woensdag 6 april 2022

postcrossing#293

hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. 
en we hebben vandaag weer een mijlpaal bereikt. 
vandaag ben ik precies 6 jaar gelden met dit blog van postcrossing. 
ik bespaar jullie het verhaal dat het begon als een grapje, inmiddels is dit iets meer dan een grapje geworden en is postcrossing een serieuze hobby geworden hier in huis. 
en ik zei het al een tijdje geleden dat ik mijn dochter had gevraagd om iets te teken wat met postcrossing te maken heeft en pas bij dit weblog.
en dat heeft ze gedaan, dit is de tekening zoals die is geworden. 
nee, de persoon is geen versie van mij maar de kat op de leuning is wel een kleine hint naar kattenstreken, een andere blog wat je elke maand terug kan vinden op dit weblog. 
van deze tekening zijn de komende maand ook de postzegel die gebruikt gaan worden met het versturen van de kaarten. 
verder veranderd er niks en gaan we er nog een jaar bij plakken van postcrossing. 
ik heb voor nu nog geen plannen om te stoppen. 
zoals ik al zei: deze grap is een echte hobby geworden en het is elke keer weer een verrassing of de postbode weer iets heeft voor ons. 

afgelopen week kwam deze kaart nog bij op de deurmat vallen.
deze kaart komt uit Japan en heeft een reisafstand van 9172 km achter de rug on 28 dagen.
op de kaart staat een dame, ook wel maiko genoemd.
dit betekend dat een meisje een leerling-geisha word, en in het Kyoto 'maiko' genoemd wordt. wat letterlijk 'dansmeisje' betekend.
ik heb het via google opgezocht dus ik hoop dat ik de juiste info heb omschreven bij deze foto. 
de foto is gemaakt door Idacchi. over deze fotograaf heb ik niet zo veel kunnen vinden en wat ik vond was in het Japans geschreven, en dat kan ik niet lezen. 
de afzendster schreef dat ze zelf deze kaart heel mooi vind.
verder stond er niet veel opgeschreven, alleen dat binnenkort de lente in Japan begint.
hier in Nederland hebben we inmiddels ook lente maar daar was vorige week even weinig van te merken toen we een heel dun laagje met sneeuw hadden. 
de kaart is zeker erg leuk en ik ben er weer heel blij mee. 

verder valt er niks te melden dus gaan we door met de kaart die ik deze week op de brievenbus heb gebracht.
en dat is deze kaart geworden en deze kaart is onderweg naar Rusland en zal een reis gaan maken van 4961 km voor het op zijn bestemming is. 
en wat deze kaart betreft en waar hij naar toe gaat ben ik even direct: ik heb er geen problemen mee om een kaart naar Rusland te sturen. 
helaas vernam ik dat de ontvangster van deze kaart de afgelopen maand nare ervaring heeft met postcrosser die het nodig vinden om haar met beledigende opmerkingen te bestoken vanwege haar Russische achtergrond en gezien de huidige situatie die er momenteel speelt tussen Rusland en de Oekraïne. 
dat vind IK onacceptabel, postcrossing staat voor vriendelijk, respectvol en tolerant zijn met anderen, ongeacht nationaliteit, religie, politieke mening. dergelijk gedrag als wat zij ervaart, en mogelijk ook andere postcrossers uit Rusland, is een duidelijk gebrek aan respect, tolerantie en vriendelijkheid. 
voor de duidelijkheid: dit is mijn persoonlijke mening, je hoeft het er niet mee eens te zijn. maar wees desondanks wel gewoon netjes en respectvol. 

en hier meer zijn we alweer aan het einde van deze postcrossing. 
het is op, ik heb niks meer om er aan toe te voegen dus ... bedank ik jullie allemaal weer voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog ... 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Scooziemouse GameTalk #4

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen.  Sommig via een computer en and...