vrijdag 4 augustus 2023

StarStable Prietpraat #81


Welkom op Jorvik, het betoverende eiland vol eindeloze avonturen. 
Samen met je eigen paard word je onderdeel van een magisch verhaal en ontdek je vanuit je zadel een fantastische wereld. Berijd, verzorg en doe mee aan wedstrijden met je eigen paarden. Op Jorvik barst het van de paardenrassen, van prachtige, bestaande rassen tot spectaculaire magische rossen met elk hun unieke uiterlijk en karakter.
Word vrienden met spelers van over de hele wereld, ontmoet elkaar en deel je avonturen. 
Je kunt samen rijden, chatten en zelfs je eigen ruiterclub beginnen. 
In StarStable komen heel wat interessante personen en spannende mysteries voor. 
Voltooi de missies en beleef samen met de inwoners van Jorvik de spannendste avonturen.

De kneepjes leren
Word een geweldige paardentrainer in het nieuwste onderdeel: longeren! 
Beatriz op de Starshine ranch vertelde meer over longeren. Na haar inleiding kon je meedoen aan de dagelijkse longeeroefening die je, als je dat wilt, tijdens de duur van het Westernkamp kunt doen. 
Tijdens deze oefening zie je bij de gemarkeerde punten wat je met je paard moet doen. Het aantal paarden-XP dat je verdient, hing af van hoe goed je je opdrachten bij de gemarkeerde punten uitvoerden. 
Het kon alleen wel eens gebeuren dat je paard een heel andere idee had om te doen dan dat jij zou willen. Aan jouw de taak om je paard terug te krijgen in de goede baan en het juiste tempo.
Het is zeker een leuke opdracht, het leek makkelijk maar dat kon nog wel eens tegenvallen merkte ik zelf. 
Op zich zou het wel een leuk onderdeel kunnen zijn om op de Starshine ranch als wekelijkse opdracht te brengen of zo. 

En wat was er verder nog ...
* Spullen voor in je zadeltas: tijdens het westernkamp kon je voor zomermunten nieuwe sets kopen van spullen voor in je zadeltas. Een stevig pikhouweel, beestenspray of een stuk touw.
Diertjes voor goudklompen: bij Gary op de Starshine ranch kon je twee kippen kopen die je mee kon nemen in je zadeltas, ze 3333 goudklompen per stuk kosten.
* Meer dagelijkse klusjes: er waren twee nieuwe klusjes voor ons op de hoeve. 
Je kon een paar paarden meenemen naar het strand om af te koelen en je moet iets ophalen voor Carl. Deze nieuwe taken waren te vinden op het klusjesbord bij Carl. 
* Er was ook weer kleding bij in de winkels van het Westernkamp. De kleding is erg leuk maar persoonlijk vond ik dat er wel heel veel spullen waren om te kopen. Misschien toch net iets te veel en niet voor iedereen haalbaar om genoeg punten te sparen met je opdrachten om ze te kopen. En niet iedereen kan zomaar starcoins kopen en uitgeven voor dit soort dingen. 

Atlas en Kerfuffle
Tijdens je rit door de natuur, kon je 2 unieke diertjes vinden. 
Het kon zijn dat je ze al eerder had gezien, maar verder niks kon met deze diertjes. Dan heb je geluk want nu kun je dat wel als je aan bepaalde eisen voldeed. 
De dingen die je nodig had waren een vestje, goudklompjes, zomermunten en grashapjes voor Kerfuffle. 
En een halsband, goudklompjes, zomermunten en sprays voor Atlas.
Ik  had Atlas in het berehol en Kerfuffle in de appelgaarde, maar ik geloof dat Atlas per dag verschilde van waar je hem kon vinden. Ik heb namelijk ook mensen horen zeggen dat ze hem vonden bij de Starshine ranch tussen de schapen en de ezels.

De kisten
Na bijna 3 weken rijden had ik dan voldoende kisten opengemaakt om mijn beloning er uit te halen, en eerlijk gezegd vind ik het wat teleurstellend wat we eruit kregen: een rood bandiet masker. 
Als ik ga kijken naar alles wat je heb moeten doen om 60 van die kisten te open en wat er dan uit komt, is zo een masker toch wel mager.
Het is een leuk masker maar er had van mij wel iets meer uit mogen komen dan alleen dat masker.
De dingen die we hebben moeten doen om al die kisten te open, de aanvallen van beren en wolven om bij een kist te kunnen. Weer op de ranch terug staan omdat je geen spray meer hebt en de hele weg weer opnieuw moet afleggen om je kist open te krijgen.
Met alle goede bedoelingen van StarStable, dit westernkamp was zeker leuk bedacht en dat met de wilde dieren ook maar op sommige momenten wat het iets te veel met de wilde dieren, vooral de wolven waren iets te veel aanwezig.  

