inkopers van brillenglazen bevestigen dat de kosten op brillen hoog zijn. de inkoopprijs van een gehele bril is slechts een aantal tientjes, hooguit honderd euro. dan zit er alles bij in. de inkoop van de glazen, de kosten van het transport, montuur, het slijpen van de glazen en het in elkaar zetten van de bril.
in een prijsopgaven van Chinese leveranciers is te zien dat deze extra’s de opticiens minder dan een euro kosten, toch betalen klanten er tientallen euro’s voor. Hans Anders vraagt in een actie nu 50 euro voor ontspiegeling en kraswering, normaal 120 euro. bij Pearle kost het 69 euro, bij Specsavers 60.
dit wordt weer verdedigen door zich te verschuilen achter de opmerking dat op kleding ook grote kosten zitten en dat de glazen worden geslepen en aangepast op basis van de klantwensen. maar dat laatste is onzin volgens deskundigen. brillenglazen worden niet op sterkte geslepen of ontspiegeld door de opticien. ze kopen de brillenglazen, inclusief sterkte, cilinder, ontspiegeling en kraswerende laag.
Wie goedkoper uit wil zijn, koopt online, waar je vanaf 98 euro een bril hebt.
de branchevereniging van opticiens (nuvo) waarschuwt hier bij weer wel dat je moet op letten.
een officieel gediplomeerde opticien krijg toch te voorkeur bij het helpen van je bril.
dit omdat deze persoonlijk je kan helpen met de oogmeting, een passende bril zoeken en het optische centrum van de bril moet precies in het midden van de glazen zitten anders krijg je zonder twijfel problemen, anders kun je klachten krijgen van hoofdpijn, dubbel zien en misselijkheid.
(bron: Telegraaf)
tot het volgende blog ....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten