vrijdag 13 januari 2023

StarStable Prietpraat #74


welkom op Jorvik, het betoverende eiland vol eindeloze avonturen.
berijd, verzorg en doe mee aan wedstrijden met je eigen paarden. op Jorvik barst het van de paardenrassen, van prachtige, bestaande rassen tot spectaculaire magische rossen met elk hun unieke uiterlijk en karakter.
word vrienden met spelers van over de hele wereld, ontmoet elkaar en deel je avonturen. je kunt samen rijden, chatten en zelfs je eigen ruiterclub beginnen.
in StarStable komen heel wat interessante personen en spannende mysteries voor. voltooi de missies en beleef samen met de inwoners van Jorvik de spannendste avonturen.

als je dacht dat de sneeuwstormen de enigste verrassing is die we deze winter hebben dan kon je dat vergeten. er waren nog veel meer verrassingen!

Snoble de kabouter
deze kleine vriend was vroeger een tuinkabouter die alleen maar stilstond en niet van aarde en planten hield. hij wilde avontuur en overtuigde een vuurvlieg om de pompom van zijn muts wat gloed te geven en ging er 's nachts meteen vandoor. 
Snoble ( zijn Nederlandse naam is Vlokje, maar Snoble klinkt leuker), houdt van kou en speelt het liefst in net gevallen sneeuw.
Snoble kon je vinden in het kerstdorp, en jij kon hem voor 350 StarCoins een thuis geven. 
ik vond hem erg grappig en heb hem gekocht. hoewel ik mijzelf afvraag waarom StarStable niet iets had bedacht waarmee je bijvoorbeeld deze kabouter kon verdienen. maar goed, het was nu zo en we hebben er maar weer StarCoins tegen aan gegooid. 
heb jij ook Snoble een thuis gegeven? als jij hem heb, ga dan eens rijden in het donker met hem, ik weet zeker dat je dat erg mooi en grappig gaat vinden. 

lieve poolvosje
de elfen in het Winterdorp vonden de poolvosjes zo schattig dat ze niets anders willen dan zo'n lief poolvosje meenemen! toch is het beter als de vosjes weer terug naar huis kwamen. 
je kon een dier van de Hoevenpatrouille kiezen en achter de Caprans aan gaan en de vosjes bevrijden. de elfen waren zo stout dat je elke dag op pad moest om de vosjes te bevrijden.
en dat vond ik best een leuke opdracht om te doen, gewoon de Caprans om ver rijden en de vosjes bevrijden. 
oké, het was ook een beetje glibberen en glijden als wat je ooit ook met de pakjes en de joelbokken had, maar dit was een stuk leuker. 

de Hoevenpatrouille
na dat je de poolvosjes had bevrijd, had je ook het vertrouwen van de dieren in het Winterdorp gewonnen. je kon nu zelfs op hun rug een ritje over Jorvik maken! neem gewoon de slee terug en je kon over Jorvik rijden met een Joelbok of misschien toch liever op een stoere grizzlybeer? je moet de dieren wel weer netjes terugbrengen naar ranger Todd. 
daar was je eigen paard vast blij mee als je weer bij hem/haar terugkomt was. 
een ritje door het Winterdorp heb ik zeker gedaan maar met de slee naar Jorvik hoefde voor mij niet. maar wel grappig als je een andere speler tegen komt op een eland of een beer. 
wist je dat elk lid van de Hoevenpatrouille heeft zijn eigen T-shirt heeft. je kon ze kopen in de dierenvriendenwinkel. 

en verder .... 
* Bungle, het racehulpje was ook weer terug met de Winterdorprace, hij hielp je graag op weg en gaf je wintermunten als je de eindstreep hebt gehaald.
* en ook de hindernisrace met de pinguïns was terug, hoewel deze wel wat veranderingen heeft gekregen is een ding niet veranderd: er zijn waren nog steeds pinguïns die heel fijn in de weg stonden! 
* als jij de online site van StarStable een beetje in de gaten hebt gehouden, dan kan jij codes kunnen vinden voor spullen.
1. skideluxe: een roze muts
2. bearhug: de helm uit de knuffelberenset
3. backupblanket: een ibis deken


een yeti op Jorvik?
Ranger Joyce had onze hulp nodig om wat foto's van poolvossen kan maken. 
maar op deze foto's stond iets andere wat de aandacht trok. 
zou het kunnen dat er een echte yeti op Jorvik loopt? Scott Buttergood geloofd dat zekers te weten en samen met hem gaan we op een speurtocht waarbij je iets heel spannends zag door een thermische bril. 
we hopen die je niet te erg bent geschrokken.
en dit is zeker een hele leuke opdracht, ook met het oog op de niet StarRiders is dit een opdracht die je kan spelen omdat het plaats vindt in Moorland. 

magische winterpaarden
★na zich eeuwen schuil te hebben gehouden, kon Sylvan de eenhoorn de lokroep van de warmte en vriendschap op Jorvik niet weerstaan. hij werdt beschreven als spookachtig mooi met zijdezachte, witte manen, staart en vacht. in zijn ware uiterlijk, toont hij zijn magische hoorn en elegante baard, maar meestal laat deze schuwe eenhoorn zichzelf als grijze Paso Fino zien. als je mazzel hebt en Sylvan de eenhoorn 's avonds of 's nachts ziet, zie je de magische gloed die van dit paard afstraalt. en als je hem meeneemt buiten de grenzen van het Winterdorp, geeft zijn hoorn ook nog licht.
een droom voor vele die uit komt met dit paard: de lang gehoopte eenhoorn is eindelijk op Jorvik aan gekomen! 
★men denkt heel vaak dat de schattige Kátur een IJslander is, maar je moet hier verder kijken dan je neus lang is. Kátur houdt ontzettend veel van de winter: hij is dol op winterpret in de koude lucht. lekker rollen in de sneeuw en nachten onder een winterhemel houden deze oude knuffelaar jong. welk jaargetijde het ook is, Kátur toont altijd zijn schattige wintervacht en wintersnorharen.
op zich is deze ook heel erg mooi, maar ik beken eerlijk dat ik de Sylvan heb toegevoegd aan mijn paardenfamilie.

Sylvan, de eenhoorn en Kátur kosten 950 Star Coins per stuk en ze waren slechts tijdelijk in het Winterdorp. met de update van afgelopen woensdag waren ze weer weg, maar ik gok dat ze volgende jaar (eind dit jaar dus) wel weer terug zullen komen.

magische winterdiertjes
en zo als vaker hadden deze magische paarden ook bij behorende vriendjes.
Saria is een wijze en oplettende uil. haar ogen kijken rechtstreeks in het hart van iemand, en haar snelle vleugels brengen haar metgezel naar het licht en de goedheid, zelfs in duistere tijden. 
Leika is een speels konijn en de ideale kameraad bij winterpret. Leika heeft een neus voor avontuur en huppelt vrolijk voor je uit op besneeuwde paden, maar wil soms lekker warm in je zadeltas zitten.

deze winterdiertjes kosten elk 350 Star Coins. met de update van afgelopen woensdag waren ze ook weg, maar ik gok dat ze volgende jaar (eind dit jaar dus) ook wel weer terug zullen komen.

een yeti op Jorvik? ... het vervolg.
de vorige keer hebben we al ontdekt dat er iets op Jorvik rondloopt wat niemand zou geloven als je het ze vertelde. hoewel sommige het als gruwelijk omschrijven denk ik dat het wel mee valt
het tijd om dit dit eens te gaan oplossen, we zoeken verder en ontdekken wat de verschrikkelijke sneeuwman eigenlijk wil. en dat is niet alleen een sneeuwballen gevecht in het holle bos!
is hij je vriend of je vijand? ik denk dat hij minder kwaadaardig is als dat de mensen denken, maar dat blijft ons geheimpje. 
o,ja en die van Scott Buttergood.

het nieuwjaarsfeest
na alle avonturen van het afgelopen jaar was het tijd voor een feestje. 
gelukkig was het nieuwjaarsfeest in het Winterdorp al in volle gang. Dj Kai speelde onze favoriete nummers op de dansvloer.
en als je voeten moe zijn, kun je het vuurwerk gaan bewonderen. je kon in verschillende winkels rond het Winterdorp vuurwerk kopen. afsteken deed je op vaste locaties vlak bij het dorp. maar je kon ook een paar fraaie lantaarns de lucht in sturen.
op verschillende locaties op heel Jorvik stonden weer de bekende borden waarop je kon zien hoelang het nog duurde voor er weer een nieuwe vuurwerkshow te zien was in het Winterdorp.
het nieuwjaarsfeest duurt maar liefst 2 weken.
en heel nieuw is dit niet want we hebben dit vorig jaar ook gehad. toch blijft het een leuke plek om naar toe te gaan en samen met je vrienden gezellig rond te hangen. 

nieuwjaarskleding
ook was er weer een nieuwe outfit voor het nieuwjaarsfeest. 
de nieuwjaarsboetiek stond ook dit jaar weer op het terrein waar het feest was.
naast een nieuwe kleding was er ook kleding van voor gaande jaren verkrijgbaar.
maar er was dus een gloednieuwe jurk en shirt met broek verkrijgbaar, en vele zullen het misschien mooi hebben gevonden maar ik vond het wat tegenvallen, het is niet mijn smaak.
het had voor mijn niet de wow-factor, smaken verschillen. ik heb de broek en het topje uiteindelijk toch gekocht, daar zag ik nog mogelijkheden mee. 

Snoble 
Snoble is alweer weer van een tijdje terug, maar dit grappige ventje heeft een eigen QR code waarmee je heb als een AR versie kan plaatsen in foto's.
bijvoorbeeld op jouw toetsenbord terwijl je StarStable speelt. 
probeer het zelf eens! en maak leuke en grappige foto's met Snoble.
ik denk dat ze van StarStable het wel leuk gaan vinden als je ze met ons wilt delen op sociale media. 

o nee! weer Sneeuwstormwaarschuwing!
als je dacht dat we er van af waren dan had je het mooie mis. in de laatste week van alle winterse pret zijn volgens de weerbericht de sneeuwstormen weer teruggekeerd. 
weersta deze ijzige kou van de plotselinge sneeuwstormen en help iedereen in nood. 
elke dag tussen 8:00-10:00 uur en 17:00-19:00 uur op willekeurige plekken op Jorvik kon je ze weer aantreffen.
de sneeuwstormen zijn gemakkelijk te zien. een duidelijke sneeuwvlaag in de lucht leiden je naar je juiste plek. 

en hier heb ik toch wel een grote vraagteken bij, met namen op de cadeautjes die te verkrijgen waren. ik heb er nog een zadeltas, wraps, skibroek en laarzen uit gekregen maar ik hoor ook geluiden van mensen die helemaal niks heb gekregen of niet alles van het lijstje wat ik net noemde. 
dat is toch een beetje raar. ik deed de storm maar één keer per dag, maar wel elke dag. of zit daar het verschil misschien in? ik snap het zelf ook niet zo goed maar vind het wel vreemd dat niet iedereen wat heeft gekregen. 


de bonuswinkel
er is een nieuw item beschikbaar in de Moorland bonuswinkel voor iedereen die Star Rider is. een motorjas nachtruiter het eerste item uit een nieuwe reeks aan spullen die we in de bonusshop gaan krijgen. 
het ziet er naar uit dat we een stoere motor-look gaan krijgen, maar wees eerlijk: dit ziet er toch gaaf uit! 
ben nu al benieuwd naar de set voor ons paard. 




hoe goed ken jij Jorvik?
dit komt op het Instagram account te staan van @malin_hawkstorm. 
je kan er niks mee winnen, het is voor de lol, dat even voorop gesteld. 
een keer in de maand komt mimimaal van dit soort plaatjes uploaden.
voor nu is de planning dat op de dag van een blog er ook een nieuwe opgave* online gaat komen.
als je weet waar het is mag je onder de post op Instagram reageren. ik geef jullie een week om de locatie te vinden. als de week voorbij is post ik de zelfde afbeelding maar dan met de naam van de locatie en de coördinaten van de locatie.
de coördinaten kunnen iets afwijken maar ik weet zeker dat je vanaf dat punt de locatie wel gaat herkennen. 
het leek mij wel grappig om er een spelletje in te brengen en met de coördinaten bij de hand kan je misschien een trip naar de locatie plannen met je vrienden.

*de nieuwe opgave komt vanavond online op het Instagram account van @malin_hawkstorm.
het antwoord van de vorige opgave kun je ook terug vinden op het Instagram account. 

de magische paarden
en er zijn al heel veel oude bekende langs geweest in 2022, maar er zijn er in 2023 ook nog die tijdelijk gaan teruggekomen naar Jorvik: de Whinfell en Nixie. 
deze magische paarden staan onder grote invloed van golven Pandoriaanse energie waarmee ze van kleur kunnen veranderen. 
de Whinfell kost 599 Star Coins per stuk en de Nixie is 399 Star Coins per stuk. 
ze vertrekken tijdens de update van woensdag 1 februari, want dan komen er andere magische vrienden op bezoek. 
je vindt ze bij Gary Goudtand op zijn bekende plek in Moorland.

Paarden van Jorvik
wie kent intussen Guillermo nog niet? hij vertegenwoordigt de organisatie Paarden van Jorvik (of kortweg PvJ). hij is om de paar maanden in Jorvik en organiseert dan bijzondere wedstrijden. in deze wedstrijden kun je alleen mee doen met genoemde rassen van die keer. tijdens dit bezoek van Guillermo zet hij het Belgisch warmbloed, de Trakehner en het Jorvik warmbloed in het zonnetje.
hij houdt zijn springwedstrijd in de arena van de Jorvikstal. je kunt alleen met de genoemde paarden meedoen, H&M All In kan je ook meenemen. als je met een ander paard naar de wedstrijd komt, vragen we je vriendelijk of je met een ander ras wil terugkomen.
je kan er 500 XP mee verdienen voor je paard. en om mee te kunnen doen moet je Star Rider zijn, anders kun je niet in Jarleheim komen bij de Jorvik stallen.
Guillermo blijft 4 weken, tot aan de update van woensdag 8 februari. 

kortingen
misschien niet geheel onverwachts maar als je niet een van deze paarden bezit kan je deze nu met korting kopen.
de komende 4 weken krijg je korting op een aantal van deze paardenrassen. je krijgt 20% korting op het Jorvik warmbloed en de Trakehner, beiden kosten nu 590 Star Coins per stuk.
het Jorvik warmbloed vind je ook in het Dorp van de Halve Maan en op Paddockeiland. de Trakehner bij landhuis Silverglade en stal het Gulden Blad. 

deze prijzen gelden tot de update van woensdag 8 februari. deze actie is alleen van toepassing op paarden van de 3e generatie en geldt niet voor paarden die je in de app Star Stable Horses koopt.

wat kun je komende maand verwachten bij StarStable? 
★ deze week dus Guillermo met een springwedstrijd voor in de arena van de Jorvikstal.
★ er komen 4 verschillende rassen in 6 nieuwe kleuren aan. 
 Lisa en Linda moeten de zaailing verzorgen die jij in de Vergeten Velden hebt geplant. de komende 4 weken komt er heel wat magie bij de verzorging kijken om de zaailing te laten groeien. denk even terug aan de missie met de Valla heksen, weet je het weer? 
★journaliste Imane en haar trouwe merrie Sahara zijn naar Jorvik gekomen om een krant te beginnen. ga samen met haar aan de slag met de eerste editie van de Jorvik Courant. 
deze week is er ook nieuwe kleding en nieuwe paardenaccessoires.
★ klaar voor een uitdagende training? nieuweling Tai heeft ontdekt dat de paddock van Steve zich perfect leent voor acrobatische springoefeningen. 
en een nieuwe serie magische paarden: Erinys en Petra komen deze week naar Jorvik. 

en dit is de planning voor de komende tijd. 
dat betekend dat het volgende blog van StarStable prietpraat 75 zal zijn op 10 februari 2023.
via de Instagram accounts blijven ik foto's plaatsen, je kan mij vinden onder de naam @malin_hawkstorm.

wat betreft @michelle_mousetree heb ik een kleine mededeling. 
het account van haar is veranderd in @wibbly_wobbly_gamey_stuff (Ms-Callowynn) ... dit is nu meer een algemeen account geworden van spelletjes die zij speelt. 
ze richt zich dus niet alleen meer op StarStable maar wil ook dingen delen van bijvoorbeeld Disney Dreamlight Valley of de sims. 
het account is een soort van fotodump van de spelletjes die ze speelt. er kan dus best wel eens wat van StarStable voorbij komen. 

tot het volgende blog ... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...