vrijdag 18 februari 2022

StarStable Prietpraat #56


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

paddockattributen op de boerderij van Marley
vorige week kreeg de paddock op de boerderij van Marley het systeem met attributen!
in het systeem met paddockattributen kun je kiezen uit 3 verschillende sets met attributen die je in de paddock kunt zetten. 
je gaat naar het prikbord in de paddock, dan kun je daar je keuzes maken. 
de 3 sets: de hindernissen uit de springwedstrijd van Marley, hindernissen die bestaan uit hooi en tonnen en een combinatie van die twee. 
dit soort mogelijkheden hebben we inmiddels al bij andere paddocks kunnen terug vinden. 

en verder .... 
★ je hebt het misschien al gezien, Gary heeft de afgelopen weken bij Moorland doorgebracht met drie Whinfells.
deze magische paarden staan onder grote invloed van golven Pandoriaanse energie waarmee ze van kleur kunnen veranderen. 
als je nog niet bij ze langs bent geweest hebt je daarvoor nog maar drie weken. 
ze vertrekken namelijk weer tijdens de update van woensdag 2 maart. 
je kunt ze vind bij de vuurtoren op weg naar Fort Pinta. voor 599 Star Coins kun je er er eentje kopen en toevoegen aan je paardenstal. 
★ de Akhal-Tekes en Appaloosa's van generatie 1.5 die je nu nog op de paardenmarkt van Ferdinand vindt gaan met pensioen.
tijdens de update van woensdag 6 april gaan ze Jorvik verlaten en zijn dan ook niet meer verkrijgbaar.
we dol zijn op de oude paarden, maar soms moeten ze wat wijzigingen doorvoeren zodat het spel goed blijft presteren. 
dat betekent dat ze langzaam afscheid van de oudste paarden moeten nemen. 
de Akhal-Tekes en Appaloosa's van generatie 1.5 zijn de eersten die van hun welverdiende pensioen mogen gaan genieten.
mocht je een van deze paarden hebben dan hoef je je geen zorgen te maken. zolang je ze bezit, verandert er niets met de paarden. maar bij problemen en met updates tellen deze niet meer mee en kunnen ze je ook niet meer helpen. 


wat kun je verder nog gaan verwachten?
* de Welsh pony zijn vernieuwd! deze week dus de vernieuwde Welsh pony, ze zijn er in zeven schitterende vachtvariaties.
* ga mee met Linda, Lisa en hun bijzondere bondgenoot Pi op zoek naar Anne en Alex terwijl een geheimzinnige kracht ons wil tegenhouden.
* Guillermo Gadea is terug met een PvJ-wedstrijd rond een wildwestthema. 
* er komt een nieuwe, fraaie lijn hoofdstellen voor ons die gebaseerd is op al bestaande hoofdstellen. Gga jij voor klassiek of een western halster?
in deze zelfde week komt Rex Stamper ook met een nieuwe kledinglijn. en de pauwvlinderpaarden Dorcha en Solas komen terug!

de Welsh pony's van Jorvik
Wales is al duizenden jaren het thuisland van de geliefde Welsh pony. 
het land en zijn inwoners hebben dit ras gevormd en er een stoere, sterke pony van gemaakt die zich thuis voelt in zware omstandigheden. 
op Jorvik zegt men dat de wilde Welsh pony's van Zuiderhoef oorspronkelijk eigendom waren van de familie Winterwell die ze lekker rond liet zwerven, dat beviel de pony's uitstekend. 
vanwege hun aanpassingsvermogen werd de Welsh pony voor veel Jorvekianen een metgezel. 
je vindt 1 Welsh pony in Fort Pinta en de anderen hebben hun thuis gevonden bij de kluizenaar op het schiereiland Zuiderhoef. de Welsh pony in Fort Pinta is voor iedereen meteen verkrijgbaar. voor andere variaties moet je minstens level 7 hebben en het reputatieniveau 'bevriend' hebben met de kluizenaar.
ze kosten 800 Star Coins
naast het standaardkapsel kun je 4 andere kapsels voor ze kopen, daarnaast zijn er nog 3 nieuwe, extra kapsels te koop.
en de Welsh Pony heeft ook nog een bijzondere pas. klik op de spatiebalk als de pony stilstaat, dan laat hij enthousiast zijn schattige sprongetje zien.

nieuwe hoofdstellen en halsters
het showhalster is voorlopig exclusief voor de Welsh pony. 
het nieuwe Engelse hoofdstel is geschikt voor de Welsh Pony en alle toekomstige paarden. en omdat we niet willen dat andere rassen zich buitengesloten voelen, hebben we een narcis die prachtig staat op al je paarden. 
je vindt alle artikelen in de Totaalwinkel of de winkel in Zuiderhoef.

het is een tijdrovend en lastig klusje om passende uitrustingen te maken voor de paarden die ze al in het spel hebben. 
vandaar dat ze deze hoofdstellen en halsters voorlopig voor de Welsh Pony en de komende nieuwe paarden gebruiken. 
maar ondertussen zijn ze ook bezig om ze in de toekomst ook passend te krijgen voor bestaande paarden.


StarStable goes mobile!
en dan het moment waarop we allemaal hebben gewacht! 
StarStable Online is beschikbaar voor iPhone en iPad in de VS en de EU! houd je duimen bezig door altijd en overal te spelen!
je kunt de app downloaden van de App Store in de VS, EU, Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Canada, Zuid- en Latijns-Amerika! voor nu is het alleen beschikbaar voor apparaten met een IOS besturing.
voor alle Android-gebruikers, blijf je duimen trainen! ze kunnen niet zeggen wanneer de app beschikbaar zal zijn op Android, maar we zijn begonnen met het proces.
ik zelf heb Android besturing op mijn mobiel maar Michelle Mousetree is in het bezit van een iPad en die werkt dus op zo een IOS besturing. dat hebben we dan ook uitgeprobeerd.
en het is even wennen maar het werkt supergoed, het beeld ziet er prachtig uit.  
wel is het soms onhandig om zo op een redelijk groot apparaat het spel met je duimen te bedienen maar dat zal denk ik ook wennen zijn. verder is je kast niet zo handig in het spel omdat je niet kan zien wat er precies staat. de pictogrammen zijn nog in het oude grijs zo dat je niet ziet welke kledingstuk je pakt. 
ik wens de IOS gebruikers veel speel plezier en voor de Android gebruikers: we moeten nog even geduld hebben, maar voor ons komt het er ook aan. 

scrapbook#42 
en met dit scrapbook komen we weer aan het einde van deze StarStable prietpraat.
volgende week dus de missie met Pi, Lisa en Linda. weetje nog dat Anne met iets belangrijks vandoor ging tijden de missie met Fripp en Alex die haar achterna is gegaan?
als je het niet meer weet is het begrijpelijk, het is al bijna een jaar geleden, maar wel onverwachts dat Pi de heks meehelpt om Anne te vinden. ik ben erg benieuwd naar deze missie. jullie ook? 
via de Instagram accounts blijven we foto's plaatsen, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...