vrijdag 14 januari 2022

How's life #7: huis te koop en een corona-test

de helft van januari 2022 al alweer bijna voorbij, beetje laat maar toch: Happy New Year! 
en wat kunnen we dit jaar weer gaan verwachten. ik denk dat ik niet overdreven ben als ik zeg dat de coronavirus of welke variant dan ook iedereen nog wel even bezig gaat houden, net als de afgelopen 2 jaar. 
maar er zijn wat dingen in de wet veranderd en niet iedereen zal dit mogelijk al weten. 
dit zijn een paar van die verandering waar je tegen kan gaan komen.
  • wie nog een sigaretje op het werk wil opsteken, moet naar buiten. de overheid verbiedt per 1 januari rookruimtes op de werkvloer. eerder werden rookruimtes in bijvoorbeeld horeca al verboden.
  • het wordt niet alleen moeilijker om te roken, maar ook om aan sigaretten te komen. met het verbod op alle sigarettenautomaten wordt het roken nog meer ontmoedigd.
  • er komen zwaardere straffen op het in bezit hebben van grondstoffen voor drugs en de handel daarin. Justitie gaat de kosten van vernietiging van drugs, wapens en vuurwerk verhalen op de daders.
  • klanten van sekswerkers zijn voortaan strafbaar als zij weten dat er sprake is van dwang, of als ze een vermoeden hebben van uitbuiting of mensenhandel. de klant kan een gevangenisstraf tot vier jaar krijgen of een geldboete tot maximaal 21.750 euro. als de sekswerker minderjarig is, kan de klant een gevangenisstraf van maximaal zes jaar krijgen.
  • radicale organisaties verbieden wordt makkelijker. het gaat om organisaties die de democratische rechtsstaat willen afschaffen. de rechter kan leidinggevenden van deze organisaties een bestuursverbod opleggen. daardoor kunnen zij hun activiteiten niet ergens anders voortzetten.
  • honden mogen vanaf 1 januari geen stroomhalsband meer om. de speciale halsband helpt bij het trainen van honden. ook zonder stroomstootfunctie mag deze halsband niet om. door de stroomhalsband ervaren honden pijn of kunnen ze gewond raken.
  • er komt een nieuwe Wet Inburgering. taal en werk is volgens deze nieuwe wet de beste route naar meedoen in de samenleving. in dit nieuwe beleid geldt een hogere eis voor het taalniveau dan vroeger. daarnaast moeten asielmigranten taallessen combineren met (vrijwilligers)werk of stage.
meer over alle wetsveranderingen kun je terug lezen op de website van de Rijksoverheid. 

toch niet te koop
ik heb het een tijdje terug al een gezegd dat wij hier wat last hebben van jongeren die vor veel overlast zorgen. 
de politie weet er van en rijden regelmatig rond maar helaas zijn ze nog niet gepakt.
wel lijken hun streken te zijn veranderd. of dat beter is wil niet gelijk zeggen maar groten deels lijken ze met belletje trekken en op ramen kloppen te zijn gestopt. 
we horen ze lijken zich op andere dingen te hebben gericht. 
zo als bijvoorbeeld een te koop bord weg halen en bij iemand anders in de tuin te zetten.
of dit werk van hun is is een vraagteken maar de eerste verdenkingen gaan wel uit naar hun.
niet alleen door mij maar ook de politie. 
het is toch raar wakker worden en je ziet zo een bord in je voortuin staan. ik weet dat ik het huis nu huur en als ik er uit weg ga dat dit wordt verkocht. maar om het nu al met een bord te koop te zetten is toch wat snel en onvriendelijk naar mij toe.
omdat er verder niemand reageerde op mijn facebook bericht over dit bord heb ik maandagochtend de makelaar gebeld en die was superblij dat ik heb had bewaard en hem er over belde. 
die zelfde dag is hij het bord nog komen ophalen en kreeg ik als bedankje 2 flesjes wijn van hem.
ik waardeer het gebaar maar ik zie het als niks bijzonders om even iemand een berichtje te geven over zijn gevonden spullen. 
ik ga zeker genieten van deze wijn en hopelijk word het huis waar het boord bij thuis hoorde met succes verkocht. 

een corona-test 
nee, schrik niet, het klinkt erger dan dat het is maar we kwamen er niet vanonder om er een te doen. of liever gezegd mijn dochter. maar omdat we samen in een huis wonen en veel samen doen heb ik er ook een gedaan voor de zekerheid. 
mijn dochter had klachten. we dachten meer aan verkoudheid of griep dan corona maar om zeker te zijn gingen ze een test doen.
man, wat een gedoe is dat! ik had eerder het gevoel als of ik een zwangerschapstest deed dan een coronatest. 
nou, eerst alles netje weg gelegd. toen begonnen met mijn neus te snuiten. 
dan moet je met zo een staafje in je linker neusgat, tot je weerstand voelt en dan 5x draaien. dit herhaal je in je rechter neusgat, met het zelfde staafje. 
dan doe je dat in een buisje waar een vloeistof in zit. goed draaien en in het buisje licht knijpen om een goed menging te krijgen. dan moet je er een dopje op doen waarmee je de vloeistof op je test kan laten druppelen.

die druppels moeten er 4 zijn, niet meer en niet minder, 4 druppels.
en dan moet je 15 minuten wachten. zoals ik al zei het voelde als een zwangerschapstest.
na 15 minuten is de test echt klaar en beiden hadden negatief. geen corona dus.
de huisarts dacht ook dat het geen corona was maar meer een echte verkoudheid. de keel lijkt ook iets ontstoken, ze heeft geen koorts maar wel erg snotterig.
hij heeft mijn dochter wel aangeraden even uit te kijken. 
de hond uitlaten als er verder even niemand op straat is doet ze wel maar verder blijft ze even uit de buurt van mij en andere. 
de kans dat wij corona oplopen is zo klein. we werken op het moment niet omdat de winkel dicht is. verder kom ik alleen bij een supermarkt of en even kattengrind ophalen bij ons tuincentrum wat ik vooraf heb moeten besteld.
ik snap dat mensen gaan stressen maar er is nog echt zo iets als verkoudheid of griep. het is niet alleen corona of welke variant we tegenwoordig ook mogen hebben. 

jaarlijkse check up
inmiddels heb ik mij jaarlijkse check up ook weer gehad.
net na de kerst moest ik bloedprikken en urine inleveren om te laten testen.
afgelopen week had ik de uitslag en die was goed. de cholesterol is niet te hoog en alle ander belangrijke waarden waren ook goed. de suiker was licht verhoogd maar niet zorgwekkend.
maar met net na de kerst, waarbij je misschien iets meer snoept was dat ook niet zo heel vreemd. 
dus we zijn weer voor een jaartje goed gekeurd. omdat ik in een risico groep val krijg ik deze check up elke jaar. dat heeft te maken met leeftijd en medische klachten.
ik vind het prima, geeft je toch een stukje rust dat je het goed doet. 

en zo komen we aan het einde van dit blog. 
een heel nieuwe jaar lift voor ons en ik hoop dit jaar toch eindelijk eens te verhuizen.
dat is het enige wat ik dit jaar als doel heb, maar dat ligt niet geheel in mijn handen. 
we hopen en we duimen en wie weet ... misschien hebben dat geluk wel dit jaar.
dan kan de woningbouw wel een te koop bord in de voortuin laten zetten.

tot het volgende blog ... 













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...