vrijdag 11 september 2020

StarStable prietpraat #19


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. 
elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.


Soul Riders, Het eiland van de paarden
de wereld van de online paardengame Star Stable komt tot leven in een meeslepende, fantasierijke trilogie.
deel 1, Het eiland van de paarden, vertelt wat er aan de game vooraf is gegaan.
dit boek is al een tijdje uit en ik was toch wel benieuwd naar het verhaal, dus ik heb het boek gekocht. inmiddels ben ik ook begonnen met het lezen van het boek.
het verhaal: Lisa verhuist samen met haar vader naar het eiland Jorvik. daar merkt ze meteen dat er iets vreemds aan de hand is. er gebeuren mysterieuze dingen.
de kleuren lijken feller, sterren dansen in de lucht. en waarom wordt Lisa, die sinds het ongeluk van haar moeder niet meer op een paard heeft gezeten, zo sterk aange­trokken door het paard Starshine? begrijpt hij haar echt zo goed als het lijkt?
Lisa laat dingen gebeuren die ze zelf niet kan ­verklaren. onbedoeld raakt Lisa samen met haar drie nieuwe vriendinnen betrokken bij een eeuwenoude strijd, een strijd die de vier meiden en hun paarden in groot gevaar brengt…

ik ben het boek dus nog aan het lezen maar het leest heerlijk. toen ik begon viel mij als eerste deze binnenkaft op, aan het einde zit deze nog een keer, een overzicht van Jorvik.
een beetje zo als we de kaart al kennen.
toch heb ik zelf het idee dat ik dingen erop heb gezien die we in het spel nog niet hebben.
verder staan er niet echt tekeningen in, in deze Nederlandse vertaling in ieder geval niet.
op het tweede deel hoeven we niet lang te wachten, deze komt al uit op 25 september 2020 : Soul riders: De legende ontwaakt en als we de voorspelling mogen geloven dan zou deel 3 rond maart 2021, maar daar heb ik verder nog niks over kunnen vinden.
de boeken zijn te kopen bij Bol.com en ze kosten 14,95 (+ verzendkosten).


nog meer Marwari!
er zijn nieuwe Marwari's bij stal het Gulden Blad aangekomen.
het gaat om een zwarte, een donkerbruine tobiano en een cremello, en ze kosten 950 star coins per stuk.
bij deze prachtige paarden kun je uit twee kapsels kiezen die je alleen bij dit ras vindt.
ook buigen ze elegant als je op de spatiebalk drukt terwijl ze stilstaan.
de Marwari draagt ook graag een oosters hoofdstel en is op dit moment het enige paard op Jorvik dat dit kan.
in de Totaalwinkel en de winkel met accessoires in stal het Gulden Blad zijn er nu drie nieuwe oosterse hoofdstellen te koop bij gekomen die perfect bij de Marwari passen.
in diezelfde winkels vind je ook een spiksplinternieuw wit springzadel dat je kunt gebruiken op elke paard wat je zelf wilt.


het strandfestival van Fort Pinta
en met het strandfestival van Fort Pinta nemen we afscheid van deze prachtige zomer. 
als je al eens eerder aan het strandfestival van Fort Pinta hebt meegedaan, dan weet je hoe leuk het is.
Tim, de tofste barman van Jorvik, hoewel hij met het mixen van de drankjes nog wat hulp kan gebruiken, organiseert het strandfestival van Fort Pinta. 
ga maar bij hem langs en kijk of je hem kunt helpen bij het feest. maar we weten inmiddels wel dat hij onze hulp kan gebruiken.
je kunt het strandfestival van Fort Pinta 
als je klaar bent met de voorbereidingen kun je lekker dansen op de nieuwste nummers van DJ Kai.
gezellig bijkletsen met een aantal bekende Jorvekianen, shoppen in de pop-upstrandwinkel of de pop-upwinkel met merchandise van de Miscreants. milieuvriendelijke lantaarns kopen die je later de door de lucht laat zweven, leukst als je het 's avonds met al je vrienden doet.
of meedoen aan de leuke, tijdelijke strandwedstrijd. 
je kunt het strandfestival van Fort Pinta bezoeken tot de update van woensdag 23 september.

vernieuwd kampioenschapsschema
in het vernieuwde schema is er elke dag van 06.00 uur tot 23.00 uur, elk uur een kampioenschap en heb je dus volop kans om aan deze speciale wedstrijden mee te doen.
de kampioenschapsschema's in het spel zijn natuurlijk ook aangepast. 
veel succes en plezier
ik persoonlijk heb er niet zo heel veel mee maar voor de liefhebbers is dit zeker een toffe update.


scrapbook #3 & #4
als je zelf scrapbooks wilt maken kan je dat doen door op de website van Star Stable de temp te downloaden van het boek.
verder is het een kwestie van knippen en plakken aan foto's die je zelf wilt gebruiken.
op het originele boek staat een zwart vlak voor een foto maar als je een juiste maat van dit vlak van de andere pagina uit knipt en er over heen plakt, is het weg en krijg je het zo als ik het nu heb. dan lijkt het op een echt scrapbook.
nou, hier is nog een pagina van het scrapbook, dan lopen we nu gelijk met de pagina's die je ook terug kan vinden op het Instagram account van @malin_hawkstorm .

het stukje van Lisa en dat ik haar begrijp wat betreft iets willen hebben van een plekje voor je verloren dierbare is niet uit de duim gezogen.
ik was echt 12 jaar toen mijn moeder plots is overleden aan een hartinfarct.
ik persoonlijk vond de verhaallijn rond Lisa en de plek die ze zocht als herdenkingsplek mooi gedaan van Star Stable, top gedaan!
en met deze scrapbook pagina vind ik het wel een mooie einde van deze Star Stable prietpraat. 


dit was prietpraat voor deze keer.
de volgende prietpraat hangt een beetje af van wat voor updates Star Stable heeft, meestal hebben we om de twee weken een blog.
Michelle is even een paar dagen op vakantie maar als ze terug is volgende week gaan we tocht echt het Star Stable prietpraat youtube kanaal opzetten. we hebben alles klaar staan, het enige wat we nog moeten doen is het kanaal aanmaken op youtube.
via de instagram accounts blijven we foto's plaatsen , je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree.

tot het volgende blog .... 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Scooziemouse GameTalk #4

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen.  Sommig via een computer en and...