vrijdag 9 december 2022

StarStable Prietpraat #73


 welkom op Jorvik, het betoverende eiland vol eindeloze avonturen.
berijd, verzorg en doe mee aan wedstrijden met je eigen paarden. op Jorvik barst het van de paardenrassen, van prachtige, bestaande rassen tot spectaculaire magische rossen met elk hun unieke uiterlijk en karakter.
word vrienden met spelers van over de hele wereld, ontmoet elkaar en deel je avonturen. je kunt samen rijden, chatten en zelfs je eigen ruiterclub beginnen.
in StarStable komen heel wat interessante personen en spannende mysteries voor. voltooi de missies en beleef samen met de inwoners van Jorvik de spannendste avonturen.

Jij doet toch ook mee?
als jij ooit de Sweden International Horse Show hebt gezien, dan weet je misschien ook wel iets van de springwedstrijd om de Grote Prijs van H&M. 
tijdens deze springwedstrijd kun je de beste ruiters ter wereld gezien. 
je kon nu zelf meedoen, deze wedstrijd was 3 weken lang voor veel springplezier op Jorvik te vinden. daarnaast kon je ook een oudere versie van de wedstrijd rijden uit 2020.

maak een praatje met paardenliefhebber Zuri bij de Arena van de Jorvikstal, zij kon je meer vertellen over de Jorvegiaanse editie van de Grote Prijs van H&M rijden. 
je kon daar ook het paard All In vinden, deze levende legende is een van de beste paarden ooit en was op Jorvik te vinden. dit Belgisch warmbloed is het paard van de Zweedse ruiter, Olympisch en wereldkampioen en lid van team H&M, Peder Fredricson. 
uiteraard zijn ze bij StarStable ontzettend trots dat ze samen met H&M We Love Horses dit paard voor je in het spel konden introduceren. 
Deze gezamenlijke actie van Star Stable en H&M We Love Horses was tot de update van woensdag 7 december te spelen.
dat geldt niet voor het paard All In, die blijft nog wat langer bij ons. 

het Belgisch warmbloed
het talentvolle en leergierige Belgisch warmbloed is een van de nieuwere warmbloedrassen in Europa. dit sportpaard is sterk én elegant, en staat bekend om zijn nuchtere karakter en atletische bouw die hem zeer geschikt voor diverse disciplines maakt. 
toch blinkt dit paard vooral uit tijdens springwedstrijden waar het veel prijzen wint.
men zegt dat een geheime minnaar barones Annabelle Silverglade voor zich probeerde te winnen en zij daardoor de eerste eigenaar van een Belgisch warmbloed op Jorvik werd.
dit ras is atletisch en volhardend, ideaal voor ruiters met ambitie!
en dit ras is van heden op Jorvik te vinden. je vindt een paard in Fort Pinta en de anderen vind je in het ruitercentrum Silverglade. 
er zijn 7 mooie vachtkleuren, de 2 kleurvariaties in Fort Pinta zijn voor iedereen verkrijgbaar. voor andere variaties moet je minstens level 8 hebben. ze kosten 850 Star Coins.

nieuwe spullen voor jouw en je paard
er zijn mooie nieuwe springaccessoires verkrijgbaar voor de nieuwe paarden.
een deken, de been- en peesbeschermers zijn er in 7 vrolijke kleuren.
van deze paardenspullen heb ik verder niks gekocht. 
het is voorlopig alleen voor het Belgisch warmbloed en alle toekomstige rassen. 
maar ondertussen zijn ze ook bezig om ze passend te krijgen voor alle paarden van generatie 3.
maar er is ook super leuke nieuwe kleding voor jouw te vinden.
deze superzachte kleding zijn in de fraaiste herfstkleuren en je kan ze makkelijk met elkaar combineren. 
hier op de foto zie voorbeelden van de kleding. coltruien, warme sweaters met een kraagje. de bruine broek, er zijn ook 2 verschillende rokken maar ik ben geen persoon die een rok bij paardrijden vind passen, dus koop ik deze nooit. 
je kunt de kleding dus lekker combineren naar je eigen smaak. 
je vindt de kleding in de winkels bij wijngaard Silverglade of de totaalshop.
je kunt de kleding pas dragen als je level 9 hebt bereikt.

nog meer verhalen ....
Mevrouw Holdsworth heeft nog wat te vertellen over hele, oude bezoekers van Jorvik. 
je kunt haar vinden in de bibliotheek van Fort Maria en volg het verhaal!
want als jij alle geheimen van Fort Maria hebt kunnen onthullen kan dat nog wel eens van pas komen in de volgende missie! 

hiervoor moet je Star Rider zijn en alle hoofdverhaalmissies plus de eerdere korte extra verhalen hebben afgerond.

de wachtrij bij het inloggen
ik hoor je denken: een wachtrij? het is de bedoeling dat met het nieuwe wachtrijsysteem de inlogprocedure juist soepeler verloopt.
tot nu toe kon je niet inloggen als een server vol was en werd je er zonder enige uitleg of melding gewoon weer uitgegooid. dat was bepaald niet leuk.
in het nieuwe systeem zie je in ieder geval dat je niet kunt inloggen, omdat de server die je hebt gekozen, vol is. vervolgens zie je een melding dat je in een wachtrij bent geplaatst. 
je ziet ook welke plaats je in de wachtrij inneemt terwijl je wacht tot de server beschikbaar is. ziet het ernaar uit dat je lang moet wachten, en wil je gewoon graag snel spelen, kun je een andere server proberen. de keus is aan jou.
gelukkig is er op de meeste servers zat ruimte om te spelen wanneer je maar wilt. maar bepaalde servers zijn heel populair, dus als je hier tijdens piekdrukte op wilt spelen, kom je mogelijk in de wachtrij terecht. maar dan weet je vanaf nu wel wat er aan de hand is. 
we gaan het afwachten hoe het gaat werken, ik heb er zelf nog niet mee te maken gehad. maar met het Winterdorp wat we met een paar weken kunnen verwachten, zou het best wel eens kunnen gebeuren dat ik met de wachtrij te maken ga krijgen. 

naar de Vala-doorgang
de afgelopen weken hebben we in bibliotheek van Fort Maria een hoop informatie gekregen, maar de bieb van Fort Maria verbergt dan ook flink wat geheimen. 
we gaan samen met de Soul Riders op onderzoek uit en ontdek wat die geheimen zijn, waar ze zich bevinden en waar ze naartoe leiden. volg aanwijzingen, gebruik je toverkunst en vorm een ongemakkelijk bondgenootschap om Jorvik te redden. het avontuur wacht op je!
en wat voor een avontuur! het was echt wel een goed verhaal met een super spannende missie. om nog maar te zwijgen over het feit dat jij als Soul Rider voor even ging samenwerken met de meiden van de Dark Core. en als ik alles zo alles bij elkaar optel krijg ik het idee dat de Vala heksen zeker niet kwaadaardig zijn zo als we eerst hebben gedacht. maar mogelijk dat we daar in de toekomst nog meer over gaan krijgen. mijn complimenten gaan zeker uit naar StarStable voor deze missie, deze missie was top en alle bugs (o.a water wat nog steeds verdwijnt) die jullie ervaren maken het zeker waard om dat te even vergeten. 
als je deze missie heb afgerond krijg je er een mooie Soul Riders zadeltas en boeken van Beatrix voor als beloning. 

je moet Star Rider zijn en alle eerdere verhaalmissies hebben afgerond om aan deze missie te kunnen beginnen.

en verder ... 
* het viel niet mee voor iedereen om Epona vrij te spelen, dus hebben ze een paar voorwaarden geschrapt. je hoeft niet langer de missie met Nic Stoneground in de Dinovallei afgerond te hebben of in Firgrove de Duitse toeristen met hun problemen te hebben geholpen. je moet wel level 14 hebben bereikt. ook moet je nog steeds het reputatieniveau bevriend bij de vestiging van de G.E.D. in Jarlaheim hebben. op deze manier hopen ze dat meer spelers in dit fraaie stukje Jorvik kunnen spelen.
* er zijn twee dingen die er heel anders uit zien. zo heeft de haven van Zuiderhoef een update gehad en bij Landon hebben de konijnen een make over gehad. niet alleen hun uiterlijk is aangepast maar ook de race. je ziet de konijnen niet allemaal meer over het veld huppelen, pas als je de race start verschijnen ze in verschillende kleuren in het veld om te gaan vangen. 
wat de haven op Zuiderhoef, het is zeker erg mooi geworden maar de dok waar de veerboot aankomt is nog in de oude staat en dat maakt het voor mij toch een beetje een minpunt. ook omdat de stootbanden nu in dok verdwijnen. dit is toch wel even een puntje waar ze bij StarStable iets meer aandacht voor hadden mogen hebben, maar misschien dat ze het nog gaan aanpassen. 
* er zijn nu springaccessoires in nieuwe kleuren. we hadden pas ook al nieuwe dekens, been- en peesbeschermers en er zijn er nu weer in 4 nieuwe kleuren verkrijgbaar. 
je kunt deze accessoires gebruiken op het Belgisch warmbloed, de Percheron, Appaloosa, Paint en alle toekomstige rassen. maar ondertussen zijn ze ook bezig om ze passend te krijgen voor alle paarden van generatie 3.

crosscountry op Zuiderhoef
het is alweer een tijdje geleden dat Skip op Zuiderhoef gekomen met wat activiteiten voor ons, maar volgens hem is nu het juiste moment om het mooie landschap op Zuiderhoef te ontdekken. 
je begint de race bij de dierenopvang en rij naar het strand. je komt dan voorbij de vernieuwde haven, deze is vorige week is gerenoveerd! 
deze race is een blijvertje, dus je hebt ruim de tijd om hem onder de knie te krijgen.

je moet schiereiland Zuiderhoef hebben vrijgespeeld en de eerdere races van Skip hebben afgerond om mee te kunnen doen aan deze wedstrijd.

hoe goed ken jij Jorvik?
en alweer voor de 4de keer dat het spelletje online komt. 
dit komt op het Instagram account te staan van @malin_hawkstorm. 
je kan er niks mee winnen, het is voor de lol, dat even voorop gesteld. 
een keer in de maand komt mimimaal van dit soort plaatjes uploaden. 
voor nu is de planning dat op de dag van een blog er ook een nieuwe opgave* online gaat komen.
als je weet waar het is mag je onder de post op Instagram reageren. ik geef jullie een week om de locatie te vinden. als de week voorbij is post ik de zelfde afbeelding maar dan met de naam van de locatie en de coördinaten van de locatie.
de coördinaten kunnen iets afwijken maar ik weet zeker dat je vanaf dat punt de locatie wel gaat herkennen. 
het leek mij wel grappig om er een spelletje in te brengen en met de coördinaten bij de hand kan je misschien een trip naar de locatie plannen met je vrienden.

*de nieuwe opgave komt vanavond online op het Instagram account van @malin_hawkstorm.
het antwoord van de vorige opgave kun je ook terug vinden op het Instagram account. 

extra spel
en omdat de vakantie er aankomt en jullie dus meer tijd hebben om te spelen dacht ik dat het wel leuk zou zijn een extra opgave deze maand te doen.
de opgave is te vinden in het Winterdorp, maar waar? 
op 24 december komt de opgave op het Instagram te staan en de oplossing krijgen jullie een week later op 31 december

sneeuw en een sneeuwstorm!?
het Winterfestival is er weer, maar dit jaar is er ook iets anders naar Jorvik meegekomen.
er woedt namelijk een sneeuwstorm over Jorvik! maar daar zijn we niet echt op berekend hier en een extra handje hulp is dus van harte welkom.
dit winterverhaal van 5 hoofdstukken ontvouwt zich de komende 5 weken. het verhaal eindigt tijdens de update van woensdag 11 januari.
vind je al deze sneeuw wel even genoeg, als je op het icoontje voor sneeuweffect klikt, kun je het winterweer uitzetten. klik er nogmaals op als je de sneeuw weer terug wilt.

het Winterdorp
en we kennen het geluid van de belletjes denk ik allemaal wel. gebruik een slee en rij ermee naar het Winterdorp. maar eerst moet je met het joelbokje babbelen om vrij te spelen. je hoeft niet lang te zoeken, want het joelbokje komt gelijk naar je toe nadat je bent ingelogd.
als je geitje bij Mevrouw Holdsworth en met haar heb gesproken kun je naar het Winterdorp gaan.
in het Winterdorp kun je aan allerlei leuke activiteiten meedoen.
wat kun je allemaal doen in het Winterdorp?
★ meedoen aan de Vlugge vrieskourace
★ samen met je vrienden iets lekkers eten in het dorpscafé.
★ shoppen voor feestelijke kleren en accessoires.
★ winterpaarden uit eerdere edities kopen
★ toffe foto's maken bij de achtergronden
★ elke dag even langs de feestelijk versierde boom gaan voor een verrassing.
ga in december elke dag langs de feestelijk versierde boom midden in het Winterdorp om een cadeautje uit te pakken. heb je een dag overgeslagen? geen probleem, de cadeautjes blijven keurig op je wachten. worg wel dat je ze allemaal voor de update van woensdag 11 januari hebt opgehaald.

en dit zijn nog lang niet alle activiteiten! 

100% kans op een sneeuwstorm!
nadat je de inleiding van het Winterdorp hebt afgerond, gaat het verhaal verder. 
ben jij onze heldin die de ijzige kou weerstaat van de plotselinge sneeuwstorm en help jij iedereen in nood? 
volgens het lokale weerbericht treffen de sneeuwstormen Jorvik elke dag tussen 8:00-10:00 uur en 17:00-19:00 uur op willekeurige plekken. 
de sneeuwstormen zijn gemakkelijk te vinden. een duidelijke sneeuwvlaag leidt je naar je heldenmissie. volgens de voorspellingen houden de sneeuwstormen 2 weken aan, dus wees er snel bij!
het is absoluut geweldig gemaakt deze stormen. de personen die je hulp nodig hebben verschillen iedere keer. 
hou er wel rekening mee dat het druk kan zijn met andere spelers. hou rekening met elkaar en geef iedereen de kans om te spelen. 

vergeet ook niet dat de tijden van de sneeuwstormen gebaseerd zijn op de tijden van je server. voor elk sneeuwalarm is er 1 missie, dus in totaal 2 per dag. ze hebben 1 missie voor iedereen en 1 missie alleen voor Star Riders. als je een missie hebt voltooid, krijg je hiervoor wintermunten.

de Tennessee walker
en we hebben een nieuw paard, dit paard is niet echt gewend aan sneeuw maar houdt wel van avontuur. bereid je voor op een rit door de Jorvegiaanse sneeuw op je Tennessee walker! het perfecte paard voor elke heldin.
je vindt 1 Tennessee walker in Fort Pinta, de rest komt de komende 5 weken langs in het Winterdorp. ze krijgen later permanent onderdak bij de Starshine-hoeve.
je hebt de keuze uit 7 mooie vachtkleuren, de kleurvariaties in Fort Pinta zijn voor iedereen verkrijgbaar. voor andere variaties moet je minstens level 11 hebben. 
ze kosten 950 StarCoins. 

en verder ... 
* elke dag zijn er 9 unieke activiteiten waarmee je wintermunten kunt verdienen. ieder uur beginnen er nieuwe 3 activiteiten en na een uur komen er 3 andere. zorg dus dat je Jorvik op verschillende tijdstippen bezoekt want dan kun je aan alle activiteiten meedoen. voor elke activiteit wordt je maar 1 keer per dag beloond, maar je mag ze uiteraard wel vaker doen.
* dit jaar dus een nieuw munt: de wintermunten en wat kun je allemaal doen met die wintermunten? je kunt ze inruilen tegen prijzen zoals een gloednieuwe outfit of een schattige metgezel. Bingle, de helper van het Winterdorp, kan je meer vertellen over de wintermunten en hoe je ze kunt inruilen.
maar hoe zit het met de oude warme wintergroeten van vorige edities? ruil ze dan in tegen XP voor je paard, Jorvik Shillings of misschien wat voorwerk voor met oudjaarsavond. 
* en ook de glib en glij race over de Silversong is terug! deze race een heeft wat aanpassingen gehad.
voor deze race moet je jezelf melden bij Ping de pinguïn. Ping hangt meestal rond bij de bevroren waterval in Valedale en helpt je op weg. Pang staat aan het einde van het parcours op je te wachten. kijk wel goed uit voor de obstakels die je onderweg tegenkomt. zorg dat je niet op de vrienden van Ping en Pang gaat staan!
en ik kan er kort over zijn: ik heb helemaal niks met deze race en sla hem meestal over. 



de bonuswinkel
en met alle Winteractiviteiten zou je bijna vergeten om je nieuw item in de Moorland bonuswinkel te halen voor iedereen die Star Rider is. 
de dressuurmanenstrik van de admiraal is geïnspireerd op het uniform van de laatste Jorvegiaanse admiraal.
en ik gok dat met deze strik je de hele outfit nu wel bij elkaar heb en dat we in 2023 aan iets nieuws gaan beginnen om te verzamelen. 


wat kun je komende maand verwachten bij StarStable? 
★ deze week dus de eerst week van het Winterdorp 2022.
met een sneeuwstorm op Jorvik die een dikke deken sneeuw heeft achtergelaten. de storm is nog niet over, en we gaan opzoeken naar iemand die heldhaftig genoeg is om burgers en dieren te helpen overleven. 
★ iemand is een puntmutsje in de sneeuw kwijtgeraakt? maak ruimte in je zadeltas, want dit nieuwe vriendje wil graag met je mee op avontuur. De Caprans zijn dol op de pluizige poolvossen in het Winterdorp. breng ze weer terug bij de vrijwilligers en ga daarna met een van deze vrijwilligers op avontuur. 
★ de sneeuwstorm is over en er komen twee magische paarden: eentje met een lichtgevende hoorn en een paard dat trots sneeuw draagt. ze komen samen met hun langoor vriendjes.
ranger Joyce heeft foto's van de poolvossen nodig. maar wacht eens... wat zien we daar voor engs door de lens?
★ wat je door de lens zag, is het begin van je volgende spannende avontuur! kun je goed gooien? er barst namelijk een sneeuwbalgevecht uit! en we gaan het nieuwe jaar vieren.
tel mee af tot het nieuwe jaar in het Winterdorp en dans tot je niet meer kunt. het vuurwerk op Jorvik heeft dit jaar wel heel bijzondere effecten!
★ er woeden weer sneeuwstormen en je moet de eilanders helpen. naar verwachting duren de sneeuwstormen net als het Winterfestival nog een weekje, en dan zijn ze voorbij. 
gebruik deze laatste week om je missie's, wedstrijd of gezellige activiteit af te ronden.

en dit is de planning voor de komende tijd. 
dat betekend dat het volgende blog van StarStable prietpraat 74 zal zijn op 13 Januari 2023, en dan zitten we dus alweer in een heel nieuw jaar. wat zal dat jaar ons gaan brengen op Jorvik?
ik denk dat de vernieuwde spelerspersonage bij iedereen hoog op het lijstje staan van verwachtingen. 
en dit was het laatste blog van StarStable prietpraat van 2022. 
vanaf 13 december kun je op het Instagram account weer dagelijks een deel van de adventskalender voorbij zien komen.
we tellen weer af tot éen dag voor de kerst met een overzicht van Starstable van dit afgelopen jaar. 
dan rest mij alleen nog om jullie een hele fijne kerst te wensen en een goed en voorspoedig 2023.

via de Instagram accounts blijven we foto's plaatsen, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot volgende jaar bij een nieuwe blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...