dinsdag 23 augustus 2022

vakantie weer voorbij

weer aan de slag!
het zit er weer op! de vakantie 2022 hebben we weer achter de rug.
ik geeft eerlijk toe dat ik ondanks de vakantie best wel eens een uurtje gewerkt heb. soms kan je ook niet anders om dingen up-to-date te houden. beter de boel bij werken dan alles gehaast in een keer moeten doen. 
in de week voor de vakantie had ik dikke pech waar door ik even heb moet schuiven in de vakantie plannen. 
de wasmachine deed een beetje raar en stopt er mee. de zwarte roet die uit de filter kwam wees erop de motor wel eens kapot kon zijn.
ik heb de moeitte niet genomen om er naar te laten kijken, alleen dat kostje je al bijna 100 euro en dan hebben ze alleen nog maar gekeken wat het probleem is en nog niks gedaan. 
dus die zelfde dag nog een nieuwe wasmachine gekocht en die stond twee dagen laten al hier in huis zijn eerste wasje te draaien. 
we hadden willen winkelen bij het Zuidplein in Rotterdam, maar die hebben we even geschrapt. ik kreeg ook nog andere gasten om te logeren en wilde liever wat extra's houden om te doen als hun er zijn. 
mensen denken misschien dat ik aardig goed heb verdiend aan mijn boek en de webshop bij redbubble maar dat valt echt reuze mee. 
ik ben tevreden met wat ik heb, de rekeningen zijn betaald en er kan best wel eens wat extra's vanaf. verder leef ik gewoon normaal en doe zuining op wat zuining kan. 

het begon leuk .... 
dit jaar waren er andere die kwamen logeren bij ons. 
de vader van mijn dochter met zijn vrouw en kinderen. en wat zo leuk begon is eigenlijk een beetje naar beĆ«indiging. 
we hadden een paar mooie dagen, beetje warm maar we hebben het overleeft.
de eerste dag hebben we het lekker thuis gehouden en is mijn dochter met haar broertje en 2 zusjes koekjes gaan bakken. 
het was de bedoeling dino koekjes maar de levering van deze dino vormpjes liep niet als gehoopt. maar we hadden nog poppetjes van de kerstkoekjes dus hebben we die gebruikt.  na het bakken en het afkoelen konden ze de koekjes versieren. 
woensdag zijn we naar Intratuin gegaan, het tuincentrum hier in de buurt. 
door de winkel is een speurtocht voor de kinderen om zo op speelse wijze wat meer over de natuur en zo te weten te komen. het was best leuk om te doen, maar door de verbouwing om de kerstshow al op te zetten was er veel gewoon niet te vinden. dat was wel een beetje jammer. gelukkig wisten we zelf heel veel in te vullen. 
tja .. en donderdag ging het eigenlijk een beetje mis. er was een flinke woordenwisseling waarbij de vader van mijn dochter dingen heeft gezegd waarbij je je afvraagd: hoeveel geef je nou echt om je kinderen? maar voor mijn dochter is het de druppel geweest.
op mamaplaats ben ik wat uitgebreider ingegaan over dit voorval. 


en verder .... 
tja en verder was het tijdens de vakantie in de eerste week hier weer een huis op stelte door dat het de GISH week was waar mijn dochter aan mee doet. 
GISH is een wereldwijd ding, mensen komen online samen en vormen een groep van maximaal 15 personen. in de GISH week is er een lijst met opdrachten die je met je groep maakt. niet alle opdrachten zijn verplicht,het is je eigen keuze wat je wel en wat je niet doet. de groep waar mijn dochter bij zit doen dit nu samen voor de tweede keer en zijn inmiddels echt een vrienden groep geworden. een ander doel van GISH is om mensen over de hele wereld te leren kennen. dat is bij haar groep gelukt. van tijd tot tijd spreken ze elkaar via Zoom of skype. 
hun groep doet het voor de lol, maar je kan het ook spelen voor de winst, dan maak je kans op een leuke prijs voor je hele groep. 
dit is een foto van een bepaalde opdracht dat had met de serie Stranger Things (Netflix) te maken. 
maar er waren ook opdrachten als een jurk maken uit broekzakken of schilder iets heel slechts maar zo dat het eigenlijk ook wel weer goed is. 
geen idee wie de opdrachten bedenkt bij GISH, maar die personen moet toch oof wel een beetje maf zijn als je soms ziet wat ze hebben bedacht. 
maar het was weer leuk, dus tot volgend jaar GISH! 

en misschien heb je het al gezien maar we hebben een nieuwe muis op het weblog.
de muis is getekend door mijn dochter die onder de naam the free house witch werkt. 
je kan meer van haar werk zien op Instagram: @the_free_house_witch 
ze heeft al vaker voor mij dingen gemaakt.
voor haar is alles wat ze doet nog een grote ontdekking en leren hoe en wat ze wil en kan tekenen, maar persoonlijk vind ik dat je goed het verschil kan zien in haar beginwerk en wat ze nu tekent. 
laat ik wel duidelijk zijn dat ik als moeder niet als wat ze doet als geweldig bestempel. ik durf best negatief te reageren op haar werk. maar dat doet ze bij mij soms ook. 

tja ... en dat was onze vakantie voor 2022 wel een beetje.
we zijn door de warmte zelf niet ver geweest en ook omdat er nog wat onderhoud gedaan moest worden aan de auto. wat onderdelen die vervangen moesten worden. 
vorige week is het weblog wel weer op een lage stand gaan draaien en deze week is het weer gewoon vol aan de slag, de wekker gaat weer af in de ochtend van maandag tot vrijdag. 
vorige week hadden we al postcrossing 310 en StarStable prietpraat 68. deze week staan er naast dit blog vandaag nog 2 blogs in gepland.
verder blijft er veel het zelfde, behalve StarSatble prietpraat. daar gaat wat in veranderen. in StarStable prietpraat 69 (2 september) staat de uitleg wat er gaat veranderen.
en hiermee kom ik aan het eind van dit blog. 
we gaan er weer tegenaan tot aan de kerst, dat is de eerste volgende vakantie die er aan gaat komen. de kerstvakantie zal zijn van 24 december 2022 tot 8 januari 2023, kan je dat alvast noteren. 

tot het volgende blog ... 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ik lees ... Bloed & Honing

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel. Mijn smaak in boeken is erg breed, lit...