Rijden langs de kust
Tyson vond het blijkbaar erg leuk om op het strand van Fort Pinta te zijn en is daarom nu terug met een onderdeel van het strandfeest, maar je kunt nu het hele jaar door deze race langs de kustlijn komen rijden met de klassieke strandrace van het strand van Fort Pinta.
Het ziet er naar uit dat we dit jaar geen strandfeest meer gaan krijgen, maar op deze manier hebben we toch nog een klein stukje van het feest om de rest van het jaar, en nog langer, om van te geniet. 
De race is zeker niet heel moeilijk om te rijden en op zich wel leuk dat deze voor vast naar Fort Pinta is gekomen. 
Ga dus zeker even een kijkje nemen bij Tyson en zijn strandrace.

what the F**!!
Waar is StarStable mee bezig?
Nee, je ziet niet slecht, hoewel? Met een bril op is het nog niet goed te zien, maar de handschoenen zijn wel op heel klein voormaat te zien in je kledingkast. 
En het ziet er niet naar uit dat het om een bug gaat. 
Ik snap even niet waar de keuze vandaan is gekomen om dit zo kleine te doen, maar erg handig is het niet.
Dus StarStable ... doe onze ogen een plezier en maakt de afbeelding van de handschoenen iets groter, zodat ze iets makkelijker te bekijken zijn. 



Hoe goed ken jij Jorvik?
Dit is de opgave die op het Instagram account van @malin_hawkstorm komt.  
Je kan er niks mee winnen, het is voor de lol, dat even vooropgesteld. 
Een keer in de maand wordt er een nieuwe opgave online. Dit gebeurd op de zelfde dag als wanneer dit blog online is gekomen.
Als je weet waar het is mag je onder de post op Instagram reageren. Ik geef jullie een week om de locatie te vinden. Als de week voorbij is post ik dezelfde afbeelding maar dan met de naam van de locatie en de coördinaten van de locatie.
De coördinaten kunnen iets afwijken maar ik weet zeker dat je vanaf dat punt de locatie wel gaat herkennen. 
Het leek mij wel grappig om er een spelletje in te brengen en met de coördinaten bij de hand kan je misschien een trip naar de locatie plannen met je vrienden.

*de nieuwe opgave komt vanavond online op het Instagram account van @malin_hawkstorm.
het antwoord van de vorige opgave kun je ook terug vinden op het Instagram account. 

Paarden van Jorvik is terug!
Guillermo kennen we intussen allemaal wel, denk ik?
Hij vertegenwoordigt de organisatie Paarden van Jorvik (of kortweg PvJ) en organiseert exclusieve wedstrijden op Jorvik. 
In deze wedstrijden laten eigenaren met trots hun paarden aan paardenliefhebbers op Jorvik zien, steeds met andere rassen. 
Tijdens deze tijdelijke wedstrijd zet Guillermo de Mustang, de Tennessee walker en de Appaloosa in het zonnetje.
Je kunt 500 XP voor je paard ermee verdienen.
Hij houdt zijn nieuwe westernwedstrijd tijdelijk op de Starshine-hoeve. 
Je kunt alleen meedoen met de genoemde paarden en hun magische tegenhangers. 
Als je met een ander paard naar de wedstrijd komt, vragen we je vriendelijk of je met een ander ras wil terugkomen.
Guillermo blijft 4 weken voor deze leuke wedstrijd ingepland. Zorg dat je hem in ieder geval vóór de update van woensdag 30 augustus hebt geprobeerd.

