woensdag 10 januari 2024

postcrossing#369

We're back!
Hallo en welkom terug bij postcrossing.
Na ruim twee maanden zijn we weer terug met postcrossing, vanuit onze nieuwe woonplaats aan de andere kant van Nederland. 
We zijn van Zeeland naar Drenthe verhuisd. Ik had hier wel een reden voor en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. 
Ik geef wel eerlijk toe dat het huis waar ik uit ben gegaan het oude huis van mijn vader was en hoewel het tijd was om los te laten viel het mij toch zwaarder dan ik had verwacht. Ik heb best even een traantje gelaten. 
Maar ik heb goede moed voor de toekomst.
Ik vind het alleen lastig om een planning te maken voor het weblog omdat ik zelf nog geen idee heb van waar en wanneer ik kan of moet gaan werken. 
Ik ben hier met een paar dingen bezig maar er is nog niks definitie dus dat is lastig voor de planning van het weblog. 
Voor nu hou ik de oude tijd en dagen aan en hoop dat dit zo kan blijven.

waar zijn we gebleven? 
in het laatste blog van postcrossing, en dat was 21 oktober 2023 zijn er twee kaarten uit gegaan. Een naar Portugal en een naar Rusland, verder waren er toen ook nog kaarten onderweg.
Ik heb in alle drukte van de verhuizing niet precies bijgehouden hoe lang de kaarten er over hebben gereisd, maar ik kan jullie wel zeggen dat alles wat onderweg was hun bestemming heeft bereikt en er niks meer onderweg is. 
De laatste kaart die ik heb ontvangen was eind oktober 2023 en dat was een kaart uit Japan.
ik heb daar op dit moment even geen foto van bij de hand. Op pinterest (scoozie73) heb ik borden van postcrossing en daar staat de kaart wel bij. De lijsten van postcrossing ontvangen kaarten is daar helemaal up to date. 

We beginnen dus met een lege lijst van verzonden kaarten en ook aan nieuwe postzegels.
En ik heb even moeten zoeken hoe en wat ik dat ging doen, Sugar the Pink Fairy was zeker een hit, dankjewel voor de leuke reacties op de postzegels met haar. 
voor nu heb ik even een ander plaatsje op de postzegels: de muis van het weblog logo.
Ik heb best nog veel te regelen gehad en had niet veel zin om mezelf bezig te houden met ontwerpen van plaatsje met Sugar. 
Dus ik heb het simpel gehouden en heb het logo genomen voor de postzegels.
Dit is trouwens een ontwerp van mijn dochter, onder de naam @the_free_house_witch kun je haar vinden op Instagram waar meer werk van haar staat. 
Het is niet onwaarschijnlijk dat er in de toekomst weer nieuwe afbeeldingen van Sugar op de postzegels zullen verschijnen. 
Wat betreft de brievenbus hoef ik hier ook niet heel ver te lopen. 
In Zeeland zat die aan de overkant van de straat waar ik woonde en hier zit de brievenbus aan de overkant van het parkeerterrein van de flat hier waar ik woon. 
Dus het blijft even oversteken en meer niet. 

En dit is de eerste kaart die erop uit wordt gestuurd vanaf mijn nieuwe adres. 
Deze kaart gaat naar Duitsland en zal een reisje gaan maken van 559 km.
En vanuit mijn huidige woonplaats is het niet zo heel ver om naar Duitsland te gaan.
De kans is groot dat ik met vrienden nog wel eens mee zal gaan om mijn boodschappen te doen in Duitsland. 
De ontvangster van deze kaart is gepensioneerd en woon met haar gezin vlakbij de grens met
Oostenrijk en Zwitserland.
Ze geniet meer van de ansichtkaarten in haar brievenbus in plaats van de rekeningen en daar sluit ik mij graag bij aan. Helaas horen de rekeningen ook bij ons leven en komen we er niet van onder. 
Maar mocht deze schattige eekhoorn nou tegelijk komen met een rekening, dan maakt dat misschien toch weer iets goed om te glimlachen en de rekening even te vergeten.
We gaan het afwachten hoe de reactie zal zijn op deze kaart. 

En dit was dan de eerste postcrossing vanaf mijn nieuwe adres en ook de eerste van het nieuwe jaar. 
In principe verandert er weinig aan het blog van postcrossing, alleen is mijn adres nu veranderd maar verder blijft alles bij het oude.  
Wel had ik deze week een bericht per mail van iemand met de vraag of ik alsjeblieft ook gelijk de ontvangen kaart wil registeren en niet weken wil wachten omdat te doen. 
Ik gok dat er een kaart van deze persoon onderweg is naar mij en ik deze nog niet heb ontvangen. Kaart die ik ontvang registreer ik gelijk, tenzij het laat op de avond is en ik dan pas de post heb opgehaald, dan doe ik het pas de volgende ochtend. 
Maar ik wacht zeker geen weken met het registreren. 
Dus geen zorgen, het komt allemaal goed als ik de kaart heb ontvangen. 
Afgelopen week heb ik ook nog 6 nieuwe logo's voor de afsluiting van het blog gemaakt.
De postzegel is gebleven alleen de afbeeldingen zijn veranderd. 
Dus we zijn helemaal klaar voor een jaartje postcrossing, jaargang nummer 8. 
Voor nu wil ik jullie bedanken voor het geduld van de afgelopen maanden zonder postcrossing, maar we zijn er weer en je kan op woensdag weer elke week, met uitzondering van de vakanties, postcrossing verwachten. 
Dus … tot het volgende blog … 













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#385

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Geen heel lang blog dit keer maar er was ook verder geen post deze week.  Ik kan jullie alvast ...