dinsdag 14 augustus 2018

roze gezinnen

hoe wel er door professionals soms nog zorgen zijn wat de ontwikkeling van kinderen, is het onterecht dat deze stempel wordt gegeven aan gezinnen van lesbo's, homo's, bi's en transgenders.
het is belangrijk dat we deze vooroordelen op de niet traditionele wijze van het hebben van kinderen stoppen.
uit een onderzoek is gebleken dat de ontwikkeling van kinderen uit deze "roze gezinnen"nauwelijks verschillen met de traditionele gezinnen.

opvallend is dat is gebleken dat jongens helemaal geen vaderfiguur nodig hebben om een weerspiegeling te krijgen voor hun ontwikkeling.
alle mensen in het leven van kinderen, die van hun houden en positief aandacht geven zijn een bron van leermomenten.
en het maakt vaak voor deze kinderen niet uit of we hier nu spreken over een man/vrouw relatie of man/man of vrouw/vrouw.
uit dit onderzoek is ook gebleken dat kinderen uit een relatie van twee vrouwen minder sociale en psychische problemen hebben dan hun leeftijdsgenoten.
mogelijk omdat deze kinderen door de andere manier van gezinssamenstelling een bredere kijk mee krijgen op hoe een leven kan zijn en verlopen.
en in sommige gevallen lijkt een roze gezin beter te werken dan het traditionele gezin.
een van de reden hier voor kan zijn dat deze kinderen juist gewenst zijn en geen 'ongelukje' zijn.

een roze gezin is gewoon minder stereotype.
deze gezinnen krijgen van de buitenwereld vaak negatieve kritiek.
de vraagstelling is dan vaak of dit wel goed is voor het kind. want een opvoeding zonder een vader-of een moederfiguur kan nooit goed zijn is het oordeel van buitenaf.
we schijnen niet te beseffen wat ouderschap voor deze roze gezinnen betekent, waar ze tegen op moeten boksen, de vooroordelen.
we schijnen niet door te hebben dat de kinderen door die vooroordelen te maken krijgen met discriminatie.
we schijnen niet door te hebben dat dat is wat wij doen met de vooroordelen over deze roze gezinnen.
deze gezinnen zouden juist steun moeten krijgen en gezien worden als gewone gezinnen.
het zou niet moeten maken in welke samenstelling een gezin bestaat maar toch zijn het de mensen die met hun traditionele gedachten, het onwennige en onhandige manieren juist discrimineert over komen.
kinderen komen niks te kort en krijgen in principe de zelfde opvoeding mee als een andere kind, het enige verschil is dat dit door twee vrouwen of mannen wordt gedaan, of misschien wel een man( transgender) die vroeger een vrouw was of omgekeerd.
maar het punt blijft dat deze mensen net zo veel van hun kinderen houden als iemand uit het traditionele gezin.

met de gedachten dat we onlangs nog Pride Amsterdam hebben gehad, waarbij we openlijk vieren dat lesbo's, homo's, bi's en transgenders mogen zijn wie ze zijn en mogen houden van wie ze willen houden, is het ook goed om stil te staan bij de gezinnen die ze hebben of misschien in de toekomst willen hebben.
er is lang gevochten voor de huwelijken die ze mogen sluiten, en het was niet altijd mogelijk om een gezin te starten, soms moest dit op erg creatieve wijze worden gedaan.
laten we dus stoppen met alle vooroordelen en accepteren dat deze roze gezinnen niet minder zijn of slecht dan de traditionele gezinnen.
trouwens, ik zelf heb ook geen traditioneel gezin, ik en mijn dochter, ja oké, er is een vader en die kent mijn dochter ook maar in zeker zin doe ik alles zelf, ik ben moeder en vader tegelijk!
lekker on-traditioneel! en het kan me niks schelen, ik hou geen hartslag minder van mijn dochter!

tot het volgende blog ....


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken#78

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...