zondag 5 november 2017

waardevolle gevonden voorwerpen #1

van oude munten tot iconische auto's, deze objecten werden ontdekt in de meest ondenkbare plaatsen. dit zijn een paar van die waardevolle voorwerpen gevonden in verlaten schuren of gebouwen.


1956 FORD THUNDERBIRD 
waarde: 22 600 EURO
deze 1956 Ford Thunderbird werd samen met 50 andere legendarische wagens uit de 20ste eeuw gevonden. de auto's stonden decennialang onaangeroerd op hun redding te wachten in een grote opslagplaats. de familie van de overleden eigenaars riep de hulp in van professionelen om de volledige collectie te schatten. de volledige collectie werd verkocht voor meer dan 250 000 euro. 


ORIGINELE HONKBAL POSTER: 
waarde: 50 882 EURO
een politieagent uit het Amerikaanse Wisconsin kwam een honkbal poster tegen in z'n schuur. een vriend die de iconische 'Cracker Jack'-kaartjes verzamelt, tipte hem dat deze poster wel eens veel geld zou waard zijn. de poster werd gekocht door een bedrijf gespecialiseerd in vintage-kaartjes voor 50 882 euro.

1969 DODGE CHARGER DAYTONA: 
waarde: 75 069 EURO
de nieuwe eigenaar van een schuur in Alabama ontdekte deze zeldzame 1969 Dodge Charger Dayton. hij verspilde geen tijd en zette dit pareltje onmiddellijk te koop. het voertuig dat al lang op het lijstje staat van mening auto-liefhebbers, mede misschien door dat dit type ook werd gebruikt voor de dukes of hazzerd voor de welbekende uitvoering van de general lee ,ging onder de hamer voor 75 069 euro op een veiling van Mecum. 


500 GOUDEN MUNTEN: 
waarde: 818 653 EURO
de werkmannen die een oude wijnmakerij aan het renoveren waren in de Franse Champagne-streek waren even in schock na deze ontdekking. de munten daterend uit 1851 zaten verstopt in de dwarsbalken van het gebouw. de waarde van deze schat zou een 818 653 euro zijn. EDMÉ BOUCHARDON BUSTE: 
waarde: 1 503 633 EURO
dit standbeeld werd op een verlaten landgoed in Schotland gevonden. het standbeeld is een buste van de politieker Sire John Gordon en zou een waarde hebben 1 503 633 euro. dit is een creatie van de Frans beeldhouwer Edmé Bouchardon daterend uit 1758.
waarschijnlijk is de man die het voorstelt niet wat het waardevol maakt maar de maker van dit beeld.

(bron: msn.nl)

volgende week heb ik nog een paar van die waardevolle gevonden voorwerpen.

tot het volgende blog ....Geen opmerkingen:

Een reactie posten