dinsdag 8 mei 2018

up date: wondroos

up date: nazorg wondroos
nou, de foto zeg denk ik al genoeg?
ik heb nog steeds verband op me wond die is overgebleven van de wondroos.
de wondroos had ik met de Pasen, inmiddels alweer een kleine 7 weken geleden.
de wondroos en de oorzaak heb ik eerder al eens uitgelegd in verschillende blogs, dus ik ga niet in herhaling vallen.
ik heb wondroos voor de 3de keer gehad en dat gaat toch zijn littekens achter laten.
om precies te zijn is het nu litteken op litteken en het ziet er echt niet fraai uit!
op de foto kan je wel een beetje zien dat de huid er beschadigd uit ziet en dan bespaar ik jullie de wond zo als die nu is even.
hoe kan je het beschrijven? een rauwig wond, als of er een beetje huid is opgesmeerd waar de moeiten niet voor is genomen om even netjes glad te strijken.
kortom: de huid op me onderbeen is zeer ernstig beschadigd en zal een rauwig litteken blijven, ook als de wond straks helemaal goed dicht is.
nou, gezellig dan! mensen kijken me nu al na als ze me met deze dagen en het mooie, warme weer zien lopen met zo een grote plakpleister op me been. hier onder zit trouwens wederom een siliconenpleister, die dingen werken best nog wel goed. (ze lossen helaas niet de beschadiging op maar de wond was vrijwel helemaal dicht.)
a.s vrijdag (morgen) mag ik weer terug voor wond verzorging en dit blijft zo tot dat de huisarts tevreden is over de wond.

dermatoloog
en tevreden is hij zeker niet!
de beschadiging van de huid is naar zijn mening best wel erg en denk er over om me naar een dermatoloog te sturen.
een dermatoloog is dus een arts gespecialiseerd in de huid en via goolgle was ik eens gaan zoeken op behandelingen die hij kan uitvoeren op de huid.
ik word daar niet vrolijk van! echt! dingen als lazertherapie, shocktherapie of bevriezingstherapie komen voorbij.
allemaal om mensen te helpen met huidaandoeningen als huidinfecties, cosmetische ingrepen en ook dus huidbeschadigingen.
en als ik de huisarts zo hoorde dan wil hij me naar zo een persoon gaan sturen, ziekenhuis dus.
nu las ik wel dat bij cosmetische ingrepen en beschadigingen van de huid er ook word gekeken naar hoe de persoon er onder lijdt.
met me werk heb ik er geen last van en door dat je een lange broek draagt is de plek niet zichtbaar voor bezoekers van de kringloopwinkel.
oké, als je net als de afgelopen dagen buiten loopt kijken mensen wel en ik merkte dat ook hiervoor door het litteken wat er al zat maar ik stoorde me er verder niet aan.
dat het nu erger is geworden dat litteken is voor mij nog geen punt om me druk te maken.
ik kan hier niks aan doen, het is me overkomen.
maar het is zeker een punt om over na te denken. moet ik me laten behandelen om het litteken minder zichtbaar te krijgen? ik heb nog geen idee.
ik ben me bewust dat de beschadigde huid mogelijk dan word weg gehaald maar wat blijft er achter en hoe ziet het er dan uit?
100% weg en niks meer er van zien zal hem niet worden, denk ik.
ik laat het maar over me heen komen, meer kan ik niet doen. ik heb altijd nog de keuze of ik het wel of niet doe. ik denk as je eenmaal een gesprek eens heb gehad en je een advies heb je beter kan bepalen of het verstandig is of niet.
ik heb altijd gezegd niks aan me lijf te willen doen van plastische chirurgie, nou is dit heel anders maar het lijk er wel op voor mij idee.
genoeg om over na te denken, en ik pieker me suf.
voor nu kan ik alleen maar afwachten en in ieder geval goed bespreken met de huisarts hoever het echt nodig is om deze stap te nemen.

tot het volgende blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten