dinsdag 24 mei 2016

best verkopende artiest allertijden

in de loop der jaren hebben een aantal artiesten laten zien dat ze constant aan de top konden blijven staan. 
de topartiesten verkochten een ongelofelijke hoeveelheid albums en singles. sommigen van hen zijn al 40 jaar bezig met het vergaren van roem en rijkdom. Wie zijn dan die grote artiesten die bakken met geld hebben verdiend? 
je vind er heel wat in de lijst en niet alle artiesten zijn nog onder ons, toch verkopen ze dood nog net zo goed als levend.

de vrouw met de misschien wel mooiste stem van de twintigste eeuw verdiende goed aan haar zoete stemgeluid. Whitney Houston kwam vaak in het nieuws vanwege haar druggerelateerde uitspattingen, maar zeker in de jaren tachtig en negentig was het een absolute wereldster die zalen met haar prachtige stemgeluid stil kreeg en ontroerde. ‘I will always love you’ is een nummer dat iedereen kent en waar menig stel de eerste zoenen op uitwisselde. in 2012 overleed zij aan het gevolg van een overdosis.
Whitney was goed voor een verkoop van ruim 200 miljoen albums.
Celine Dion en  Mariah Carey en zijn beiden gelijk aan deze legende, ook zij zijn goed voor een verkoop van ruim 200 miljoen albums.
van 1965 tot 1995 toerde deze band de wereld met hun progressive en psychedelische rock, Pink Floyd.
met het bijzondere ‘The Dark Side of the Moon’ maakte de band een album dat de tand des tijds nog steeds doorstaat. algemeen wordt als beste album ‘The Wall’ genoemd. een aantal leden zijn inmiddels gestorven, maar de andere leden komen zo nu en dan op speciale gelegenheden samen.  zij hebben een gemiddelde verkoop van 250 miljoen albums.
De homoseksuele zanger  Elton John heeft ontzettend veel betekend voor de gay-community over de hele wereld. Al vanaf de jaren zestig was John bezig om de wereld te veroveren met mierzoete ballades en knallende nummers. De singer-songwriter is populair bij het grote publiek, alsook bij zijn mede-artiesten.
Sir Elton John is verkocht ruim 300 miljoen album op zijn naam staan.
Madonna doorbrak de barrière voor vrouwen door als eerste vrouw haar seksualiteit, de performance op het podium en haar zangtalenten te combineren in een eclectische mix. Ze had relaties met grote filmsterren en sporters en heeft als bijnaam ‘The Queen of Pop’. Nog steeds is Madonna immens populair.
zij is heeft ook ruim 300 miljoen albums weten te verkopen.
en dan de 3 die echt de top van de top zijn, of moet ik zeggen waren?
echt verrasend is het misschien niet dat deze de top vormen.


3. Michael Jackson – 400 miljoen albums

‘The King of Pop’ is voor veel mensen de beste artiest aller tijden. met zijn dansmoves, prachtige vocals en bijzondere uiterlijk werd hij de populairste van de Jackson Five. de jongste van vijf broers maakte meerdere legendarische albums zoals ‘Thriller’ ‘Bad’ en ‘History’. een groot artiest overleed in de zomer van 2009.

2. Elvis Presley – 600 miljoen albums

de op 42-jarige leeftijd overleden ‘King of Rock ’n Roll’ wist met zijn danspasjes en zwoele stem de vrouwen op de banken te krijgen. in de jaren vijftig en zestig was hij de eerste echte popster van de wereld. hij zong, acteerde en genoot van het leven. na een overdosis was het echter ook voor Presley einde oefening, geen ‘Jailhouse Rock’ meer voor Elvis.

1. The Beatles – 600 miljoen albums

de Britse popband maakt in de jaren zestig hun opwachting in de bekende opstelling met John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison. Paul en John kregen de meeste aandacht en waren de creatieveling. met een aantal sublieme albums en tientallen briljante nummers op hun naam, besloot de band in 1970 om te stoppen. de leden gingen hun eigen weg. Lennon werd als vredesgoeroe later neergeschoten, Harrison overleed aan kanker in 2001. McCartney houdt sindsdien de eer hoog. The Beatles zijn bijna een synoniem voor popmuziek geworden. een klassieke rockband met een ongelofelijke drive.

door het internet zijn grote muziekmaatschappijen minder blij, ze zouden dalingen zien in de heden daagse verkoop van muziek.
toch denk ik dat ze niet echt mogen klagen, er word nog genoeg overa uit gesleept, de heden daagse artiest een dik betaalde boterham te geven.
tot het volgende blog ......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten