woensdag 11 september 2024

postcrossing#401

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
De meteorologische herfst is begonnen, daar kunnen we in de temperaturen weinig van merken. Afgelopen week een dag erbij van 28 graden.
Inmiddels hebben we een omslag in het weer, regen en de temperatuur zit rond de 19 graden. 
Dat maakte de keuze voor de afbeelding iets lastiger, een afbeelding die echt al helemaal in de herfst-stijl was paste niet echt, zomer ook niet meer.
Dus kwam ik uit op deze afbeelding van een muis op een schommel van bloemen, de kleuren doen je wel het idee van herfst geven, maar ook wel een beetje het idee van de zomer. 
Je kan er natuurlijk op rekenen dat de volgende reeks iets met een muis en regen gaat worden of ik moet nog wat anders kunnen vinden wat leuk is om te gebruiken. 
Maar voor de komende 5 weken hebben we dus deze muis. 
Vanaf volgende week gaat de nieuwe reeks in, deze week hebben we er nog één van de oude reeks, de muis op het strand. 
We zitten inmiddels al in september, en de tijd vliegt dus voor je het weet zitten we alweer in december.
Ook deze maand heeft altijd een leuke postzegel in kerststijl en dit jaar gaat het lastig worden. Ik heb meerdere leuke afbeeldingen gevonden. 
Volgens mijn berekening komen er nog 2 series tussen voor we bij de kerstzegels zijn aangekomen. 
Ik geloof dat het ook wel tijd gaat worden om een paar leuke kerstkaarten te gaan zoeken … daar kan postcards from Essie bij vast wel aan helpen. 
Maar genoeg, we gaan door met de post.

En afgelopen kreeg ik dan eindelijk toch nog de kaart binnen die al eerder in mijn post-app had gestaan, maar er ook weer uit was verdwenen. Een omweg van ongeveer een week dus.
De kaart komt uit Rusland en heeft een reis van 2207 km in 31 dagen. Die dagen hadden dus korter kunnen zijn als ze bij PostNL fatsoenlijk met de post om gaan en gewoon netjes bezorgen.  
De afzendster is onderwijzeres op een basisschool. Ze schreef dat ze kort geleden met vakantie is geweest en in de zee heeft gezwommen en is gaan wandelen in de bergen. Ze heeft duidelijk genoten van haar vakantie.
Op de kaart staat een afbeelding van Het Paleisplein, wie de afbeelding heeft gemaakt heb ik niet kunnen achterhalen. Maar ik vind het zeker een mooie kaart. 

En naast ontvangen post is er ook post aangekomen.
Vorige week, postcrossing 400 ging er een kaart naar het Verenigd Koninkrijk en deze is na een reis van 4 dagen over 503 km op zijn bestemming aangekomen.
In postcrossing 394 stuurde ik een kaart naar de USA en deze staat inmiddels op expired met 65 dagen. De kaart kan binnen een jaar nog geregistreerd worden. 
Het viel mij wel op dat de ontvangster ruim 2 maanden niet op haar account van postcrossing is geweest. 

Dan zijn er ook nog kaarten onderweg.
In postcrossing 397 ging er een kaart naar China, deze is nu 44 dagen onderweg. 
En dan postcrossing 399, een kaart naar Servië, deze is nu 17 dagen onderweg.
We gaan het dus nog even geduldig afwachten met deze kaarten. 

Ook deze week hebben we weer trouw een kaartje op de brievenbus gebracht. 
En deze keer gaat het kaartje naar Duitsland en zal een reisje gaan maken van 705 km voor het zijn bestemming heeft bereikt. 
De ontvangster van deze kaart woont in een stadje dicht bij de Alpen.
Ze heeft haar baan als kleuterleidster in geruild voor die van een kantoormedewerkster. Door een ongeluk kon ze het werk van een kleuterleidster niet meer doen, dat is toch wel jammer. 
Ik heb zelf twee jaar geleden een ongelukje gehad toen ik nog werkte bij de kringloopwinkel van het Leger des Heils. Hierbij had ik verwondingen aan mijn hand en ik merk dat nu soms nog steeds, met bijvoorbeeld een dopje van een flesje draaien. Ik vrees ook dat dit niet meer weg gaat.
Ze is geïnteresseerd in wetenschappen, zoals archeologie en astrofysica.
Ze leest graag boeken, ook kinderboeken en luistert naar klassieke muziek, Klezmer en Duitse singer-songwriter.
Ze had wat ideeën voor kaarten opgeschreven maar ik bleef steken op lezen en ook de kinderboeken, dus kwam ik op deze kaart uit die ik daar wel bij vond passen. 
We gaan het dus afwachten hoe de reactie zal zijn. 

En zo zijn we alweer bijna aan het einde van deze postcrossing.
Ik heb verder eigenlijk niks meer om te vermelden. Ik denk dat alles wat gezegd kan worden wel is gedaan? Ja, ik kan er niet meer van maken dan wat het nu is. 
Binnenkort ga ik dus zeker shoppen voor kerstkaarten om te versturen. Maar ik heb ook nog een reisje naar Den Bosch op de planning staan, dus wie weet wat ik daar nog kan vinden aan leuke kaarten. 
Voor nu wil ik jullie weer bedanken voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog … 






dinsdag 10 september 2024

ik lees …. Corinnes toekomst

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
Mijn smaak in boeken is erg breed, literatuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat
 mij wel aanspreekt wat je op de achterkant leest. 
Boeken van een bepaalde schrijver of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
Boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewoon op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
Een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
Een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apparaat met van die digitale boeken, dat is niks voor mij.
O ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.


Corinnes toekomst
deel 1 uit de koffie-trilogie
Paula Stern 

samenvatting: 
Als erfgenaam van het beroemde koffie imperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

taal: Nederland
bindwijze: Paperback
verschijningsdatum: 4 juni 2021
aantal pagina’s:  272
categorieën: Literatuur & Romans
illustraties: Nee

deze serie bestaat uit 3 delen: 
deel 1: Corinnes toekomst
deel 2: Sarahs vertrouwen
deel 3: Magdalena’s droom


“Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.”
Corinne is dol op koffie en haar grootvader Eberhard Ahrensberg heeft haar als kind zoveel geleerd over het vak van koffiebrander. Hoewel haar vader dit maar niks vond. Maar als opa die taak op zich wilde nemen vond hij het best, minder last voor hem.
Haar broer Alexander is meer de zakenman en wil winst zien, hij is dan ook stug en star in zijn houding naar haar. 
De band tussen broer en zus leert je naarmate je het boek leest waarderen en hoe de hechte band tussen broer en zus weer herstelt.
Regelmatig zijn er flashbacks naar het verleden van Eberhard Ahrensberg. Dit zijn verhalen uit het dagboek van opa die Corinne heeft gevonden.
Het dagboek van haar opa neemt je mee terug in de zware tijd van de Tweede Wereldoorlog.
De geschiedenis van de opa van Corinne en Alexander is heel bijzonder om te lezen. Je leest hoe de opa van Corinne de Tweede Wereldoorlog overleeft maar ook hoe opa het koffie imperium begint en doorgroeit.

Moeizaam
Ik had wat moeite met het op gang komen van het verhaal. Het is goed geschreven dat zeker, maar ik kon niet echt lekker in het verhaal komen.
Langzaam aan begint het verhaal toch interessant te worden en leuk om te lezen over de koffieplantage, het koffieproces en de koffiebranderij.
De verhalen van de oorlog vind ik persoonlijk altijd ‘zware kost’ om te lezen, het is nou eenmaal een onderwerp wat gevoelig is en blijft om over te schrijven en lezen. 

De schrijfstijl is vlot, het verhaal wordt verteld vanuit wisselend perspectief, voornamelijk vanuit Corinne en af en toe vanuit Eberhard, de opa van Corinne. 
Boven elk hoofdstuk staat duidelijk aangegeven waar het zich afspeelt, met wie en in welke tijd. De sprongen in de tijd verlopen hierdoor probleemloos en het verhaal is goed te volgen.
De koffierecepten op het eind zijn een leuke toevoeging! 

waar te koop
Je kan de boeken vinden bij Harlequin.nl.
Er zijn twee versies van de boeken te verkrijgen: de standaard uitvoering, deze boeken kosten 8.99 (+verzendkosten) per deel. 
De luxe versie, zoals ik ze heb, kosten 21,99 (+verzendkosten). 
Bij Bol.com kun je de boeken ook vinden, de standaard uitvoering, je betaalt dan 12,00 (+verzendkosten) euro per boek.

De volgende Ik lees … 
Op de website staat een kalender en daarop is altijd terug te lezen wat je de komende maand kan verwachten. Er staat ook een kalender op Instagram en Facebook.
Staat er een boek-icoon op de kalender, dan kan je een boekreview verwachten.

tot het volgende blog … 


donderdag 5 september 2024

Scooziemouse GameTalk #8

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen. 
Sommige via een computer en andere via een app op mijn tablet. 
Misschien ken je StarStable prietpraat nog wel, dit is een blog wat je daar mee kan vergelijken. Alleen dan een verzameling van meerdere spelletjes die ik speel. 
Zoals StarStable, Disney Dreamlight Valley, Sims 4, Hogwarts Mystery en Lily’s Garden.
StarStable: een online paardenspel, geen onbekende hier op het weblog. 
Disney Dreamlight Valley: een online spel waar jij een nieuw thuis kan bouwen voor jouw favoriete Disney karakters.
Sims4:  simulatie game waarin jij bepaalt hoe je leven kan verlopen.
Hogwarts Mystery: ga naar de bekendste toverschool ter wereld. 
Lily ‘s Garden: renoveren de tuin van haar tante door uitdagende puzzels op te lossen en volg interessante verhalen en personages. 
Voor nu een leuke basis en wie weet wat er nog voor verrassingen komen.

Eerst keer live streaming door witchy_wobbly_gamey_stuff

Hallo, m
ijn naam is Marouscha en ik ben de dochter van scooziemouse.
Ik kan een heel verhaal maken over verschillende spelletjes maar ik denk dat me moeder zelf dit een stuk beter doet dan ik zou kunnen dus dat laten we maar aan haar over. Ik zal jullie is vertellen over het streamen op twitch.
8 Augustus heb ik namelijk voor het eerst een live stream gedaan. Laat ik vooropstellen dat de enige reden dat ik deze stream heb kunnen uitvoeren was omdat mijn vriend zijn computer en zijn twitch aan mij heeft overgedragen voor een avondje, anders had het mij ook nooit gelukt.
Hard op tegen een beeldscherm praten en jezelf een volslagen idioot voelen, dat is de kortste beschrijving die ik kan geven. Rond 7 uur ben ik begonnen. Daar zat ik  dan, alleen in een kantoortje met 3 beeldschermen voor me neus. Eentje met me game, Hogwarts Legacy, een met de stream en een met een chat waar heel lief een paar maatjes en me vriend zelf al in zaten om me toe te juichen en te steunen. 

3, 2, 1 en…. Me geluid doet het niet, dat heb ik weer! Mijn vriend komt snel het kantoortje binnen, helpt me eventjes met een paar knoppen en we kunnen na 5 minuten toch van start. Ik praat hier en daar met wat mensen in de chat en probeer maar te zeggen wat in me opkomt tijdens het spelen van mijn spelletje. Gezellig, dat is het zeker maar ook vermoeiend, wie had dat verwacht. Je doet zoveel tegelijk en het is hartstikke leuk maar ook zwaar. 
Je gespreksonderwerpen raken een beetje op en na een uurtje of 2 zit de chat er ook wel doorheen. Ik kreeg heel lief de vraag of ik vaker zou willen terugkomen, ‘girlfriend takes over the stream'. En ja! Ik ben zeker van plan om dit vaker te doen. Het is heel leuk, maar als beginner ook zeker moeilijker dan je misschien denkt. Mijn advies? Laat het over je heen komen en geef je maar gewoon over aan de stress die erbij komt kijken, want aan het einde van de stream, als je de chatbox ziet vullen met lieve berichtjes, is het alle stress en vermoeidheid zeker waard geweest.

* Het Instagram account van mijn dochter met haar gaming foto’s kun je vinden onder de naam @witchy_wobbly_gamey_stuff

En ze gaat zeker nog een keer live streamen, dus hou haar account of dat van pokeknightjordy in de gaten voor wanneer dat kan zijn. 

* De twitch link van het streamingskanaal wat werd gebruikt is van pokeknightjordy. 


2 jaar Disney Dreamlight Valley

Sinds ze Disney Dreamlight Valley lanceerden, hebben we een hoop spannende dingen meegemaakt.

Tot nu toe hebben ze in 2024 twee gratis Realms en vijf nieuwe gratis personages geïntroduceerd, naast een uitbreidingspas die nog meer personages, quests, meubels en kleding toevoegde. 

Ze hebben ook de veel gevraagde verbeteringen doorgevoerd aan Scrooge McDuck's Store, Furniture Mode en DreamSnaps.

En er komt nog veel meer aan in 2024.

Tegelijkertijd benadrukken ze dat ze graag naar onze feedback luisteren en de game voortdurend blijven verbeteren.


zo hebben we afgelopen augustus Tiana in onze Valley gekregen, daarnaast kon je er Tiana's Paleis plaatsen en nieuwe buitendecoraties en er was weer een Star Path dat een vleugje jaren 20-stijl aan je dorp toevoegt.

Maar als we de roadmap bekijken zien we nog veel meer leuke dingen die gaan komen. 

Het is dan ook zeker geweldig dat de aankondiging is gedaan over de update van een geliefd duo dat naar de game gaat komen: Timon en Pumbaa uit Disney's The Lion King. 

Keer terug naar The Lion King Realm om nieuwe verrassingen te vinden en breng het paar terug naar je dorp. Met een beetje hulp van de Forgotten help je Timon en Pumbaa om een ​​invasie van Night Mites te verslaan, een gemeen nieuw probleem dat verband houdt met Night Thorns en de Forgetting.


Later dit jaar presenteren ze je nog een spannende Showcase, waarin ze een aantal grote verrassingen onthullen die ze voor 2024 in petto hebben.
Voorlopig moeten we wat informatie betreft het even doen met de afbeelding van de roadmap.
Ook geven ze later meer informatie over de verwachtingen ( een nieuwe roadmap) voor 2025.
Het klinkt allemaal spannend en ik kijk er al naar uit! 

Einde van de zomer evenement Van 4 tot en met 26 september begint de zoektocht naar speciale marshmallows Om je jacht te beginnen ontvang je ook twee nieuwe recepten voor kampvuur-geïnspireerde lekkernijen, roasted marshmallows en s’mores, maar je moet eerst de ingrediënten verzamelen. Op je Valley Plaza vind je 3 struiken met roze marshmallows, voor blauwe marshmallows zul je moeten gaan zoeken. Die verschijnen in de Plaza, Peaceful Meadow, Dazzle Beach, Forest of Valor en Glade of Trust. Zodra je er een paar hebt verzameld, ga je naar een kookplek om wat lekkere hapjes te maken en te verdelen onder je valley villagers. Deze luchtige en zoete snacks worden echter niet alleen gebruikt om te koken! Er zijn gloednieuwe knutselrecepten beschikbaar om met de marshmallows te bouwen tot kampeerbenodigdheden, zoals een kampvuurkuil. Het evenement is gisteren begonnen, dus veel kan ik er verder ook nog niet over kwijt. Ik wil wel de tip geven dat je de 25 roasted marshmallows uitdeelt onder de bewoners van de valley en 25 s’mores zelf moet opeten. Bij het voltooien van deze opdrachten ontvang je een paar leuke beloningen.


De Sims4: Lovestruck uitbreidingspakket
Er is weer een nieuw uitbereidingspakket beschikbaar: Lovestruck.
Romantiek is niet zomaar een woord, het is een vaardigheid die verleidelijke interacties ontgrendelt. 
Wat werkt voor jouw Sim? Wat je Sim aantrekt en wat hem/haar afstoot, bepaalt hoe aantrekkelijk Sims zich tot elkaar voelen. Dit kunnen interesses, interacties en meer zijn! Ontdek deze terwijl je Sims hun partners leren kennen, relaties opbouwen en romantische tevredenheid behouden. Omdat Sims verschillende interacties leuk vinden en niet leuk vinden, kunnen partners verschillende tevredenheidsniveaus hebben. Sims met elkaar omgaan, heeft ook invloed op of hun relatiedynamiek gezond, stomend, gespannen of onvoorspelbaar is.
Word verliefd op een prachtige stad die gemaakt is voor romantiek. 
Ciudad Enamorada heeft drie buurten die charme uitstralen met genoeg plekken waar Sims elkaar kunnen ontmoeten, flirten en zelfs WooHoo.
Er is zelfs een nieuwe Singles Hangout-kaveleigenschap.

Bekijk de Cupid's Corner-app voor matches die het hart van je Sim sneller doen kloppen. 
Plan dan een date met het nieuwe date planningssysteem! 
Je kiest waar je heen gaat en wat je gaat doen, en creëert romantische ontmoetingen waar Sims van zullen smullen. Sims kunnen contact maken door spelletjes te spelen, te knuffelen in bed of de Romantic Blanket mee te nemen naar een mooie plek voor een speciaal moment.











Vroege aankoopbonus
Niet alle liefdesverhalen hebben een happy end. Omarm een ​​beetje hartzeer met Cry Me a River Eyeliner, kruip lekker onder de de nieuwe Herbert Heart Plushie en begin je single leven met het Basic Breakup Double Bed.
Als je bestelt van 27 juni tot en met 5 september krijg je deze erbij. Het is vandaag de laatste dag dat je deze extra spullen nog kan ontvangen.  


Starstable: de app vs laptop
Lange tijd heb ik zeer uitgebreid over Starstable geschreven en sinds GameTalk doe ik dat niet meer. De gang van zaken bij dit spel vind ik niet eerlijk verlopen. 
Neem de versie van het spel voor de laptop/computer, het zit vol met bugs zoals geen water, vertraging tijdens het spel en een spel wat crasht bij grote drukte. 
De app versie speelt dan veel prettiger, mooi beeld, alles lijkt te werken, er is water. Ze lijken zich meer op de mobiele versie te richten dan op de vaste versie van het spel. De reden die vaak wordt opgegooid als je spel niet goed loopt is dat je software en vereiste spelfuncties niet up to date zijn. 
Een totaal bullshit verhaal! Ik heb het spel laten spelen door een gamer die alles up to date heeft en hij liep tegen dezelfde problemen zoals het geen water hebben, vertraging  enzo. Hij speelt spellen als Fortnite, Minecraft en Hogwarts Legacy, niet de minste spellen en een spel als Hogwarts Legacy heeft best wel een hoge eis om het te kunnen spelen. 
Dus als een spel als Starstable dan minder loopt is het een beetje vreemd en lijkt mij dan zeker niet aan je computer te liggen. 
Daarom ben ik blij dat de app wel goed werkt en dat het toch nog goed valt te spelen. Het enige minpunt vind ik dat je de spullen in de winkels wel ziet maar vanuit je kledingkast weer niet, misschien dat ze dat nog eens kunnen oplossen.

Wat kun je de komende tijd verwachten op starstable?
We gaan een feestje vieren, want Starstable viert zijn 13de verjaardag.
En voor de vaste volgers en spelers van het spel die weten dat er bij zo'n feestje een speciale trui hoort. 
Die is er ook, via social media is de code bekendgemaakt om jouw trui te claimen.
Dit jaar is het groene trui met nummer 13 op de achterkant. Code gemist? Geen probleem, Dit is de code: 13THBDAY … je hebt nog tot 18 september om deze in te leveren. 
En we vieren de verjaardag op een bijzondere manier.
De riddertijd komt terug op Jorvik. Zweer je trouw aan een van de vier ridderorden, laat je kunsten zien op het toernooiveld en word een echte Jorvegiaanse ridder! Uiteraard moet je ros macht uitstralen, dus hebben ze nieuwe middeleeuwse vachtvarianten voor de echte ridders.
Op de Vergeten Velden komen nog meer ridderdromen uit!
En natuurlijk mogen draken niet ontbreken bij dit thema.Hoewel draken bekendstaan als eeuwenoude, geheimzinnige wezens, zijn de draken die naar Jorvik komen zowel lief als betoverend. 
Zou jij ook wel zo'n geheimzinnige metgezel willen verwelkomen? 
Er liggen vier drakeneieren verspreid over het Middeleeuws Gewest. 
En zowel de Faramawr als de Aldrach komen tijdelijk even terug.

En ik denk dat we voor nu wel weer even genoeg game informatie hebben verwerkt.
Ik ben zelf intussen ook verder gegaan met Hogwarts Legacy maar dat komt de volgende keer wel aanbod. 
Met de sims4 ben ik ook wel bezig geweest in de vakantie maar dat was meer bouwen en uploaden naar de gallery van de sims als spelen.  
Ik denk erover om Jim in het generatie een paard te laten kopen en te gaan trainen. Daisy rommelt wat aan op de boerderij en is vooral bezig met het verzorgen van de schapen en geiten, en een beetje tuinieren. 
Kinderen wil ik deze twee nog niet laten krijgen voor nu, maar ze zijn verloofd en er moet nog een bruiloft worden gepland. 
Genoeg om te doen dus, maar mijn tijd om te spelen is even wat minder.

De volgende GameTalk staat gepland op donderdag 10 oktober. 
Tot die tijd: veel speelplezier en tot het volgende level …



woensdag 4 september 2024

postcrossing#400

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
Het zit erop! De vakantie is voorbij, we gaan weer aan de slag. 
We gaan beginnen aan de  laatste 4 maanden van 2024. Als ik het over het algemeen bekijk dan is het jaar best snel al gegaan. 
Ik lijk hier ook meer te doen buitenshuis dan toen ik nog in Zeeland woonde.
De stad is nog 5 minuten lopen en ik ben er! En er zitten zoveel leuke winkeltjes waar ik regelmatig even binnen ga. Of plaatsen waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Dat hebben we met de vakantie ook zeker gedaan. 
Meer over de vakantie kun je lezen in het blog van gisteren. 

Wat betreft de post was het deze week rustig.
Maar ik heb weer wel mijn vraagtekens bij ons postbedrijf.
In de app stond namelijk een kaartje wat bezorgd moest worden, dat heeft er 3 dagen in gestaan, maar is nooit bezorgd. Het staat ook niet meer in de app, het is weg en PostNL zegt dat ik nog even moet afwachten, er kan vertraging zijn. 
Ja, die kennen we intussen wel! Maar we zullen het nog even afwachten. We hebben weinig keus. 

Dat neemt niet weg dat we vandaag toch wel een mijlpaal hebben bereikt in ons blog van postcrossing. 
Vandaag is het 400ste blog van dit item dat in 2016 begon op 6 april. 
IK werd lid van postcrossing op 5 april 2016 na het zien van een reclame over postcrossing. Ik dacht dat dat nooit zou werken en voor de grap begon ik eraan. En kijk nu! Het is de langstlopende blog op deze website, we zitten inmiddels al 8 jaar en vandaag dus het 400ste blog van postcrossing. 
Ik ben er helemaal blij mee en heb voorlopig ook nog geen plannen om ermee te stoppen. 

Gaan we door waar het om draait: post versturen en ontvangen.
Er zijn kaarten op hun bestemming aangekomen. Om te beginnen uit postcrossing 398, een naar Rusland, deze heeft na een reis van 7774 km in 28 dagen zijn bestemming bereikt.
En dan vorige week, postcrossing 399, een kaart naar Duitsland, Ook deze heeft zijn bestemming bereikt na een reis van 430 km in 6 dagen. 

En de vakantie is voorbij, dus we zitten weer op het oude ritme van één kaart versturen per week. 
En deze kaart is er afgelopen week op uit gestuurd. De kaart is onderweg naar het Verenigd Koninkrijk (Engeland) en maakt een reisje van 503 km voor het zijn bestemming heeft bereikt. 
De ontvangster van deze kaart houdt van reizen en nieuwe plekken zien. Ze heeft zelfs een tijdje in de Kansai-regio in Japan gewoond.
Ze werkt bij spoorwegen waar ze bewaard gebleven oude stoommachines restaureren en weer proberen in gebruik te nemen. Sommigen zijn meer dan 100 jaar oud. Het huidige project is de restauratie van een 104 jaar oude goederenlocomotief nadat deze 25 jaar lang op een schroothoop heeft gelegen.
Verder heeft ze nog twee katten, en kattenkaarten stonden ook op de lijst met tips om te versturen.
Dus de keuze was makkelijk en daarom deze kaart die onderweg is naar haar.
We gaan het dus verder weer afwachten hoe de reactie zal zijn en hoe lang de reis zal duren. 

Deze week ga ik weer een nieuwe reeks postzegels bestellen. 
De oude reeks heeft er nog eentje en dan zijn ze weer op, tijd voor nieuwe dus.
Ik heb genoeg keuze, maar welke het is geworden, zien jullie volgende week wel. 
Voor nu wil ik jullie weer bedanken voor de aandacht en jullie tijd en graag tot het volgende blog … 







dinsdag 3 september 2024

vakantie 2024 voorbij, daar gaan we weer!

Aan alles komt een einde, zo ook aan onze zomervakantie. 
We hebben zeker genoten en het weer was goed. Ik denk op sommige dagen zelf iets te warm om iets te willen doen. 
Lekker thuis met een ventilator was dan toch echt wel de beste optie voor die dagen. 
Ik had nog het plan gemaakt met mijn vriendin in Den Bosch om een paar dagen naar haar toe te komen, maar daar kwam onverwachts iets tussen. 
Het plan gaat nog steeds door, maar nu ga ik half september een lang weekend naar haar toe. 
Verder hebben we de Meppeldagen bezocht die hier in augustus op donderdag worden gehouden. Persoonlijk vonden we het niet heel bijzonder en buiten kijken hebben we verder daar niks gekocht of gedaan.
Voor de live muziek in de avonduren hoefden we de stad niet in te gaan, vanaf mijn balkon was dat goed te horen en konden we meegenieten.
wel handig als je naar de wc moest, geen lange wachtrij en de drankjes thuis zijn een stuk goedkoper dan daar op de terrassen. 
We zijn ook nog naar de bioscoop geweest voor de film Twisters. Die was echt heel goed. Gelijk vanaf het beginnen zit je gelijk in het verhaal en heb je van die momenten die je niet verwacht. 
Ik vind het zeker een aanrader om deze film te kijken als je de kans hebt.
Heb je Twister uit 1996 gezien, dan is deze Twisters zeker het je tijd waard om te gaan kijken. 
En we zijn natuurlijk bij onze favoriete ijswinkel "de ijsmaker" geweest voor een heerlijke ijsjes. We hebben ons zelf een keer op een ijscoupe getrakteerd.  

Mijn tweede week vakantie was niet zo heel prettig.
Vrouwen en overgang! 
Ik ben 51 jaar en zit volop in de overgang, ik maak daar zeker geen geheim van. 
En in die week was het voor mij echt afzien, niet alleen omdat het boven de 30 graden was maar ook omdat ik op de meest erge manier menstrutie had die je als vrouw kan hebben.
Ik kon letterlijk niks, hoe meer ik probeerde iets te doen hoe vaker ik mijzelf kon verschonen. Het is misschien wat ranzig maar ik had gewoon klonten bloed die uit mijn lichaam kwamen. Vrouwen die het ook hebben gehad zullen dit wel herkennen.
Ik ben uiteindelijk naar de huisarts gegaan en heb er iets voor gekregen. 
Verder moet ik nu weer even afwachten en zit er nog een risico in dat de bloedingen een medische oorzaak hebben. Daar gaan we vooralsnog nu niet vanuit.
Omdat ik zelf niet heel veel heb kunnen vinden van persoonlijke ervaringen met overgaan zo als ik het nu heb meegemaakt, heb ik voor nu een nieuwe blog opgezet: vrouw in overgang. 
Naast de nodige medische informatie ga ik ook mijn eigen ervaringen delen. 
Dit ga ik doen in delen, waarschijnlijk ongeveer 4 à 5 delen.
De overgang bestaat uit fases en deze ga ik doornemen, met de medische beschrijving en mijn eigen ervaring. 
Het eerste deel staat voor 14 september gepland  en daarna zal er eens per maand een blog verschijnen. 

Verder hebben we ons best vermaakt. 
De planning in de derde week liep even anders dan bedoelt. Ik zou naar mijn vriendin in Den Bosch gaan, maar er kwam iets tussen wat we niet hadden verwacht. Laat ik het zo zeggen: mijn vriendin was boos, ik begreep het wel en de planning is omgegooid. 
Ergens in september hebben we nu een lang weekend samen gepland staan. Toch nog even samen en bijkletsen over van alles. 
Vorige week is dan wel postcrossing begonnen met daarin 2 kaarten die erop uit waren gestuurd. En vanaf vandaag begint de rest van het blog ook weer te draaien. 
We beginnen aan de laatste maanden van 2024. 
De planning is zo goed als rond tot aan de kerstvakantie, en die is zelfs al ingepland.
Die staat op het rooster van 20 december tot 5 januari 2025, 2 weken, maar het kan wezen dat ik er nog een extra week achter plak of de maand januari minder inrooster aan blogs. 
Maar dat is een later zorg, hangt af van hoe dingen verder gaat met mij en de gezondheid

Voor nu is de kop er weer af!
De vakantie is voorbij en we gaan weer aan de slag. 
Morgen een nieuwe postcrossing, overmorgen GameTalk 8 en verder kunnen jullie de planning vinden rechts van dit blog, op het Facebook- en Instagram account. 
We gaan er weer fris opgeladen tegenaan! 
 
Tot het volgende blog …. 


postcrossing#401

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. De meteorologische herfst is begonnen, daar kunnen we in de temperaturen weinig van merken. Afg...