eerste ziet als je 's ochtends in je keuken stapt, dan is het eerste wat je denkt: die kat is dood.
Maar dan krijgt hij door dat je er bij staat en draait zich al geeuwend en uitrekkend om, en knippert een keer met zijn ogen zo van ‘goedemorgen’.  
Je bent opgelucht, maar aan de andere kant kan je hem wel wurgen voor deze manier van doen. 
Ik loop dan een beetje te mopperen terwijl ik koffie zet en Frodo zit mij aan te kijken met zo een blik van ‘wat nou?’ De onschuld zelf, in houding en uitdrukking op zijn kattenkop. 
Dit soort moment zijn de mindere kanten van Frodo, maar verder is het gewoon een oude, lieve sukkel. Ik wil er nog niet over nadenken als hij er niet meer zou zijn. 

En zo komen we weer bij het einde van deze kattenstreken.
Volgende maand is er even geen kattenstreken i.v.m de zomervakantie van dit weblog. 
Het weblog gaat even offline voor de vakantie van 5 tot 20 augustus
Even een maand geen kattenstreken. De eerstvolgende kattenstreken staat gepland voor 21 september.
We hebben geen plannen om weg te gaan maar krijgen zelf loges. Mijn ex komt weer een weekje met zijn vrouw en kinderen. Zijn zoon is altijd dikke vriendjes met Frodo, dus misschien dat dat nog leuke foto’s gaat opleveren. 
Nala moet dat altijd even van een afstand bekijken, letterlijk de kat uit de boom kijken. Als hij het eenmaal vertrouwt dan komt hij wel. Raya moet er niks van hebben, vooral de jongste van de drie kinderen niet. Ze bedoelt het niet kwaad, maar is erg enthousiast wat betreft het willen aaien en knuffelen van de beesten, helaas denken de beesten er niet hetzelfde over. 
Hoe dan ook, het gaat helemaal goed komen.

Namens de kattenclan een high poot, iedereen een fijne zomervakantie en tot het volgende blog … op donderdag 21 september. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#385

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Geen heel lang blog dit keer maar er was ook verder geen post deze week.  Ik kan jullie alvast ...