vrijdag 1 september 2017

orkaan Harvey

orkaan Harvey heeft in de nacht van 26 augustus Texas getroffen en was een van de meest hevige orkanen in de Verenigde Staten van de afgelopen tien jaar. er zijn veel palmbomen en elektriciteitsmasten omgewaaid en duizenden mensen zitten/zatten zonder stroom. mobiele telefonie is/was op veel plaatsen niet mogelijk en wegen zijn afgesloten door het puin op de weg.
de Amerikaanse president Trump heeft officieel het gebied tot natuurramp verklaard.
alle mogelijke middelen van de overheid voor steunverlening zijn beschikbaar.
ook heeft hij een bezoek gebracht aan het getroffen gebied.

naast de ramp met de orkaan werd het gebied ook nog getroffen door een hevig aan houdende regenbui.
in de afgelopen dagen is er gemiddeld zo een 1300 milliliter watergevallen.
huizen zijn ondergelopen en vele mensen zijn alles kwijt door de hevige regen en de combinatie van Harvey.
naar het gebied zijn nu zo een 12.000 soldaten gestuurd die hulp moet gaan bieden in dit gebied.
ze ook gaan helpen met de wederopbouw van de getroffen gebieden.

volgens Abbott heeft Harvey een nog grotere impact dan orkaan Katrina, die in 2005 huishield in New Orleans. de overheid kwam toen met 125 miljard over de brug voor de wederopbouw. gezien de omvang van de schade in Houston en verre omstreken denkt Abbott dat er nu nog aanzienlijk meer nodig zal zijn.

inwoners van de orkaan Harvey getroffen Houston moesten niet vreemd opkijken als er de afgelopen dagen of nog komende dagen een alligator in hun tuin zit of onder de uit aantreft. door het stijgende water is de kans groot dat deze wilde dieren gaan zwerven. naast deze dieren kunnen er ook meer slangen opduiken op plaatsen waar je ze misschien niet had verwacht.
de organisatie The Gator Squad, die zich om het lot van krokodil-achtige dieren bekommerd verwacht dat het de komende tijd druk kan worden.
doordat vele gebieden zijn overstroomd gaan de beestjes op zoek naar droge grond.
naar schattig leven rond Houston zo een vijfhonderdduizend wilde alligators. er word met klem verzocht om niet zelf iets te ondernemen tegen deze dieren maar hulp in te roepen van specialisten in het vangen van deze dieren.
via internet zij al de nodige foto's gezien van deze beestjes, echter word er wel benadrukt dat deze foto's zijn van een eerdere orkaan Irene uit 2015 zijn.

het National Hurricane Center (NHC) liet woensdag weten dat Harvey, die zich toen boven Louisiana bevond, niet langer een tropische storm is, maar is afgezwakt tot een tropische depressie. dat betekent echter niet dat de langdurige regenval achter de rug is.

Harvey heeft volgens de autoriteiten inmiddels aan zeker vijfentwintig mensen het leven gekost. veel van de slachtoffers werden tijdens pogingen hun woonplaats te verlaten verrast door het hoge water.

via onze lokale nieuwszenders worden we nog dagelijks op de hoogte gehouden over de situatie in het getroffen gebied.
ik wensen de mensen in dit gebied heel veel sterkte.
tot het volgende blog .....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten