vrijdag 23 februari 2018

vervloekt huwelijk!?

* heden deze morgen had ik problemen met mijn internet verbinding door een blokkade van uit mij provider van het internet. dit door dat er een virusbedreiging was waargenomen en om veiligheidsreden het internet tijdelijk niet was te gebruiken tot het probleem was opgelost.
problemen zijn nu weer opgelost, excuses voor de vertraging!

********************************************************************************

het duurt nog maar een paar maanden en dan zal prins Harry voor het oog van de hele wereld zijn ja-woord geven aan zijn geliefde en verloofde Meghan Markle.
de trouwdatum voor deze belangrijke gebeurtenis schijnt nog al gevoelig te liggen bij het volk.

de datum werd door voetbalfans ook al niet met open armen ontvangen: is de dag waarop ook de finale van de FA-cup plaatsvindt, een evenement waar heel voetbalminnend Engeland voor uitloopt.
ook het arbeidzame Engelse volk is niet blij met de keuze voor een zaterdag: de nationale feestelijkheid bood hen zo geen extra vrije dag.
Maar er kan nog een schepje bovenop: de datum van 19 mei zou zelfs zeer ongelukkig gekozen zijn. iedereen die de geschiedenis van Engeland een beetje kent, zou volgens hen moeten weten dat deze datum gevoelig ligt. in het jaar 1536 zou deze dag één van de zwartste bladzijdes van ’s lands historie zijn. toen werd immers Anna Boleyn, de tweede echtgenote van koning Hendrik de achtste, in de Tower in Londen omgebracht.  De reden: ze kon de koning geen mannelijke erfgenaam schenken en daarop viel ze in ongenade. en wegens vermeende echtbreuk en hoogverraad werd ze vervolgens onthoofd en diezelfde dag nog begraven.
op deze zelfde datum was er nog een belangrijke geschiedenis gebeurtenis.
sinds 19 mei 1586 zit Maria Stuart (queen of Scots) als een soort gevangen van Elizabeth vast in Engeland, vanuit de familieband die er is heeft Elizabeth haar leven gespaard en leeft ze onder een soort van huisarrest haar leven verder in Engeland.
in 1587 word Maria Stuart genoemd als één van de samenzweerders die had in gestemd om Elizabeth te vermoorden en haar troon over te nemen. volgens het geboorterecht had Maria dat recht ook. samen met 6 edelen was beschreven hoe de onwettige beschouwde Elizabeth (door haar protestantse geloof en de voorgeschiedenis van haar ouders), door Maria  te laten vervangen en zo het katholieken geloof te herstellen.
het plan werd ontdekt en hoewel door eerder gebeurtenissen Elisabeth het leven van Maria nog had gespaard was dit verraad reden genoeg voor Elizabeth om Maria tot de dood te veroordelen.

mogelijk kent Harry de vaderlandse geschiedenis niet, of hij is zo in de wolken van Meghan, dat hij de tragedie van die datum een paar honderd jaar geleden, gewoon vergeten is.
voor goed gelovige zou deze datum zelfs een voorteken kunnen zijn dat het huwelijk bij voorbaat al vervloekt zou zijn.
beiden gebeurtenissen komen af van zijn voorouders, vergeet niet dat Anna Boleyn de moeder was van Elizabeth, en Elizabeth in de eerste instantie als onwettig was verklaard door haar eigen vader koning Hendrik de achtste, na het verraad van haar moeder. 
maar de twee lijken daar verder niet bij stil te staan en hoe er binnen het volk over wordt gedacht, het huwelijk staat gepland voor 19 mei 2018. hoewel het voornamelijk een privé gelegenheid word zal er toch nog een korte rit in een koets worden gehouden waarbij het volk het bruispaar kan zien.

tot het volgende blog ... Geen opmerkingen:

Een reactie posten