donderdag 12 april 2018

feiten over het leven van de Amish

er is nog steeds veel mensen die niet echt wat weten over de Amish, behalve dat ze heel vriendelijk zijn, en dat ze de neiging hebben om voor zichzelf te houden, en niet om zich te mengen met de rest van de bevolking en veel moderne gemakken te schuwen. 


elektriciteit

"gelassenheit" of "het laten zijn" van de Duitser, is de filosofie waar de Amish leven door. 
het betekent dat de aarde moet worden gebruikt zoals God het bedoeld heeft ,zonder technologie en elektriciteit. maar zelfs de Amish weet dat elektriciteit nuttig kan zijn, dus gebruiken ze het in geval van nood.


buitenstaanders
het maakt niet uit welke etniciteit je bent, of welke huidskleur je hebt, of waar je vandaan komt, als je een buitenstaander bent, wordt je Engels genoemd. 
dat komt door dat toen de Amish voor het eerst naar Amerika kwamen, iedereen die hen benaderde van de Engelse kolonisten waren die Engels spraken. 
de Amish konden niet naar hen verwijzen als Amerikanen, omdat zij ook Amerikanen waren geworden, dus noemden ze eenvoudig Engels. 
en omdat ze niet geneigd zijn hun gewoonten te veranderen, blijven ze dit tot vandaag doen.


Amish gezichtloze poppen 
Amish-poppen lijken misschien griezelig voor de rest van de wereld, maar dit zelfgemaakte speelgoed leert kinderen dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet.geen gearrangeerde huwelijken
er zijn geen gearrangeerde huwelijken in de Amish-gemeenschap,wat wel word gedacht door de buiten wereld. het betekent dus dat ze kunnen kiezen met wie ze trouwen. 
er is maar één regel: ze moeten met een lid van de Amish-kerk trouwen. dus, Amish kan iemand dateren die is gedoopt in het Amish-geloof nadat ze officieel deel uitmaken van de gemeenschap.
daten gebeurt alleen in openbare ruimtes. wanneer de man voorstelt te trouwen moeten hij goedkeuring krijgen van de Amish kerk.


bruiloften
een diamanten ring is een teken van ijdelheid, dus het maakt geen deel uit van de huwelijksceremonie. 
er zal ook geen make-up of sieraden worden gedragen tijdens de bruiloft. 
het haar van de bruid is bedekt en ze draagt ​​een eenvoudige blauwe jurk. dus, iets ouds, iets blauws, iets geleend maar niets nieuws. de bruiloften zijn meestal in de herfst.
misschien is het niet romantisch, maar na de bruiloft blijven de bruid en bruidegom in het huis van de bruid om het huis na de bruiloft schoon te maken. 
dat is hoe zij hun dankbaarheid aan haar ouders voor de bruiloft uiten.
na de eerste nacht als man en vrouw verlaten ze het ouderlijk huis van de bruid en gaan ze naar hun eigen nieuwe huis. de nieuwe man en vrouw wonen meestal in het huis van haar ouders totdat ze hun eigen huis bouwen, als deze nog niet is gebouwd.
de rest van de huwelijksreis is eigenlijk een lang bezoek aan de familieleden als pasgetrouwden.

zelden ziek

alcohol en sigaretten zijn verboden in de Amish-gemeenschap. 
bovendien is alles wat ze eten biologisch en inlands. 
dit verklaart waarom ze zelden kanker of andere ernstige ziektes krijgen.

drie talen
het thuisland van de Amish is Duitsland, dus hun moedertaal is Duits. 
ze spreken ook Engels, gezien het feit dat ze in Amerika wonen, en ze gebruiken soms Pennsylvania Dutch, een vorm van Duits, in hun dagelijkse aangelegenheden.

Free Pass
het maakt niet uit welke religie we hebben, tieners willen altijd hun rebelse kant verkennen. 
dat wetende de Amish ook, elke Amish-tiener mag tussen 14 en 18 het "Engelse" leven ervaren. "Rumspringa" of "Rondlopen" is een overgangsrite voor Amish-tieners voordat ze worden gedoopt.


tot het volgende blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten