zaterdag 5 maart 2016

oma's middeltjes ... die niet werken.

je kent het wel je hebt ergens last van en je krijg zo een tip, zo gezegd van oma.
leuk maar niet alles werkt ook, soms maak je juist dingen erger dan beter.
er zijn er genoeg te vinden maar hier volgen er een paar die echt niet werken.

  1. PUISTJESwie heeft er geen last gehad van puistjes? sorry ik kan hier niet over mee praten want ik heb er nooit last van gehad. een van oma's tips is tandpasta op je puistjes smeren. Nu klopt het wel dat de natriumbicarbonaat wat in tandpasta zit tegen puistjes/acne helpt maar er zitten ook weer ander stoffen in als, alcohol, menthol en peroxide die juist weer huid irriterend kunnen zijn. dus beter maar niet gebruiken en kijk bij de drogist voor een middel wat wel geschikt is.
  2. BRANDEND MAAGZUUR: melk kan inderdaad verlichting geven als je last heb van brandend maagzuur maar dit werkt tijdelijk. door de eiwitten en vetten in de melk kan je weer last krijgen van een spijsverteringsprobleem als gevolg van het maag zuur wat de maag afscheid. 
  3. ALCOHOL VOOR BABY'S DIE TANDJES KRIJGEN: ja ik verzin het echt niet, je maakt al op jonge leeftijd een alcoholist van je kind. wie kinderen heeft kent het wel, kind huilt uren omdat de tandjes door komen, iets wat je dan zou kunnen doen is whisky of ander drank vermengen en aan je kind geven. uit onderzoek is echt gebleken dat dit niks doet tegen de kwal, je kind raakt alleen maar versuft door de drank waar door het gaat slapen. het is een periode die je zal door moeten komen, geef je kind een bijtring of een ander tandenspeeltje. je kan eventueel deze van te voren even in de vriezer leggen.
  4. COLLOÏDAAL ZILVER: dit soort zilver wordt al heel lang gebruikt van wegen zijn antibacteriële eigenschappen. men geloofd ook stellig dat het dragen van juwelen waar dit in verwerkt tal van gezondheidsproblemen kan oplossen zoals herpes, schimmelinfecties en sommige beweren dat het de oplossing is voor mens met kanker.. helaas doet dit middel soms meer kwaad dan goed. schade die dit zilver kan aanbrengen verschillend, je huid kan grijsblauw worden,schade aan de nieren, de maag en het zou zelfs zenuw- of hersenletsel kunnen veroorzaken.
  5. GRIEP: je ligt gevloerd met griep en het advies thee en kippensoep is veel gebruikt. totale onzin! in kippenvlees zou L-tryptofaan(een aminozuur) zitten die een rol spelen bij de slaapregeling van je lichaam en dat is dus niet waar. in kippenvlees zit echt geen meer waarde aan deze stof. thee en dan voor de variant rooibos, deze zou stoffen bevatten die snelle genezing bevorderen, ook dit is er een die naar het rijk der fabelen kan. het is niet slecht maar verbetering geeft het echt niet, uit zieken is de beste remedie. thee en kippensoep zijn wel licht verteerbaar daarom voelt het beter in je maag als je deze producten gebruikt.
  6. VAGINALE DROOGTE: oké misschien gevoelig onderwerp maar het bestaat, vrouwen smeren vaseline tegen vaginale droogte, hoe wel vaseline niet slecht is om je droge huid mee in te smeren moet je dat dus niet doen op je vagina. het risico op een vaginale bacterie is 22% hoger dan. heb je dus last van een droge,jeukende vagina ga langs bij je huisarts of kijk even bij de drogist voor een product wat hier speciale voor zijn gemaakt.
er zijn nog genoeg ander dingen die ik vond maar die waren naar mij idee iets te ranzig om te beschrijven. de tip wonderolie bij darm verstoppingen geven mij persoonlijk al braakneigingen.
mocht je er last van hebben: gedroogde pruimen eten helpt een stuk beter er tegen.
niet al onze huis-tuin-en keukenmiddelen van oma zijn slecht maar soms is het wijzer om even naar een dokter te gaan dan van alles uit proberen.
tot het volgende blog .....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten