dinsdag 9 maart 2021

Ik lees .... de Katie Lapp - triologie

ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
mijn smaak in boeken is erg breed, litaratuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat mijn wel aanspreek wat je op de achterkant leest. 
boeken van een bepaalde schrijfer of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewone op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apperaat met van die digitale boeken.
dat is niks voor mij.
o ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.

dit is zo een boek wat ik heb gelezen .... 


Katie Lapp Triologie
Beverly Lewis

samenvatting
met een vondst op zolder stort haar wereld in…
in de rustige Amishgemeenschap Hickory Hollow - in Pennsylvania, Amerika - heeft de tijd stilgestaan. de oude tradities worden in ere gehouden en het geloof der vaderen bloeit. 
Katie Lapp is opgegroeid in deze wereld, maar altijd heeft ze moeite om zich aan de regels te houden. altijd heeft ze verlangd naar de verboden dingen: naar muziek, mooie kleding, de wind in haar loshangende haren... 
sinds de dood van haar jeugdliefde Daniel, met wie ze de passie voor muziek stiekem deelde, doet ze haar uiterste best om een goede Amishvrouw te zijn. 
nu staat ze op het punt te trouwen met een sympathieke weduwnaar. 
het is tijd om haar verboden verlangens voorgoed te begraven. maar dan vindt Katie op zolder zijden babykleertjes - iets wat in de Amishgemeenschap niet thuishoort. welk geheim zit hierachter? de waarheid is schokkend en zet Katies wereld volledig op zijn kop. 
ze blijkt geadopteerd te zijn; haar echte ouders zijn niet Amish. Katie gaat naar hen op zoek, maar betaalt daarvoor een heel hoge prijs: ze wordt in de ban gedaan...

verloren tussen twee werelden zoekt Katie haar echte moeder... 
een vreemd, nieuw leven ligt voor haar. andere kleding, een ander kapsel - en een andere naam: Katherine Mayfield, de naam die haar echte moeder Laura haar bij haar geboorte gegeven heeft. maar waar is Laura? Katherine weet maar heel weinig van haar moeder: haar naam, de staat waarin ze woont, en het feit dat ze stervende is…

haar Amishverleden laat haar niet los…
Katie heeft haar Amishfamilie in Hickory Hollow verlaten en is herenigd met haar echte moeder Laura. wanneer Laura overlijdt, wordt Katherine eigenaresse van het statige Huize Mayfield. 
Katie heeft altijd gedroomd van het 'wereldse' leven dat ze nu leidt. ze geniet dan ook van de luxe, de mogelijkheden van de moderne wereld - en van de aandacht van haar nieuwe vriend Justin Wirth. 
maar de erfenis van haar Amishverleden laat haar niet los. wat Katie niet weet, is dat haar doodgewaande jeugdliefde Daniel wanhopig naar haar op zoek is. 
alles en iedereen lijkt hem tegen te werken. en als hij haar uiteindelijk vindt, is het nog maar de vraag of zij hem zal kunnen vergeven wat hij haar heeft aangedaan.

taal: Nederlands
bindwijze: Paperback
verschijningsdatum: 1997
aantal pagina's: 768 pagina's
aategorieën: algemene roman
serie: de Katie Lapp Trilogie bevat de boeken: Verstoten, Bekentenis en Erfenis.






een pracht boek!! Lewis weet als geen ander het leven van de Amish, de Gemeenschap van de Eenvoud, uit te werken in een roman die voor een ieder te begrijpen valt. 
ik wilde steeds meer weten over de Amish en hun leven zo als ze deze leiden.
door nog meer boeken van Lewis, en andere schrijvers, te lezen over de Amish kreeg ik steeds meer begrip en soms ook onbegrip over het hoe en waarom van hun levenstijl en de waarden en normen die daarmee samen hangen. 
al met al een aanrader die je in een adem uitleest.

Beverly Marie Jones (Lewis) werd geboren in het hart van het Amish-land - Lancaster, Pennsylvania. 
Beverly's eerste avontuur in fictie voor volwassenen is deze trilogie, een spannende saga van Katie Lapp, een jonge Amish-vrouw die door geheimen uit haar verleden tot de moderne wereld wordt aangetrokken. 
het boek is losjes gebaseerd op de grootmoeder van moederskant van de auteur, die haar opvoeding in de oude orde verliet om te trouwen met een student van het bijbelcollege.
Lewis weet je op een verrassende wijze mee te nemen in de wereld van de Amish.
een krant in het Amish-land beweerde dat haar werk 'een inleiding op de folklore van Lancaster County' was en 'een insider-kijk op het Amish-leven' biedt.

inmiddels heb ik uit de zelfde serie nog een aantal boeken kunnen kopen.
zoals de boodschap, het kruispunt , de redding van Sarah Cain en oktoberlied.
het boek oktoberlied is een soort van hoe het met de mensen is gegaan uit de Katie Lapp triologie en de boeken die ik hier boven heb genoemd.

waar te koop
dit is zo een boek wat je bij toeval kan vinden op een boekenmarkt, kringloopwinkel of tweedehands bij bijvoorbeeld Bol.com.
ik zelf heb hem daar vandaan, de prijs is afhankelijk van de verkoper.
maar reken via Bol.com op een prijs van rond de 20 euro.

natuurlijk hoef je boeken niet altijd te gaan kopen.
neem eens een kijkje bij de bibiotheek bij jouw in de buurt, wie weet tref je daar dit boek ook wel of de losse delen.

tot het volgende blog .... 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...