woensdag 23 september 2020

postcrossing#219

we zitten we weer op het midden van de week .... tijd voor 📬postcrossing!

vandaag laat ik jullie de officiële ansichtkaart voor het evenement World Postcard Day ! 
het is de winnende ansichtkaart in een ontwerpwedstrijd die Postcrossing samen met Finepaper organiseert , een keurig print- en ontwerp bedrijf gevestigd in Lissabon.
een van de doelen van het initiatief was om ansichtkaarten te introduceren bij een jonge generatie ontwerpers, zodat de studenten werden onderwezen over het briefkaartformaat, de papiersoorten en mogelijke druktechnieken.
de gekozen ansichtkaart is ontworpen door Leandro Ferreira, een 3e jaars student Design & Multimedia aan de Universidade da Beira Interior.

er gaat niets boven de vreugde van het vinden van een verrassingskaart in je brievenbus, en het doel van de Wereldkaartendag is om die vreugde aan zoveel mogelijk mensen te brengen. pak wat ansichtkaarten en postzegels en maak een plan om dit speciale communicatiemiddel op 1 oktober te vieren. 
meer hierover en om het officiële ansichtkaart voor het evenement World Postcard Day te kunnen downloaden en uit printen vind je via deze link:


kaartjes via postcrossing is leuk, maar ik denk dat opa en oma, je bff of wie dan ook best blij zal zijn met een kaartje.
post doet soms zulke leuke dingen met je, en het is een stuk persoonlijker dan zo een smsje of een whatsapp'je 

door met de verstuurde post en de ontvangen post in dit geval.
en ik was ergens wat verbaasd, misschien niet heel terecht maar ik had het gewoon niet verwacht. 
de kaart van vorige week, postcrossing 218, naar Slowakije, heeft zijn bestemming bereikt na een reis van 4 dagen over 1256 km.
ik had het echt niet verwacht dat deze kaart als zo snel op zijn bestemming was, maar de ontvangster was wel heel blij met de kaart en het schattige katje was een schot in de roos, ze vond hem super cute.

en dit is alweer het kaartje wat ik deze week heb verstuurd.
dit kaartje gaat naar Duitsland en zal een afstand van 507 km gaan afreizen voor het op zijn bestemming is.
omdat het naar Duitsland is hoeft dat niet zo een hele lang reis te zijn is de ervaring inmiddels wel.
op de kaart staan afbeelding van de Veluwe, gemaakt in de 4 verschillende seisoenen die we kennen: lente, zomer, herfst en winter.
de Veluwe is een natuurgebied met een oppervlak van 912 km².
ik beken eerlijk dat ik er nog nooit geweest ben maar ik zou het graag een keertje doen. het lijkt mij een mooi gebied om te wandelen.
de ontvangster van deze kaart houdt ook van natuur en fotografie. dat zit geloof ik wel goed met deze kaart? we gaan het afwachten.

en hiermee komen wij aan het einde van deze postcrossing.
de laatste ronde van 2020 is begonnen, met nog zo een 12 keer postcrossing te gaan tot aan de kerst. 
ja, we zitten alweer zover in het jaar! en wat voor een jaar?!
zeker geen topjaar maar wel eentje die heeft geleerd dat we samen sterk kunnen zijn.
nee, geen emotioneel geklets, we zijn al genoeg toegesproken dit jaar.
dus het enige wat ik nog wil zeggen is: maak er gewoon het beste van, denk aan de maatregels die gelden in jouw land en bedank voor jullie aandacht en graag tot de volgende keer ....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Scooziemouse GameTalk #4

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen.  Sommig via een computer en and...