dinsdag 14 maart 2017

stemmen 15 maart 2017

morgen is het weer zo ver, we mogen naar de stembus om ons nieuwe kabinet te kiezen.
de keuze is aan je zelf. jij kiest zelf de partij waar van je denkt dat die het beste zullen regeren over ons land en die misschien voor jouw de beste dingen bieden.
in beiden gevallen heb ik persoonlijk me twijfels of er wel een partij is die mij dat bied?
ik beken eerlijk dat ik weinig tot geen vertrouwen heb in ons kabinet. en het ook niet veel uitmaakt wat je zelf zou zien gebeuren, ze doen toch wel wat ze willen.

de lijst staat vol met partijen, dit zijn er een paar uit die lijst waar we op kunnen stemmen:
  • VVD
  • PVDA
  • PVV
  • D66
  • GROENLINKS
  • SP
  • CHRISTEN UNIE
  • SGP
  • DENK
  • 50 PLUS
er zijn er nog wel meer waar je uit kan kiezen. dat maakt het niet altijd makkelijk.
want welke partij bied jouw nu wat bij je past? daar kun je weer verschillende stemwijzer voor vinden die je kunnen helpen bij je keuze. via google kun je genoeg vinden die je kunnen helpen met stemmen.

vanaf je 18de heb je stemrecht hier in Nederland.
van te voren krijg je een zo gezegd stempas, met deze pas en een bewijs van je identiteit ga je naar de stembus die op je biljet staat aangegeven.
daar geef je je pas af en je identiteit word bekeken of jij bent wie je zegt dat je bent. dan krijg je een stemformulier waar je met een rood potlood een bolletje mag kleuren op de persoon die jij als nieuwe president van ons land zou willen. dit alles doe je in een soort pashokje.
daarna gooi je dat formulier in de stembus en je bent klaar.
het stelt niet zo heel veel voor, maar door de vele keuzes is het minder makkelijk dan het lijkt.

ik zelf kijk naar zaken als:

  • lage inkomengroepen en ouderen
  • kosten voor ons ziekenfonds
  • onderwijs
ik heb geen hoge inkomen door dat ik afgekeurd ben maar wil wel dat mijn inkomen rendabel blijft om er van te kunnen leven. en als ik straks ouder ben hoe zit het dan met mijn pensioen?  blijft daar genoeg van over om te kunnen leven.
de kosten voor me bezoekjes aan dokters en me medicijnen speelt daar ook in mee, op dit moment is er per jaar 385,00 euro aan eigen bedragen en voor de boven genoemde groepen is dat heel veel geld om bij te leggen. dus, hoe zit dit voor straks? kan ik mezelf of me dochter nog medische zorg geven?
en dan onderwijs, is dat ook nog te betalen en kan ik me dochter ook naar een goed onderwijs laten gaan zo dat zij straks het onderwijs krijgt en een baan kan vinden in haar keuze van werk?
voor mij zijn dit 3 punten waar ik naar kijk, voor iemand anders zijn het misschien weer hele andere punten waar ze op letten.
maar op deze wijze probeer je wel voor jezelf te kijken welke partij je op die punten de beste keuze geeft.

welke partij dat voor mij is? dat hou ik voor mezelf.
maar morgen mag ieder Nederland van 18 jaar en ouder hun stem gaan uit brengen en dan is het verder maar hopen dat we straks een nieuwe kabinet hebben waar wij Nederlands in geloven en vertrouwen.
wat het ook gaat worden, we houden altijd mensen die niet tevreden zijn met de uitkomst.

tot het volgende blog ......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#379

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.  en ik val gelijk met de deur in huis, vorige week had ik een kaart die naar Duitsland ging. De...