vrijdag 16 december 2016

Serious Request 2016

ja, het is weer de tijd van het jaar waar ik naar uitkijk: Serious Request!
dit jaar staat het bekende glazen huis van 3FM in Breda. dat is niet zo ver rijden van mij vandaan maar ik ben wijs en ga me niet in die drukte mengen. ik hou het wel bij thuis voor de buis.
het is de tweede keer dat het glazen huis in Breda komt te staan, in 2008 stonden ze hier ook al een keer.
op 18 december worden er 2 dj's in gesloten in het glazen huis en op 24 decemeber mogen ze er weer uit.
Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn de twee bewoners van het glazen huis in Breda. de heren zullen dus zo als altijd niet eten maar krijgen hier van die, naar verluidt niet zo smakelijk maar wel voedzaam genoeg, voedingsdrankjes ter vervanging van het eten.
ook zou er dit jaar een poes in het huis zijn, die gewoon te eten en drinken krijgt. 
het dier kwam uit een asiel en er werdt gehoopt dat deze een nieuwe thuis gaat krijgen door zijn verblijven in het glazen huis.
maar nog voor dat het dier een pootje binnen in het huis heeft gezet is deze al liefdevol opgenomen in een gezin.

3FM Serious Request 2016 vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. 
elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. 
longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld
elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. 
zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden. 
deze kinderen kunnen gered worden met de juiste behandeling én goede informatie. voorkomen en genezen is cruciaal, maar helaas niet vanzelfsprekend. 
ouders beschikken vaak niet over de juiste kennis en hebben ook nog eens slechte toegang tot goede medische zorg en levensreddende antibiotica. 

met 3FM Serious Request 2016 willen 3FM en het Rode Kruis de overlevingskans van vele jonge kinderen in ontwikkelingslanden zoals Ivoorkust, Ethiopië en Soedan vergroten, zodat zij een eerlijke kans krijgen om op te groeien en zich te ontwikkelen. 
meer over Serious Request kun je hier vinden: 
http://seriousrequest.3fm.nl/

de afgelopen weken hebben ze van het Ravelijn,de school waar me dochter zit ook actie's gehouden en er zal een groepje volgende week naar Breda gaan om het opgehaalde geld bij het glazen huis te gaan aanbieden.
ben dus benieuwd of ik tijdens de tv beelden bekende gezicht ga zien?

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten