donderdag 1 december 2022

How’s life? #10

het is intussen weer een tijdje geleden dat ik een How’s life heb gedaan.
en we zijn inmiddels de laatste maand van 2022 ingeslopen. 
ik heb inmiddels een account op Wattpad aan gemaakt. met de huidige situatie van alle hoge kosten die we hier in Nederland hebben met gas en stroom is het idee om een boek uit te geven niet heel gepast. daarom een Wattpad account. 
je kunt daar gratis een account maken om verschillende verhalen te lezen door verschillende mensen in verschillende talen.
er staat nu één verhaal op uit mijn boek 'welkom in Cottonshall'.
ik heb gekozen om 'voltooid verleden tijd' er op te zetten, dit was en verhaal waar bij Nora Campbell centraal staat. Nora is een karakter wat als een rode draad door alle verhaal is terug te lezen. zij is een van mij persoonlijke favorieten. 
de planning is dat rond kerst ook 'A Cottonshall Christmas' erop komt te staan om gratis te lezen. 
voor de andere verhalen verwijs ik je door naar de uitgever waar je het boek kan kopen in de webshop. 
hier rechts van het blog staat een link naar de webshop van mijn bestseller en een naar het Wattpad account. 

verder ben ik druk met andere verhalen die ik aan het schrijven ben.
ik heb een verhaal voor Wattpad geschreven, dit kan iedereen lezen die een Wattpad account heeft of heef aan gemaakt lezen. maar er komt nog een vervolg verhaal op, maar die komt niet op Wattpad. wel heb ik de planning om de twee verhalen in een pocket boek uit te gaan geven. het hoe en wat moet nog even verder uitgewerkt worden maar de planning ligt er.
het is momenteel niet de beste tijd om een boek uit te willen geven. maar ik dacht een pocket boek is vaak niet zo duur dus misschien dat dat eerder trek dan een wat grote luxe boek. 
zo als ik al zei, de plannen liggen er maar verder is nog niet bekend wanneer het boek gaat uitkomen. 
maar als het eerste verhaal af is dan laat ik het jullie weten. 

besparen
ik zei het net al, de kosten voor onze stroom en gas zijn hier in Nederland schandalig hoog.
vele mensen proberen te besparen en ik ben daar geen uitzondering van.
mijn woonkamer staat vol met waxinelichtjes, voor licht en warmte. en dat laatste klinkt misschien raar maar het werkt wel.
ik had een testje gedaan, de huidige temperatuur was toen 21,5. redelijk normaal, maar door dat ik kaarsen had aangestoken voor wat licht werd het ook warmer in mijn woonkamer. en binnen een uur was mijn woonkamer een halve graad warm. en dat was goed te voelen. 
een ander manier om te besparen is door led verlichting te gebruiken. de meeste van mijn schemerlampen heb ik gelukkig vervangen met led lampen, maar ik heb er een paar die te oud zijn, verder het gewoon doen maar niet geschikt voor led lampen. 
maar we zitten in de kersttijd en dan heb je heel veel snoeren met led verlichting, op stroom maar ook op batterijen. gemiddeld kost een batterij 0,37 cent en zo een snoer gebruikt 3 batterijen. laat je nou gemiddeld een maand zo een snoer op batterijen kunnen branden, dan heb je dus voor iets meer dan een euro een maand lang verlichting. 
en het geeft prima licht, ik heb er bij mij bed een hangen en ik kan er super goed bij lezen. 
ik heb er intussen in mijn woonkamer ook twee die ik gebruik, het ziet er super gezellig uit en eens stuk goedkoper. 
het is echt even voor jezelf kijken wat het beste zou kunnen binnen jouw huishouden. 
voor nu gaat het allemaal prima zo, maar als het straks echt kou is en vriest dan doe ik echt de kachel wel aan. wel een graadje lage en met een dekentje op de bank. 

en verder .... 
ik kan er niet veel meer van maken dan dat ik oud wordt en de klachten er niet minder op worden. 
inmiddels heb ik een knie brace voor mijn linker knie. ik heb botsplinter in deze knie zitten die een beetje moeilijk doen door af en toe een ontsteking te veroorzaken. ze kunnen de splinters verwijderen maar het verhaal is nog steeds het zelfde als toen ik net mijn ongeluk had gehad en de ellende begon. als ze een zenuw raken raakt heb ik een lam been en daar zit ik niet op te wachten. met de brace kan ik iets kan ik de pijnlijke zwelling wat tegen gaan en door de druk kan ik iets makkelijker lopen. ik heb zo nodig ook een wandelstok op op te leunen. 
deze kan ik opvouwen en is daarom handig mee te nemen voor als ik hem nodig heb. 
de pijn in mijn rechter schouder is weer een ander verhaal, die word er ook niet beter op.
en de last hier van is groter dan dan mijn knie. op 22 november moest ik in het ziekhuis zijn om een echo te laten maken van mijn schouder. 
de oorzaak bleek een slijmbeursontsteking te zijn. een slijmbeurs is een met vocht gevuld zakje. het vormt een soort stootkussen tussen spieren, pezen en botten en beschermt het bot. Slijmbeurzen zitten op plaatsen waar wrijving en/of druk optreedt door bewegingen, vooral op onbeschermde of uitstekende lichaamsdelen. slijmbeurzen zorgen ervoor dat je gewrichten soepel kunnen bewegen, zonder dat de pezen over het botgewricht schuren. het doet pijn als je het gewricht beweegt en kan dus een probleem zijn waar mensen met reuma mee te maken hebben, zoals ik. het was dan gelukkig geen scheur in mijn pees zoals ze vreesde. helaas is het risico wel dat ik dit vaker kan gaan krijgen omdat het een kwalletje is wat bij de reuma past. 
ik slik daar nu ontstekingsremmers/pijnstiller voor omdat we de optie van pijnstillers met injecties om de paar maanden zolang mogelijk uitstellen door dat ik een naaldenfobie heb.
maar we gaan gewoon door en passen ons zelf hier weer op aan. 

vakantie
en het is vandaag 1 December, we hebben nog 3 weken te gaan tot aan de kerst vakantie.
de vakantie staat gepland van 24 December 2022 tot 8 Januari 2023.
2 weekjes vakantie om te genieten van de kerstdagen, de verjaardag van mijn dochter en de jaarwisseling.
je zou verwachten dat vele mensen met alle duren prijzen kerst anders vieren, maar ik hoor vele zeggen dat de kerstboom er gewoon komt met de verlichting aan. de meeste kerstverlicht is led verlichting, dus dat is al goedkoper. 
of gourmetten dit jaar ook veel word gedaan dat denk ik niet. ik doe het dit jaar niet. 
verder liggen de kerstkaarten al geschreven, na de Sinterklaas gaan ze op de brievenbus. 
en dan de verjaardag van mijn dochter, ze word 21 jaar. ze wil er niks voor doen, het kan haar niet zo veel schelen.
ik zelf wordt eind Januari 2023 50 jaar en doe er ook niks mee. we hebben wel een plan maar dan om samen iets te gaan doen. we hebben nog niet echt bepaald wat we gaan doen, alleen dat we het tegen de zomer willen doen als het weer weer wat aangenamer is. 

en dit was het dan voor deze How's life, ik heb verder niks meer te vertellen. 
we gaan er nog even 3 weken tegen aan, en in 2023 zien we wel weer verder hoe het gaat. 

tot het volgende blog ... 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...