dinsdag 29 augustus 2023

vakantie voorbij, we gaan weer aan de slag

Vakantie 2023
Het zit er weer op de zomervakantie van 2023.
Het weer was niet altijd wat we hadden gehoopt, maar goed we moesten het er maar mee doen. 
We hadden hier niet echt grote plannen om te gaan doen, meer we kijken wel hoe het weer is en dan kunnen we altijd zeggen of we wel niet ergens naar toe gaan. 
In de eerste week van de vakantie hebben we een roadtrip gehouden. We zijn begonnen in Bergen Op Zoom waar we wat hebben geshopt, meer kijken dan echt wat kopen. We zijn meer geĆ«indigd met de standaard dingen van voorraad meenemen nu we toch in de stad zijn. 
Daarna zijn we richting Intratuin Halsteren gegaan voor een grote kop cappuccino in het vernieuwde restaurant . 
We willen hier later nog een keer naar terug, dan willen we op zondag het ontbijt arrangement proberen wat ze hebben. Dit doen ze alleen op zondag. 
Daarna zijn we nog naar Steenbergen gereden waar we ook nog wat hebben geshopt. En op weg naar huis nam ik de afslag naar Bruinisse over de Philipsdam om bij BRU17 te eindigen voor ons avondeten: verse kibbelingen. 
Het was zeker een erg leuke dag zo met zijn twee. 

Tijdens onze tweede week vakantie hadden we loges, Ik had het al eerder gezegd. 
Mijn ex en zijn gezin waren weer voor vakantie in Zeeland. 
Die heeft inmiddels door wat er vorig jaar is gebeurd en realiseert zich ook hoe fout hij is geweest. Dat stukje laten zijn vrouw en ik lekker zitten voor hemzelf en zijn oudste dochter om over te praten en op te lossen. 
Het was zeker weer erg gezellig en leuk. 
De kids hebben weer genoten, wel hadden ze een paar regels waar ze zich aan moesten houden.
We hadden houten bouwpakketjes die ze eerst konden kleuren en daarna in elkaar zetten, we hadden een uil, een papagaai en een flamingo. 
Gezellig monopoly gespeeld en we hadden een kinderbingo voor de kinderen voor ze in elkaar met een paar leuke prijsjes.
En broer en zus hadden samen gekookt. 
We zijn nog bij de kringloopwinkel geweest waar ik werk, daar wilde ze graag eens naar toe om te kijken waar ik werk. We zijn ook nog bij Intratuin geweest, en daar hebben we een ijsje gegeten. Daarna konden de kinderen nog even in de speeltuin daar spelen. 
Het was zeker gezellig, en ik moet ook eerlijk zeggen dat mijn ex echt wel even een andere kant heeft laten zien. Voor zijn dochter is op dit moment maar een ding wat telt: geen woorden, maar daden. 
We zullen zien wat de toekomst daarin gaat brengen.

Op de laatste dag van onze vakantie zijn we er ook nog even op uit geweest.
Zo hebben wij ons zelf verwent met een ontbijt arrangement bij 'de eetbare tuin' van Intratuin Halsteren.
Daarna zijn we naar het bos gereden waar we hebben genoten van een boswandeling. We waren daar al een tijdje niet geweest en ik merkte dat er heel veel veranderd is daar. 
Zo is er naast de wandelpaden nu ook fietsroutes door het bos, en ik zag ook bordjes voor een speurtocht die je met je kinderen kan doen. De oude wilg staat er ook nog, maar je mag er nu niet meer in klimmen, wat wel begrijpelijk is. De boom is al erg oud.
Toen kregen we het idee om bij vliegclub Seppe te gaan kijken in Bosschenhoofd, hier kwamen vroeger ook vaak om vliegtuigjes te spotten. Ze vliegen nog steeds maar het is er erg veranderd. De route langs de baan is met een auto niet meer te doen, je er parkeren en gaan lopen of eventueel er langs fietsen. 
Wij hadden de mazzel dat er een groepje de lucht in ging voor een parachute springen. Was mooie om te zien maar zelf zou ik het nooit doen. 
En gisteren zijn we nog een dagje naar de Efteling geweest. Dan was dan ook echt het laatste wat we nog hebben gedaan voor onze vakantie. 
We gaan nu echt weer aan de slag! 

Twitter/X
Dan zit ik nog steeds met Twitter, o wacht dat heet tegenwoordig X. 
Persoonlijk erg gewaagd om zo’n bekende, ingeburgerde merknaam overboord te zetten. Daar moet je het behoorlijk hoog voor in de bol hebben en laat dat nou net een eigenschap zijn die voor Musk niet vreemd is. Hij wordt door velen beschouwd als een geniale gek. Heel slim, maar ook flink gestoord.
Hoe dan ook, ik weet nog steeds niet wat ik ermee aan moet.
Persoonlijk vind ik het al stuitend dat iemand zijn logo en twitternaam is ontnomen.
Musk heeft het Twitter-account @X overgenomen zonder de vorige eigenaar daarvoor te betalen. Er werd een e-mail verstuurd waarin werd medegedeeld dat hij de accountnaam zou verliezen omdat namen eigendom zijn van twitter/X en ze dus het recht hebben dit terug te vorderen. 
Twitter-gebruikers kunnen geen wettelijke rechten ontlenen aan hun gebruikersnaam. In de voorwaarden van het platform staat dat gebruikersnamen verwijderd kunnen worden als handelsmerken worden geschonden. 
Deze hele manier van omgaan met iemand en zijn account, die soms al vanaf het begin van Twitter bestaat, beschouw ik toch als respectloos en asociaal.
Buiten het blog om doe ik momenteel op persoonlijk vlak helemaal niks meer met X.
Ik heb inmiddels via verschillende journalisten platforms vernomen dat de huidige vorm van X, hun beleid en regels als gevaarlijk worden gezien. 
Ik kan het nog begrijpen ook dat men het gevaarlijk vindt wat Musk allemaal doet en toelaat.
Ik heb een Twitter/X account op eigen naam staan, maar heb dit inmiddels veranderd naar het weblog en deel hier eigenlijk alleen nog de linkjes van de weblogs. 
Of ik het allemaal zo ga houden of dat ik er volledig de stekker ga uit trekken ik weet het nog niet. Maar het Twitter/X is zeker niet meer wat het is geweest. 

18-08 Update: 
Er gaan geruchten dat Musk het blokkeren op Twitter/X wil gaan stop zetten. 
Dat zou betekenen dat iedereen zonder problemen van alles onder jouw post kan zetten.
Je wil er niet bij stil staan wat ze allemaal voor rommel gaan schrijven of eventueel aan beledigingen. 
Als dat echt allemaal gaat gebeuren dan stop ik met Twitter/X. 
Ik heb geen zin in van die rare snuiters die ongepaste reacties gaan geven. 

En dat was dan eigenlijk alles wat ik voor nu met jullie kan delen, de kop is er weer af.
De vakantie is weer voorbij en we gaan weer aan de slag. 
Dat geld ook voor mij werk bij de kringloopwinkel, afgelopen vrijdag heb ik daar ook alweer een dienst gedraaid. Binnenkort waarschijnlijk nog een paar extra diensten van collega's die dan op vakantie zijn, ik hoor het wel als dat nodig is. 

Tot het volgende blog ... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#385

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Geen heel lang blog dit keer maar er was ook verder geen post deze week.  Ik kan jullie alvast ...