vrijdag 21 januari 2022

StarStable Prietpraat #54


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

slangenbeetparcours
het Winterdorp heeft zijn poort weer voor ons gesloten. we zullen weer een jaartje geduldig moeten wachten tot we er weer naar toe mogen.
maar bij de Jorvik stallen is Mark, een oud-Olympisch springruiter aangekomen met een verrassing.
een gloednieuwe wedstrijd voorbij de Jorvikstal. 
Mark wilde graag een springwedstrijd met crosscountry combineren, en bedacht een parcours voor beide disciplines. 
hij vernoemde de wedstrijd naar hotel de Slangenbeet, een hoeve in Noord-Jorvik waar hij jaren geleden verbleef en waar zijn liefde voor paarden begon.
je kan Mark vinden bij de arena van de Jorvikstal. 
en maak je niet druk want dit is geen tijdelijk race, Mark is van plan om bij Jorvik stallen te blijven met deze wedstrijd. 
op zich is het zeker een hele leuke race en ook een leuke aanwinst bij de Jorvik stallen. echt heel moeilijk is deze race ook niet, maar het is zeker in het begin even wennen met hoe de race gaat. 
met deze race krijg je 150 xp voor je paard en je verdiend 20 Jorvik shilling ermee. 

wat kun je verder nog gaan verwachten?
deze week de vernieuwde Appaloosa! ze zijn er in allerlei kleuren en verschillende vlekpatronen en op Jorvik vind je zes prachtige vachtvariaties.
ook deze week: het western touwhalster past perfect bij de Appaloosa. je vind de halsters in vier verschillende tinten voor je nieuwe maatje.
* Niet alleen de Appaloosa kregen een make-over. de  boerderij van Marley krijgt een opknapbeurt! extra ruimte veel ruimte en ga mee met Marley wanneer hij zijn familieleden verzamelt om zijn overleden vader Ronnie Bob te eren! 
* Marley heeft per ongeluk groente besteld ... heel veel groente! een waanzinnige hoeveelheid aardappelen en hij kan deze aardappels niet zomaar laten wegrotten, daarom heeft hij een wedstrijd bedacht met deze berg groente. (?)
daarnaast krijgt de merchandise op Marleys boerderij nieuwe kleuren.
* het wordt steeds mooier op Marleys boerderij! ook hier krijgt de rijbak een attributensysteem waarbij je kan kiezen uit verschillende sets met attributen.

de vernieuwde Appaloosa
de Nimíipuu, ook wel Nez Percé (doorboorde neus) genoemd, uit het Columbia-plateau in het noordwesten van de VS fokte een van 's werelds kleurrijkste rassen. 
de blanke kolonisten noemden het paard de Appaloosa, die afstamt van de paarden die de Spanjaarden naar Amerika brachten. 
er zijn geen twee Appaloosa's hetzelfde, ze zijn er in allerlei basiskleuren en verschillende vlekpatronen. 
bekijk nu de unieke patronen op de zes nieuwe Appaloosa's die naar Jorvik zijn gekomen.
je vindt 1 Appaloosa in Fort Pinta en de anderen hebben hun thuis gevonden op de boerderij van Steve. en ze kosten 900 Star Coins.
de Appaloosa in Fort Pinta is voor iedereen verkrijgbaar. voor andere variaties moet je minstens level 11 hebben.

deze paarden zien er op zich wel mooi uit, maar ik ben niet van plan er een van toe te voegen in mijn verzameling. 
ik vind de voorkant van de manen een beetje raar, als ik zo eerlijk mag zijn. als of een kapper de boel naar beneden heeft gekamd en daarna recht afgeknipt. 
maar misschien dat het er weer anders uit ziet als je van kapsel veranderd.
naast de warrige hanenkam kun je voor de Appaloosa 4 standaardkapsels kopen: kort, hanenkam, wedstrijdknotjes en vlechten. daarnaast zijn er nog 3 nieuwe, extra kapsels te koop.
en de  Appaloosa heeft een unieke gang. deze unieke gang word de appatelgang genoemd. 
zo laat je hem in deze gang lopen: geef in normale pas aan dat je paard moet versnellen en hou SHIFT ingedrukt.

western touwhalsters
de nieuwe touwhalsters zijn speciaal bedoeld voor de vernieuwde Appaloosa. 
waarom is de halster niet op andere paarden gebruiken?
het is een tijdrovend en lastig klusje om passende hoofdstellen te maken voor de paarden die ze bij StarStable al in het spel hebben. vandaar dat ze de touwhalster voorlopig voor de Appaloosa en de komende nieuwe paarden te gebruiken is. 
maar ondertussen zijn ze ook bezig om ze passend te krijgen voor bestaande paarden.
je vindt ze op de Starshine-hoeve en in de Totaalwinkel.




scrapbook#40 
en met dit scrapbook komen we weer aan het einde van deze StarStable prietpraat.
de komende weken staat de farm bij Marley dus centraal. er gaat een hoop veranderend om het voor ons nog leuker te maken. ik ben dus zeer benieuwd naar deze upgrade van de farm.
via de Instagram accounts blijven we foto's plaatsen, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#384

En afgelopen week is PostNL, ons Nederlandse postbedrijf, met een bericht naar buiten gekomen dat waarschijnlijk niemand zag aankomen. Ze ga...