dinsdag 25 augustus 2020

stand van zaken: week 35: hoe gaat het met ons?

hallo allemaal hier weer even een update van hoe het bij ons gaat.
en wat kan ik zeggen: het is erg warm geweest. voor Nederlandse begrippen noemen we dat een hittegolf. en die heeft echt wel meer dan een week geduurd.
we hadden temperaturen van gemiddeld genomen 35 graden en dat is voor ons landje echt wel heet.
ik heb er zelf heel veel last van gehad en dan niet alleen door het zweten wat we genoeg hebben gedaan.
nee, ik was redelijk opgezwollen door al het vocht wat mijn lichaam dankzij de reuma vast hield en dat was ook nog een pijnlijk wat mijn gewrichten betreft.
we hebben wel vaker erg warm weer gehad en dan had ik er minder last van dan wat ik nu had. maar zo warm als dit keer was al ruim 30 jaar geleden ofzo.
en dan de nachten, te warm om te kunnen slapen(ook al draaide er een ventilator) en ook nog pijn omdat je niet weet in welke houding je moet liggen om het jezelf makkelijk te maken. niks leek te helpen. ik voelde mij verschrikkelijk, ik heb dit nooit eerder gehad dus het was ook nieuwe voor mij.
maar naar ruim anderhalve week had ik dan vorige week mijn breekpunt, te moe zijn door het slaap tekort en hoewel het minder warm was had ik nu toch echt tijd nodig om weer bij te tanken wat slapen betreft.
ik heb het vorige week wat de blogs dus nog even makkelijk gehouden. er stond nog wat in de wacht en in het begin van de vakantie had ik al wat dingen bewerkt.
de vakantie was niet echt vakantie vakantie, meer even tijd voor ons zelf. en met die warmte en hoe het bij mij verliep was ik wel blij even nergens aan te hoeven denken.
wat mijn werk in de kringloopwinkel betreft, dat lag stil. de winkel was trouwens gesloten, te warm daar binnen en de leidinggevende vond het onverantwoord om de mensen te laten werken in die hitte. gelukkig konden vele klanten het begrijpen dat deze keuze was gemaakt.


Zepeto: USA vakantie 2020
ik werk nu alweer een tijdje met het Zepeto programma en het bevalt mij goed.
erg leuk wat je er allemaal mee kan doen. en dat begon vorige jaar al toen ik soort van online vakantie in Parijs had gemaakt.
en dit jaar hebben we er weer een gemaakt: de USA vakantie.
deze waren te zien op het Instagram account van dit weblog, 8 dagen lang een foto.
ik vind het echt heel leuk om met Zepeto foto's te maken en te editen, en dat is wat ik dit jaar heb gedaan met de USA vakantie.
ik heb zoveel leuke achtergronden om dit soort foto's me te maken, en nog heel veel andere foto's.
ik heb gekozen voor de USA omdat dat een land is waar ik echt wel eens een keer voor een paar weken naar toe zou willen voor een vakantie route trip door de States. lijkt me echt wel leuk.
maar voorlopig doen we het dus online, in ons hoofd, pure fantasie maar zeker net zo leuk.
de foto's zijn nog steeds te zien op het Instagran account @scooziemouse, maar ook via het Pinterest bord van zepeto (nl.pinterest.com/scoozie73)
en op mijn account van Zepeto staan de foto's ook( mijn zepeto code: ZY3326, als je mij wilt volgen of op mijn account wil kijken.
Zepeto is een app voor op je telefoon of tablet/i-pad! en werkt alleen daar op!

en verder ....
we zijn nog steeds hard op zoek naar een andere woning. helaas lag door het coronavirus de boel even stil, mede omdat verhuizen tijdens deze periode niet een aanrader was.
inmiddels loopt het al wat beter en reageren we weer volop op huizen, helaas tot nu toe weinig succes. 

met mijn dochter gaat het goed, wat het nu is is het gewoon. beter dan dit wordt het gewoon niet meer.
gelukkig werkt haar hoofd weer redelijk goed mee, wel heeft ze ticks gekregen, die eigenlijk soms best grappig zijn. midden in een gesprek 'sst' fluisteren ofzo. met haar vingers trommelen, maar haar hoofd knikken, dat is wat we tot nu toe hebben gemerkt.
dit is een reactie vanuit haar hoofd omdat de hersens niet geprikkeld worden met dingen om zo actief te blijven, om dit gefocust te houden is ze nu ook begonnen met schrijven en lezen (de wondere zijn de wereld nog niet uit).  
2 dingen waar ze een hekel aan had doet ze nu en het werkt.
haar schrijven is fan-fictie, verhalen die worden geschreven op basis van karakters uit films, serie's of boeken. ze load dit ook op naar een bepaalde site waar je dat kan laten lezen door andere en het lijkt wel aan te slaan.
de grootste test is reizen met het openbaar vervoer. over een paar weken gaat ze naar haar vader en dan moet ze dus een reisje met de trein gaan maken van een uurtje of 3.
ze ziet er niet echt tegen op, mede door de corona maatregelen heeft zij daar ook weer voordelen aan. dus veel last van geuren van voedsel zal ze niet hebben in de trein.
de bus is weer een ander verhaal maar daar hoeft ze niet met mee, ik breng haar naar het treinstadion, en ik ga haar ook weer ophalen.

verder pakken wij het maken van video's weer op van Star Stable, we werken momenteel even wat dingen uit en er komt (als het goed is) een apart kanaal op youtube van Star Stable Prietpraat.
het youtube kanaal doet zij en ook de video's filmen en bewerken en ik doe het blog gedeelte, wat ik al deed en was blijven doen de afgelopen weken.
Star Stable is een online paardenspel, en hoewel er veel jeugdige spelers zijn kent Star Stable ook zeker een grote groep aan oudere spelers. 
dit gaat prima samen, vaak omdat er niet gesproken wordt over leeftijden en er respect wordt gehouden voor elkaar.
hoe, wat en wanneer is nog even niet bekend maar er komen zeker weer video's aan.
via de Instagram accounts van @malinmalin_hawkstorm en @michelle_mousetree plaatsen we in ieder geval regelmatig foto's van Star Stable.

het weblog blijft wat blogs draaien zo als ik het deed tijdens de corona lockdown hier in Nederland.
de over het algemeen is er op dinsdag een blog, 1x per maand Bol Top 3.
op woensdag postcrossing, 
op donderdag 1x per maand kattenstreken of wat anders. en om de twee weken op vrijdag Star Stable Prietpraat.
het bevalt mij best zo en ik werk nu even ook op de vrijdag in de kringloopwinkel, dit door de aanpassing in de winkel en een ruimere verdeling van de mensen die er werken.
naast dit alles probeer ik ook weer een beetje wat het schrijven op te pakken maar ik maak er geen haast mee, het gevoel en ideeën moeten maar net voor mijn gevoel goed genoeg zijn om uit te werken.
wel ben ik momenteel met iets bezig, maar daar komt misschien later nog wel meer over.

en dit was het dan voor nu weer even. een klein beeld van hoe het nu gaat.
we gaan aan de laatste 4 maanden van 2020 beginnen, we zijn alweer over de helft van dit jaar. het gaat best snel en laten we eerlijk zijn: het is geen top jaar.
dingen liepen anders dan verwacht en we zijn nog steeds niet terug op ons ouder ritme, als we dat ooit nog komen.
geen over vliegers maar we maken er het beste van, we zien wel wat er allemaal nog kan gaan komen.

tot het volgende blog .... 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Scooziemouse GameTalk #4

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen.  Sommig via een computer en and...