woensdag 26 juni 2024

postcrossing#392

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. 
We hebben wederom weer geen drukke week gehad, er was post maar daar straks meer over.
We hebben nog een maand te gaan tot aan de zomervakantie, en deze keer is die iets anders als wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. 
De maand augustus is onze vakantiemaand, dan ligt alles stil en doe ik ook vrij weinig met het blog. 
Dit jaar is het onze eerste zomer buiten Zeeland en hier vallen we met onze neus in de boter. 
Vanaf 25 juli tot 29 augustus hebben wij hier elke donderdag Meppeldag, 6 donderdagen die elk een ander thema hebben. We hebben dan van alles te doen, verschillende kraampjes met koopwaar staan in de stad en dit met live muziek die past in het thema van die dag. 
Ik woon niet echt ver van de stad weg, de kans is goed dat ik vanaf mijn balkon de muziek kan horen. Prima, lekker rustig op het balkon dan genieten van de muziek met een drankje erbij. 
Genoeg om te doen dus en ik hoef er niet ver voor weg, de plannen voor dagjes weg heb ik toch even opgeschoven omdat ik nog wat in huis gedaan moet hebben. 
Wat betreft het blog is het simpel: alles ligt stil, behalve postcrossing. Daar is het wel zoals ik het altijd deed met de vakantie, 2 kaarten voor en 2 kaarten na de vakantie. 
7 en 28 Augustus is er dus een blog online, daartussen niks. 
In de maand augustus deed ik toch vrij weinig met het blog, dus heb ik gekozen om de gehele maand vakantie te nemen. 
Wat we verder nog gaan doen weet ik niet, maar er is hier genoeg te doen in de omgeving.

Goed, door met de post, er was deze week post.
Deze kaart lag afgelopen week in mijn mailbox, de kaart komt uit Finland en heeft een reisafstand van 1464 km in 5 dagen. 
Deze kaart is echt indrukwekkend, ik hou wel van dit soort afbeeldingen. Ik ben niet gelovig in de zin van ik ga elke zondag naar de kerk, maar ik heb van huis uit wel de begrippen van normen en waarden van het geloof meegekregen. 
Ik zou zeker wel een bezoek aan een kerk brengen om de kunst te bekijken. De afbeeldingen zijn vaak erg indrukwekkend, de beelden, het glas in lood en de muurschilderingen of op het plafond, ik kan daar zeker van genieten.
Op deze kaart zie je ‘het laatste avondmaal’, de geboorte van Jezus en het lichaam van Jezus wat in de grot werd gelegd. 

Dan was er ook nog een kaartje van mijn kant op zijn bestemming aangekomen.
En dat is de kaart van vorige week, postcrossing 391, een kaartje naar Duitsland. Deze is na een reisje van 432 km in 8 dagen op zijn bestemming aangekomen. 

Gaan we door naar de post die ik deze week erop uit heb gestuurd, en dat is deze kaart. 
En die is onderweg naar de USA en zal een reisje van 7317 km maken voor die op zijn bestemming is. 
De ontvanger van deze kaart werkt als wetenschapper in een onderzoekslaboratorium van een universiteit, waar hij het microbioom bestudeert: de genetica van microben in en op ons lichaam. 
Hij is getrouwd, kinderen is onbekend, er staat niets over geschreven op zijn account. 
Als hobby's heeft hij koken en bakken, lezen, reizen en hij verzamelt oude typemachines. Sommige zijn al meer dan 100 jaar oud en ze zijn nog te gebruiken. 
Dat is wel leuk, ik vraag mij alleen af of er nog wel typelint verkocht wordt voor zulke apparaten? 
Er was niet echt een voorkeur, dus heb ik gekozen voor deze kaart.
We gaan het afwachten hoe de reactie zal zijn op deze kaart. 

En zo zijn we ook weer bijna aan het einde van deze postcrossing gekomen.
Het is weer een warme week hier in Nederland, de temperatuur zit weer tegen de 30 graden aan. Gelukkig weet ik het in huis redelijk koel te houden. 
Het duurt niet lang dit mooie weer, hoewel de temperatuur wel boven de 20 graden blijft is dit wel met regen. 
Volgende week de laatste muis postzegel van deze reeks, dus komende week weer een nieuwe reeks met muizen postzegels laten maken.
Daar volgende week meer over, voor nu wil ik jullie weer bedanken voor de aandacht en graag tot het volgende blog … 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#402

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.  Wat een omslag in het weer deze week, het was koud en nat, echt herfstweer. Voor nu lijken we ...