De volgende serie magische paarden
De woelige baren rond het eiland Jorvik zijn één brok magie en geheimzinnigheid, en deze wateren zijn ook de woonplaats van de paarden Sedna en Proteus.
Het vurige goudpaard staat bekend als de Sedna en volgens de verhalen zou dit snel afgeleide dier een zeeman naar een gezonken schat kunnen loodsen, maar raakt het onderweg de weg of zelfs zijn interesse kwijt. Zeelieden hebben dit ras vernoemd naar de mythologische moeder van de zee.
De Proteus is een prachtig paard, volgens de verhalen bewaakt dit territoriumgerichte wezen een gezonken schat. Laat je niet misleiden door dat stekelige uiterlijk: dit is een zuurpruim om van te houden. Zeelieden hebben dit ras vernoemd naar de mythologische zeegod die allerlei vormen kan aannemen.
Beide paarden kosten 900 Star Coins per stuk. Ze verlaten de zee en blijven tot de update van woensdag 23 augustus. 
Je vindt ze bij Gary Goudtand die bij de vuurtoren van Moorland op zijn oude plek en niet op het strand. 

Bonuswinkel
Er is een nieuw item beschikbaar in de bonuswinkel in Moorland voor iedereen die Star Rider is. deze keer het het hoofdstel uit de Nachtruiter serie.
Ik heb voor nu even geen foto van het nieuwe halster, hou het Instagram account even in de gaten, daar zal ik er een plaatsen van het halster. 

Bugs!
En dan wil ik het nog even hebben over bugs in het spel.
Inmiddels is de bug met het water ongeveer anderhalf jaar aan de gaan. Tijdens het event van het westernkamp leek het weer even mee te vallen, maar nu het kamp weg is de de bug van het water ook weer terug. 
En dan was er een bug met de pikhouweel en de schop van het stallen schoon scheppen. Deze gaan dus niet weg als je ze hebt gebruikt. Ik heb StarStable er een bug-melding van gegeven. Dus we wachten het even af.
Hoewel ik nu al heb horen waaien dat mensen krijgen te horen dat de problemen aan hun computer liggen, al helemaal als je niet een computer hebt volgens de adviessoftware die ze geven. Persoonlijk vind ik het een onzinverhaal wat ze opgeven, de problemen zijn er al langer en tekens komt er wel weer iets bij. 
Laat je dus niet afschepen met zo een verhaal als je computer niet optimaal aan de eisen voldoet.

En dit is de planning voor de komende tijd. 
★Deze week nog even in de zomerse westernsferen. Guillermo organiseert 4 weken lang een nieuwe westernwedstrijd voor de PvJ, speciaal voor de Appaloosa, Tennessee walker en de Mustang.
★De sterke en betrouwbare Mustang, symbool voor de vrijheid van het Wilde Westen. 
Hou de teugels of manen maar goed vast, want de 3e generatie Mustang gaat de velden van Jorvik veroveren. 
★Jorvik Ranger Luïs heeft alle wedstrijden in Mistfall eens op een rijtje gezet en hij schrok van de conclusie. Er is namelijk helemaal geen springparcours! Luïs ondernam meteen actie en nodigt je van harte uit om mee te doen aan zijn springwedstrijd in de paddock van Dundull.
★Onze geliefde Soul Rider Alex zit in geldnood en heeft een tijdelijk baantje in Jorvik-stad gevonden. Alex heeft geen van 9-tot-5-mentaliteit, maar doet haar best om er iets van te maken. Ze heeft wat begeleiding en hulp nodig voor dat dingen uit de klauw lopen.
★De Soul Riders en hun Wachters zijn eindelijk herenigd en het is tijd om terug te gaan naar de Hoeders van Aideen. Ze moeten iets doen aan de Draaikolk der Chaos en de druïden horen tijdens een tour door de nieuwe bibliotheek van Fort Maria wat de stand van zaken is. Stroop je mouwen maar op, want er staat je heel wat te wachten tijdens deze missies. 

Van 11 tot 17 augustus ben ik door vakantie grotendeels verhinderd om te spelen op StarStable. Voor deze dagen heb ik een serie foto's gemaakt die in deze dagen online gaan komen van een soort Fort Pinta vakantie. Via het Instagram account verschijnt er in deze dagen elke keer een foto van deze serie online.Je kan het Instagram account vinden onder de naam @malin_hawkstorm. 

 Het volgende blog van StarStable prietpraat 82 zal zijn op 8 september 2023.

En met dit blog zeg ik Fijne vakantie allemaal!
Ik gaan er even van tussen voor de zomervakantie. Het weblog gaat van 5 tot 20 augustus offline voor de vakantie.

Fijne vakantie en tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#385

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Geen heel lang blog dit keer maar er was ook verder geen post deze week.  Ik kan jullie alvast ...